Blu-ray: Sněhurka a lovec vás v domácím kině oslní (recenze)

Blu-ray: Sněhurka a lovec vás v domácím kině oslní (recenze)
| Universal Pictures
blu-ray-snehurka-a-lovec-recenze
FILM - 65%
Sněhurka a lovec (2012) od počátku budila velké naděje, neboť trailery slibovaly nezvykle epickou variaci na klasické pohádkové téma. To se skutečně povedlo naplnit, neboť z hlediska formy je snímek neuvěřitelně promakaný a nabízí řadu dechberoucích momentů. Jaká škoda, že dějově už to taková slábá není, z nějakého důvodu tvůrci zvolili do roli Sněhurky matnou Kristen Stewart (nic proti jejímu výkonu, ale fyzicky se nemůže s nádhernou Charlize Theron rovnat ani omylem) a uprostřed filmu poměrně nerozumně na 30 minut film přepkne na něco, z čeho by i milovníci disneyovek mohli dostat cukrovku.
Navzdory všem výtkám určitě stojí Sněhurka a lovec za pozornost, neboť vypadá skvostně a v řadě momentů se může svým magickým vizuálem rovnat samotnému Pánu prstenů. A to je přímo královská meta.
OBRAZ - 100%
Sněhurka a lovec možná ztrácí obsahem, vizuálně jde ale o jeden z nejzajímavějších počinů letošního roku. Rupert Sanders osciluje mezi chladnými místy beznaděje a ryze pohádkovými pasážemi, tudíž je na co se koukat. Převedení filmu na disk je na maximální úrovni, bitrate je po celou dobu stabilní a neunikne vám díky perfektní ostrosti ani ten nejmenší detail.
ZVUK - 95%
Originální DTS-HD Master Audio 7.1 je dalším důkazem toho, že Blu-ray je skutečně vrcholný stupeň domácí zábavy. Pokud máte dostatečně výkonnou sestavu, můžete se připravit na zážitek plně srovnatelný s kinem. I ty nejjemnější zvuky tu mají své místo, stejně jako krásná hudba Jamese Newtona Howarda. Sněhurka a lovec je prostě a jednoduše další perfektní audiovizuální žranicí, která je na Blu-ray disk předvedena ve vší kráse a velikosti. No a dabing... je tradičně slabší, ale s tím je třeba předem počítat.

Trailer:

BONUSY - 60%
Několik hodin vám zaberou, přesto se nelze ubránit zklamání. Na disku se nachází hned několik dokumentů, které diváky provedou od příprav až po finální úpravy. Přestože je často patrný propagační nádech ("ach, bylo to úžasné natáčení", "je tak talentovaná" atd.), nelze dokumentům upřít hutnou informační nálož. Pokud si je chcete užít v širším kontextu, můžete použít U-Control, kdy se vám vždy příslušný dokument přihlásí v rámci přehrávání filmu ve správnou chvíli. Dokumenty navíc disponují českými titulky, takže se angličtináři neztratí. To plátí i o virtuální procházce po několika lokacích, nikoli však již o audiokomentáři tvůrců, který si můžete pustit leda v angličtině.
Bohužel se na disku nenachází nic dalšího a přitom je již ze samotných dokumentů patrné, že by bylo co nabídnout! V prvé řadě je ohromná škoda, že mezi bonusy není původní kraťas, kterým režisér přesvědčil studio k natočení celého filmu. Pár fragmentů z něj uvidíte ve zmíněných bonusech, celý se ale na disku nenachází. A nic dalšího také ne. Což je u podobné látky, která navíc v kinech docela dost vydělala, jednoznačný palec dolů.
CELEK - 80%
Pokud jde o bonusovou nálož, mohla Sněhurka a lovec dopadnout o notný kus lépe. Jinak ale není proč si stěžovat. Pokud se vám film líbil, je to jasná koupě. Dvakrát tolik v krásném STEELBOOKU, u něhož je ale dobré s nákupem neváhat - podle posledních zpráv je totiž již skoro vyprodáno.
Obraz: 1080p 2.35:1, Zvuk: DTS-HD Master 7.1 anglicky anglicky, DD 5.1: česky, Běžná cena s DPH: 499 Kč
Blu-ray film Sněhurka a lovec koupíte s internetovou slevou na e-shopu www.filmarena.cz. Za zapůjčení disku k recenzi obchodu děkujeme.
LIMITOVANÁ AKCE: Když si nyní na Filmaréně Blu-ray Sněhurky a lovce v plastové krabičce koupíte, získáte jako dárek krásnou STEELBOOK krabičku a navíc se dostanete do slosování o 10 stylových brašen s mottem filmu. Výherci budou vyhlášeni na konci února, 28. 2. 2013. Držíme vám palce.
blu-ray-snehurka-a-lovec-vas-v-domacim-kine-oslni-recenze