Jeho temné esence

78%
Jeho temné esence

Seriálová verze knižní fantasy série Jeho temné esence od Philipa Pullmana v koprodukci BBC a HBO.





Chrustyn
Chrustyn
43 169 bodů
6
Zlatý kompas není nijak závratný fantasy snímek a přestože jsou "esense" o něco zajímavější a rozmanitější, pořád mi přišlo, že se zde toho na těch 8 hodin děje málo a vše potřebné by se klidně vešlo do 5 hodin.
kknk2
kknk2
3 200 bodů
7.5
S01 – 75% Všechny díly jsou buď pěkné a dobré, nebo jen pěkné. Napětí vyvrcholilo v páté epizodě a na konec moc emocí nezbylo, ale i přesto byly všechny ucházející. Škoda, že pointa v našem světě byla roztahaná a naskytl se jí dostatečný prostor asi jen jedenkrát. Celkově zajímavý originální seriál s potenciální druhou sérií. S02 – 75% Docela změna oproti první řadě – méně napínavé, zato má jasnější směr, kterým se ubírá. Můžu ještě konstatovat to, že mi připadala sympatičtější. Rozsáhlý a zřejmě propracovaný fantasy svět však pronásleduje spousta otazníků, které by bylo fajn ve třetí řadě objasnit.
Colby Sawyer
Colby Sawyer
2 968 bodů
8
Po ukázkách jsem teda čekal přeci jen něco víc. His Dark Materials má skvělou výpravu i herce, příběh je sice takový naivnější a pohádkový, ale ani to bych nebral jako mínus. Přes to všechno musím říct, že jsem se u první série ani jednou nenadchnul. Nedá se říct, že je to průměrné, ale nic mě z křesla skutečně nenadzvedlo a vyloženě mě bavily jen dvě epizody. V první půlce se to celé hrozně táhne a zároveň děj hrozně skáče, takže pasáž, u které byste čekali, že se u ní bude seriál držet jednu až dvě epizody, dostane stěží půlhodinu. Přes rapidní přesuny v ději se tam stejně pořád nic neděje a v druhé polovině, kde to chytne trochu spád, se tvůrcům vůbec nedaří budovat napětí, takže to jen tak plyne dopředu a mně veškeré dění bylo poněkud volné. Jinak je tu rozhodně dost potenciálu, jen tomu chybí to srdíčko, ale pořád tu jsou dvě knihy, takže budu věřit ve stoupání kvality.


Dodatečné informace

Původní název:
His Dark Materials (více)
  • Velká Británie Jeho temné esence
  • Velká Británie His Dark Materials
Premiéra v ČR:
5. 11. 2019
Země původu:
Velká Británie, USA
Čeština:
Jeho temné esence je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch