Víte, co je to disneyfikace?

Víte, co je to disneyfikace?
| Isa Bredt
Ve skutečnosti ale slovo disneyfikace používali ve Spojených státech odborníci na sociologii od roku 1959, pro situaci, kdy se moderní západní společnost začala řídit čistě konzumním stylem života, stejně jako je tomu v Disneyho zábavních parcích.
Nizozemská ilustrátorkaIsa Bredtová se ho ale rozhodla použít v tom významu, v jakém jsem o něm psala na začátku článku. A v rámci tvůrčího projektu Pet Disneyfication převádí domácí mazlíčky lidí do podoby hrdinů Disneyho filmů. Je věrná podobě zvířete, ale zároveň tak dobře napodobující styl animace, že není problém si představit, že by se mohli stát hrdiny vlastního animovaného filmu.
milujete-disneyho-animaci-tenhle-chlapik-vam-v-jejich-duchu-premaluje-domaciho-mazlicka
| Isa Bredt
S projektem Isa začala v roce 2014 nejdříve jen jako trénink animace ve stylu Disneyho, kterou miluje od mládí, kdy kresby poskytovala zdarma za zaslanou fotografii. Zájem byl tak veliký, že z překreslování později učinila krátkodobý příjem v podobě letních brigád při škole. Nyní se tomu věnuje už jen po chvílích ve svém volném čase a překresluje i zvířátka z útulků v naději, že jim tak pomůže, aby si je někdo odvedl domů.
milujete-disneyho-animaci-tenhle-chlapik-vam-v-jejich-duchu-premaluje-domaciho-mazlicka-7
| Isa Bredt
Kompletní sbírku obrázků najdete v galerii článku. Pro další autorčiny práce navštivte její Instagram. Kdo ví, třeba vám vaše domácí zvířátko také překreslí...?