Tom H. jako Tom H. Účetní omylem poslali peníze za Avengers staršímu herci, ten valil bulvy
Šestapadesátiletý Hollander se o zážitek podělil v talkshow Setha Meyerse. Ač se jedná o dávno etablovaného divadelního a filmového herce, jehož filmografie čítá rovněž tituly jako Valkýra nebo Bohemian Rhapsody, výplatní poměry v Marvelu jsou pro něj trochu jiný svět. Nemluvě o tom, že v tomto případě šlo pouze o dodatečné bonusy.
„Lidé z účetního oddělení to popletli. Nějaký čas jsme totiž sdíleli tutéž agenturu,“ vysvětloval herec, jenž v Pirátech z Karibiku ztvárnil oblíbeného záporáka Becketta. „Byl jsem navštívit kamaráda, co v Anglii dělá divadlo… Byl jsem v publiku celý nafoukaný, protože jsem právě natočil pořad BBC za třicet tisíc dolarů. Zacinkalo mi upozornění a zkontroloval jsem email od mé agentury, v němž stálo ‚Přišla vám platba za tržební bonus Avengers,‘“ pokračoval Hoolander, podle nějž šlo o sedmiciferné číslo.
„Neřekl bych, že jsem v Avengers. Byla to neuvěřitelná suma. A přitom to nebyl jeho plat, jen bonus. A nikoli kompletní, pouze první. A bylo to víc peněz, než kolik jsem za celý život viděl,“ uzavřel s úsměvem Hollander, jenž nespecifikoval, o jaký díl komiksové série šlo. Nejvýdělečnějším z nich byla týmovka Avengers: Endgame z roku 2019, která na nějaký čas sesadila Avatara z pozice nejúspěšnějšího filmového hitu všech dob. Holland však měl nejvíc času před kamerou v předchozím snímku Infinity War, který rovněž vydělal přes dvě miliardy dolarů.
Sedmadvacetiletý herec navíc táhne vlastní sérii Spider-Man, jejíž dosavadní tři díly taktéž zaznamenaly triumfální čísla. Momentálně se chystá završení tetralogie, přičemž Holland si užívá roční pauzu od hraní po nepříznivém přijetí jeho poslední filmů a hlavně minisérie Přeplněný pokoj, v níž hraje muže zatčeného za šokující zločin.
„Mám z toho trochu respekt,“ poznamenal Holland na adresu Spider-Mana 4 v rozhovoru pro The Hollywood Reporter. „Na čtvrté části filmových sérií se váže stigma. S naší trilogií jsme podle mě odpálili homerun a něco ve mně by rádo odešlo se vztyčenou hlavou. Rád bych předal štafetu dalšímu šťastnému dítěti, které dostane šanci tenhle charakter oživit.“ A pokud se pro někoho štěstí ukrývá také v tučné výplatní pásce, hercova slova mají hned sedminásobnou hodnotu.