Představitel Stiflera dostal za první Prcičky tak málo peněz, že stávka hned dává větší smysl
Sean William Scott se v posledních dvou dekádách marně pokouší vymanit ze sevření své průlomové úlohy, jejíž dosah je zkrátka nedozírný. A odpovídá pověsti samotných Prciček. Přisprostlá série o sexuálních tužbách vysokoškoláků odstartovala roku 1999 a první díl při jedenáctimilionovém rozpočtu utržil 235 milionů dolarů. Tedy víc než tehdejší oscarový laureát Zamilovaný Shakespeare. Vznikla lukrativní franšíza o čtyřech přímých pokračováních a čtyřech videosequelech, v nichž se Stiflerova pověst konstantně rozrůstala a obohacovala.
Šlo přitom o vedlejší postavu, která ostrými hláškami a nablblým úšklebkem přihrávala především nesmělému Jimovi v podání Jasona Biggse. Scottův projev však okamžitě zaujal a herec se stal miláčkem davu, což produkce v prvních chvílích nemohla očekávat. Tehdy začínající herec si přivydělával natáčením reklam a hudebních videoklipů, jinak se živil jako údržbář a pracoval v losangeleské zoo. Jeho výplata za prvotní oživení role, z níž se vyklubal nevyčerpatelný zdroj hlášek, činila osm tisíc dolarů. Tedy jen zlomek rozpočtu a nepatrné smítko z pětimilionové odměny, již o třináct let později inkasoval za Prci, prci, prcičky: Školní sraz.
„Pro mě to tehdy bylo hodně peněz,“ uvedl Scott věci na pravou míru s tím, že si okamžitě zakoupil ojetého thunderbirda. „Hned poté jsem si za pět nebo šest tisíc koupil thunderbird a říkal jsem si: ‚Oh yeah, baby.‘ Nevím, co se stalo se zbytkem, nakonec jsem stejně musel pracovat v zoo a prodávat tam občerstvení. Možná jsem dostal i méně než osm tisíc dolarů,“ vzpomínal herec, jenž Stiflerovskou pózu následně rozmělňoval třeba v akčních komediích Vítejte v džungli nebo Neprůstřelný mnich.
Těmto projektům se finančně příliš nedařilo a Scott se vracel k Prcičkám, v jejichž světě byl Stifler legendou. Jeho kariérní trajektorie ukazuje diskriminaci, již musí stále čelit herci a herečky s nedostatkem zkušeností. Ale také zvýhodňování osvědčených tváří, jejichž výplaty jsou v pokračováních populárních sérií astronomické a přemrštěné. Momentálně se mluví o možné produkci pátých Prciček, avšak žádné konkrétní plány nezazněly. Pokud na ně dojde, Sean William Scott by už v nich neměl scházet.