- Drama
- Komedie
- +2
Překvapilo mě, jaký měla Cesta z města u diváků úspěch. Vidělo ho přes dva miliony diváků. Dodnes si ho lidé pořád pouští a znají a citují a milují. Stal se z něho takový kult. Vznikly cestovní kanceláře „Cesta z města“, vznikly turistické trasy „Cesta z města“... A mnoho lidí podle našeho filmu zrealizovalo svoji cestu z města. Rovněž i já většinu času trávím v rabštejnských lesích a na ranči Havraní kámen. A Bára Nimcová (nyní provdaná Schlesinger), se kterou jsem kdysi psal scénář a hrála roli Markéty, dnes žije se svým mužem a třemi dětmi a dvěma krávami a dvěma kozami a jednou veverkou v německé vesničce Hohenberg. A jak se postupně hromadily naše vesnické zážitky a příběhy, uzrál čas natočit pokračování...
Dvanáct let. I když s Bárou nejsme svoji, ona za mnou jezdila na Rabštejn, já za ní do Německa a psali jsme si také internetově. Z reálných příběhů se začal klubat scénář „Cesta do lesa“. Vzniklo několik verzí. Od pohádkových a snově psychedelických až po dnešní film, který nyní dotáčíme a který bych označil za naturalistický romantismus, tedy naturmantismus...