Pohřešované dítě a děsivá loutka. Cumberbatch září v mrazivém traileru nové kriminálky

Pohřešované dítě a děsivá loutka. Cumberbatch září v mrazivém traileru nové kriminálky
Eric (2024) | Netflix
V šestidílné sérii od Netflixu si zahraje zoufalého otce Vincenta, výrobce loutek ve stylu klasických Muppetů a tvůrce úspěšného dětského pořadu, jehož malý syn Edgar beze stopy zmizí. Zatímco policie pátrá a manželka doufá v zázrak, Vincent začíná propadat zoufalství a možná i šílenství. Na motivy synových kreseb totiž vytvoří novou loutku v podobě příšerky a chystá její televizní premiéru. Doufá totiž, že když syn svou příšerku uvidí, sám přijde domů. Jenže Vincent se začne chovat čím dál podivněji a s chlupatým monstrem si podle traileru začne dokonce i povídat.
Eric
Eric
AI
69%
Série tak bude nejen temnou kriminálkou, v níž se bude pátrat po zmizelém chlapci a nejspíš se u toho budou i objevovat skutečná lidská monstra, ale zároveň se tvůrci zaměřují i na psychologii postav a na utrpení rodičů, co přišli o své dítě. I když se o to scénář snaží poměrně osobitou a svéráznou formou, o to víc může být výsledný emocionální dopad na postavy i sonda do jejich nitra silnější a důmyslnější. Tedy minimálně v podání Cumberbatche, na němž bude seriál nepřekvapivě stát a již po upoutávce „hrozí“, že se vám jeho zoufalý otec zaryje pod kůži.
Eric: trailer | Netflix
Pomáhá tomu ostatně také řemeslně precizní upoutávka, jež hezky navozuje retro atmosféru, šikovně rozpracovává prvky dětské show, která bude mít v sérii jistě důležité místo a hudební podkres od skupiny ABBA pouze přidává na mrazivosti a tísnivosti zápletky. Nechme se překvapit, zda se prvky psychologické kriminálky s jedním chlupatým hrdinou podaří úspěšně převést i do avizovaných šesti epizod. Režisérka Lucy Forbes nicméně nasbírala zkušenosti u úspěšného seriálu The End of the F***ing World a showrunnerka Abi Morgan aktuálně pracuje na scénáři ke čtvrté Bridget Jones. Karty tedy nejsou rozdány úplně bídně.
Podívejte se také na žebříček nejlepších kriminálních seriálů, které si můžete pustit na Netflixu.
Zdroj: Netflix