Sorjonen

77%
Sorjonen
Detektiv Kari Sorjonen touží po jednodušším životě, a tak se s rodinou přestěhuje do tichého městečka u jezera, kde ho okamžitě zavolají k případu vraždy.




Richard K
Richard K
8 439 bodů
8
Sorjonen jako finský Sherlock Holmes jen s depresivním výrazem ve tváři.. K tomu si přidejte atributy pod vžitým názvem "severská krimi" a je tu solidní seriál. Krimi zápletky se odehrávají vždy v několika epizodách, takže v rámci série jde o 4-5 samostatných příběhů. Jsou vcelku dobře promyšlené ale někdy v nich věci, které by tam měly být, nejsou. Je evidentní, že tvůrci používají takovou lest pro dramatičtější dojem. Akce tu je minimální, důležitější jsou duševní procesy Sorjonena (jeho paměťový palác) skloubené s psychologií, které spějí k úspěšnému vyřešení případu (i když tvůrci jeho postavu občas zlidšťují např. tvrzením Sorjonena, že se občas mýlí, něco nevyřešil, anebo že mu někdy hlava nefunguje). Nebýt přemíry deprese a jeho parťačky Leny, tak by to mohl být TOP seriál.
Gulečník
Gulečník
145 bodů
9
Detektívny seriál uputa jednak metódami detektíva Sorjonena ,ktorý zmenil posobisko do menšieho mesta , rovnako je zaujímavý zápletkami ktoré vyplývajú z fínsko-ruského pohraničia v meste Laaperanta .Ako u každého detektíva ktorý je oddaný svoje práci trpí jeho rodina - manželka a dcéra , velmi si želaju aby sa venoval viac im , ako práci . Zaznieva aj kritika spoločenských pomerov , keď štát obmedzuje výdaje na kriminálku na minimum a snaží sa ju zrušiť napriek pozoruhodným výsledkom . Ak máte radi severské prostredie a aj atmosféru miest seriál sa vám bude určite páčiť ...

Dodatečné informace

Původní název:
Sorjonen (více)
  • Finsko Sorjonen
  • Finsko Bordertown
Premiéra v ČR:
31. 3. 2017
Země původu:
Finsko, Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné