Joss Whedon o Avengers: "Chtěl jsem dva padouchy"

Joss Whedon o Avengers: "Chtěl jsem dva padouchy"
Joss Whedon a Samuel L. Jackson | Marvel Studios
Samuel L. Jackson, Joss Whedon
Joss Whedon a Samuel L. Jackson | Marvel Studios
"Chvilku jsme si nebyli jistí, zda do filmu protlačíme Scarlett Johansson," přiznal Whedon,"proto jsem napsal několik scén, které by se hodily spíše na postavu 'Včely' (The Wasp). Poté jsem ale Scarlett viděl na place a nemohl jsem si představit nikoho jiného.'"
Janet Van Dyne, a.k.a. The Wasp, ale nebyla jediná, která se nakonec do snímku neprobojovala. Joss se nechal slyšet, že kromě Lokiho chtěl Avengerům zatopit ještě dalším záporákem. O vyzrazení jeho totožnosti se ale přemluvit nedal. "Nebudu Vám říkat o koho jde. Je dost možné, že se ještě v budoucnu objeví."
Scarlett Johansson
Avengers
I když ohledně sequelu zůstal Joss relativně tichý, prohodil několik slov o tom, že je pro něj důležité,  aby se hrdinové Avengers týmu měnili.
 "Četl jsem Avengers komiksy a tváře na obálkách se měnily každým měsícem. Jejich 150-té vydání bylo jen banda obličejů a bylo vidět, že nevědí jak dále," pokračoval.
Chris Evans, Robert Downey jr.
Avengers
Co přesně to znamená nám nejspíše prozradí až samotný snímek roku 2015. Whedon si navíc prý napíše pilotní díl k seriálu "Marvel's S.H.I.E.L.D.", který by se měl začít vysílat na podzim 2013 na stanici ABC.