TV tipy: James Bond, hororová senzace i nejlepší film Willa Smithe

TV tipy: James Bond, hororová senzace i nejlepší film Willa Smithe
Skyfall | MGM

Mluv se mnou (2022)

Mluv se mnou
Mluv se mnou
74%
Jeden z největších hororových hitů loňského roku, který při mizivém rozpočtu utržil v kinech téměř 100 milionů dolarů a sequel je již na cestě. Výrazná a neskutečně intenzivní žánrovka vypráví o mladé Mie a jejích přátelích, kteří mají velmi netradiční zábavu. Objeví totiž podivnou mumifikovanou ruku se zvláštní schopností – kdokoliv se jí dotkne, naváže kontakt s mrtvými. Při zvrhlé zábavě, kterou si tiktokerská generace ráda natáčí, se musí řídit jasně danými pravidly, aby se nevymkla z rukou. Jenže ona se samozřejmě časem vymkne.
Mluv se mnou: trailer | A24

První rána (1996)

První rána
První rána
68%
Fanoušci Jackieho Chana si mohou v sobotu na Nova Action pustit akční jednohubku První rána. Ta sice nepatří mezi jeho nejlepší tituly, je ovšem skvělou esencí 90. let a žánrové odpočinkové zábavy. Policista Jackie je zde vyslán sledovat tajemnou ženu, zdánlivě obyčejný úkol ho ovšem dostane do křížku s obchodníkem se zbraněmi, tajnými službami a navíc se ve hře ocitá i ukradená jaderná hlavice. Snímek možná neoslní příběhem, ale špičkové akční scény a nápaditá choreografie v čele s bitkou s žebříkem baví i po letech.
První rána
První rána | New Line Cinema

Skyfall (2012)

Skyfall
Skyfall
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
83%
V pořadí třetí bondovka s Danielem Craigem, v níž se agent 007 vrací z dobrovolného odpočinku, aby čelil nové hrozbě a zachránil svou nadřízenou M. Záporák s tváří Javiera Bardema totiž nezvykle nechce zničit svět, ale naopak se vydává na dosti osobní cestu za pomstou, při níž se nezastaví před ničím. Bravurně natočený a nasnímaný film si skvěle hraje s postavami, dialogy i klasickými bondovskými proprietami a posílá Jamese Bonda na jedno z jeho nejemotivnějších a nejvíce atmosférických dobrodružství.
Skyfall
na-nataceni-24-bonda-si-pockame-scenar-neprosel-u-studia
je-nam-lito-nejlepsi-reziser-soucasnosti-novou-bondovku-nenatoci
dama-judi-dench-ma-pozadavky-na-tvurce-serialu-koruna-ohledne-zobrazeni-kralovske-rodiny-uhodila-hrebicek-na-hlavicku-nebo-nechape-princip-fikce
dalsi-metoo-afera-na-obzoru-hvezdny-herec-mel-osahavat-kolegyni-pred-zraky-necinneho-stabu

Smrtonosná zbraň 3 (1992)

Smrtonosná zbraň 3
Smrtonosná zbraň 3
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
80%
Mel Gibson a Danny Glover se připomenou třetím dílem věhlasné akční série, v němž se značka poprvé výrazněji posunula komediálnějším směrem. Tentokrát se postaví bandě záporáků, kteří obchodují se zbraněmi, jež získávají z policejních skladů. Pomáhat jim v tom bude ukecaný mafiánský účetní s tváří Joea Pesciho a Riggs najde svou lásku v podobě Rene Russo.
Danny Glover, Mel Gibson
Smrtonosná zbraň 3 | Warner Bros.

Štěstí na dosah (2006)

Štěstí na dosah
Štěstí na dosah
  • iTunes
  • Rakuten
79%
Když se herecké superstar Willa Smithe nedávno zeptali, jaký svůj film a zároveň herecký výkon považuje za svůj nejlepší, svou odpovědí mnohé překvapil. Neřekl totiž Mizery, Nepřítele státu či film Král Richard: Zrození šampiónek, za který dostal zatím svého jediného hereckého Oscara. Místo toho zmínil malinko pozapomenuté hřejivé drama Štěstí na dosah. Ve filmu inspirovaným skutečným příběhem si zahrál muže, který se snaží za každou cenu uživit rodinu a svého malého syna. Nedaří se mu však získat práci a s dítětem skončí na ulici. Hlavní hrdina se ovšem nevzdává, přijme riskantní pracovní příležitost a doufá, že se k němu štěstí konečně přestane otáčet zády. Na Nova Cinema se budete moci v úterý přesvědčit, zda měl Smith se svou volbou pravdu.
Štěstí na dosah: trailer | Columbia Pictures
Více zajímavých televizních tipů naleznete v našem TV programu.
Zdroje: Kinobox, Hot Ones