Recenze filmu Experiment

66%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
buwol
buwol
4 913 bodů
6
oproti nemeckej verzii sodarina
HonzysKISS
HonzysKISS
4 041 bodů
6
Velmi zajímavý film. Je to jako hra na kočku a myš. Strážci najednou zjistí, jakou můžou mít moc, a tak si okamžitě začnou dělat co chtějí. Dostala mě scénka se chcaním, ale to je tak vše. Měli to trochu víc podusit. Pravidla se zvrtla docela brzo, mohlo to být ještě delší. Nejlepší na snímku je téma a hlubší myšlenka. Jinak to na mě působí nějak obyčejně. Není to ani moc psycho, to bylo spíš jenom na začátku.
Krupe
Krupe
2 341 bodů
9
Hodnocení zde podle mne absolutně neodpovídá skutečnosti. Film stojí za zkouknutí. A výkon Foresta Whitakera je oskarový, v původním znění je to ještě větší zážitek. Jak se z lidí mohou stát hovada snadno a rychle. Řekl bych, že se to přesně trefuje do dnešní doby, kdy prachy jsou nade vše.
Davemix
Davemix
1 308 bodů
6
Původní verze má daleko lepší atmosféru. I když Brody to zahrál velmi dobře. Celkově ale průměr 60%
Dannyss
Dannyss
967 bodů
4
Bohužel hodně slabé, přestože originální experiment Philipa Zimbarda je dosti silným zážitkem, a to ho ani nemusíte přímo vidět, stačí si o něm trochu přečíst. Hodně je znát, že tvůrci se zde chtěli co nejdříve dostat k ústřední zápletce, která je zřejmá už v prvních pěti minutách. Škoda slov k hodnocení děje hlavní postavy před jeho účastí ve vězeňském experimentu, to jsou pouhé časové megaskoky. Z mého pohledu je to příliš nudné, ničím nezajímavé a nadmíru předvídatelné. To však nic nemění na tom, že v člověku se po zhlédnutí jistě mísí spousta smíšených emocí, ačkoliv zrovna u této adaptace jich není dostatek. Hned z několika tristních scénáristických prvků musím být však značně kritický. 4,5/10.
Emesko
460 bodů
10
Já se taky musím přidat k té spoustě ostatních, co neviděli původní Das Experiment, každopádně toto je vynikající a šílený film. Klaďák i záporák jsou moji oblíbenci, ale v závěrečném "únikovém" i "doháněcím" finále jsem seděl se zaťatými pěstmi a neskutečně se těšil, až bude mít Forest rozsekanou holou hlavu na maděru! Výborné! Dávám 95%