- Krimi
- Thriller
Nejlepší filmy roku 2018 podle hodnocení kritiků
- 1.Dukla 61 (2018) ...5.místo
- 2.Roma (2018)...14.místo
- 3.Spider-Man: Paralelní světy (2018)...12.místo
- 4.Mission: Impossible - Fallout (2018)...18.místo
- 5.Avengers: Infinity War (2018)...2.místo
- 6.První člověk (2018)...11.místo
- 7.Zloději (2018)...24.místo
- 8.Tísňové volání (2018)...31.místo
- 9.Bohemian Rhapsody (2018)...1.místo
- 10.Ready Player One: Hra začíná (2018)...4.místo
Zcela překvapivé jsou pro mě výsledky na Rotten Tomatoes, což je internetový světový agregátor filmových recenzí, který zvolil matematickým průměrem všech recenzí za nejlepší film, pro mě řadovou marvelovku, Black Panter. Aritmetické pořadí vygenerovalo svého vítěze. Film musel mít minimálně 40 internetových recenzí po světě. Začínám přemýšlet o tom, že mnohé recenze je potřeba si pečlivě vybírat a hlídat si, kdo co napíše. Black Panter pro mě rozhodně není oslnivý film, který bych postavil na piedestal slávy.
Nejlepší filmy podle Rotten Tomatoes
Rotten Tomatoes / uživatel kinobox.cz
1. Black Panter ...28.místo
2. Mission: Impossible - Fallout ...18.místo
3. BlacKkKlansman ...46.místo
4. Spider-Man: Paralelní světy ...12.místo
5. Roma ...14.místo
6. Zrodila se hvězda ...13.místo
7. Tiché místo ...33.místo
8. Can You Ever Forgive Me? ...50.místo
9. Eighth Grade ...21.místo
10. Favoritka ...22.místo
Dobrá, žebříček mě vyprovokoval k tomu, že se asi podívám na film Can You Ever Forgive me? o novinářce, která svou tvorbu zaměří do oblasti podvodů a padělatelství. A dám možná i komedii Eight Grade, o introvertní dospívající dívce, která se pokouší přežít konec základky.
Z našeho žebříčku, kde hlasujete výhradně vy, zabodoval nově oscarový film Zelená kniha, což se dalo očekávat. Překvapením je určitě aktuálně mysteriózní thriller Pátrání (např.Rotten Tommatoes 42.místo, české kritiky zatím 87% - tři recenze) a Složka 64 o podivných lékařských experimentech, zneužívání a převýchově „necudných“ dívek. Budu tedy pátrat po Pátrání, neboť film má slušné ohlasy i u kritiků.
Překvapením je rozhodně Kalafarum,film o chlapci, který zažaluje své rodiče za to, že mu dali život. Originální? Určitě! Do žebříčku se dostal čerstvě, má zatím deset hlasů a to je podmínka, aby se vůbec objevil v našem žebříčku. Pravděpodbně se ale udrží, neboť na imdb.com (světová filmová databáze) má už celkem jistých 84%.