Toto je velmi tenký led.Téma alkoholismu je sice opravdu často ztvárněno, ale podle mě - ne dosti účinně. Za poslední dobu nejlíp se k němu vyjádřil polský režisér Wojciech Smarzowski ve filmu U strážnýho anděla. Alkohol je společností tolerovaná návyková droga a jeho pravidelné užívání přináší osobní, rodinnou a společenskou katastrofu. Mění myšlení lidí, hodnotový systém, vůli, ničí disciplínu atd...Alkoholik je každý, kdo pravidelně užívá alkohol ( i třeba jednou za měsíc ). Psychiastr Nešpor je jeden z mála, nebo snad jediný, kdo se nebojí říct pravdu o přátelství člověka s alkoholem. Z této recenze je patrná propagace tohoto filmu, což je logické, ale i nabádání k tomu, abyste se zas tolik nebáli, protože ti chlapíci to tam sice hodně přehnali, ale vám se to nestane, vy tolik přece nepijete a tady se jen pobavíte, trochu zamyslíte, pak to zapijete a zase na to zapomenete, je to jen zábava..Ale tak to není, "pozitivní" účinky požívání alkoholu jsou jen přiotráveným mozkem vyvolané chemické změny, které se člověku líbí a stává se na nich závislý. A teď jsem zvědavý na tu diskuzi, jo a jsem samozřejmě taky alkoholik. Tak ahoj !
Komentáře 1
Pokud chcete přispět do diskuse, musíte se .