Christopher Nolan je rád, že Batmana natočil před filmovou érou superhrdinů

Christopher Nolan je rád, že Batmana natočil před filmovou érou superhrdinů
Temný rytíř povstal (2012) | Warner Bros.
V roce 2005 režisér Christopher Nolan uchvátil svět svým realistickým pojetím netopýřího hrdiny, což mělo za následek pozdější vznik celé trilogie, která je dnes považována za jednu z nejlepších, co byla kdy vytvořena. Ono realistické pojetí však nebylo jediné, co ty filmy činilo výjimečnými. Podle Nolana je Batman začíná speciální v tom, že se více ponořil do samotného procesu Batmanova postupného vzniku.
"V té době zrození Batmana žádný film pořádně nepřednesl, stejně tak to nebylo plně prozkoumáno ani v komiksech. Nemuseli jsme se tak vázat na nějakou konkrétní věc. Ve filmové historii byla mezera. Superman měl velice celistvý příběh s Christopherem Reevem a Richardem Donnerem. Podobná verze s Batmanem však neexistovala. Měli jsme před sebou představení příběhu mimořádné figury v obyčejném světě."
Nolan si ani nemohl prát lepší čas, kdy své filmy o temném rytíři natočit. Díky tomu, že superhrdinské filmy ještě v té době nebyly pouhou komerční ždímačkou, měl režisér mnohem více kreativní svobody. Stejně tak si mohl dopřát více času, aby mohl pracovat na dalších dílech. Režisér je proto rád, že své filmy natočil právě tehdy. Údajně si nepřipadal jako nějaký stroj na motor, který šlape pouze proto, aby studiu vydělal peníze. Myslí si, že díky úspěchu superhrdinského žánru se i zvyšuje tlak na tvůrce, kteří se do něj pustí.
Christopher Nolan, Hugh Jackman
Christopher Nolan | Warner Bros.