James Gunn: "Guardians of the Galaxy nejsou další Star Wars"

James Gunn: "Guardians of the Galaxy nejsou další Star Wars"
Strážci Galaxie | Concept Art
"Myslím si, že Guardians of the Galaxy jsou velmi odlišní od Star Wars. Některé z uměleckých návrhů, které byly zveřejněny, vznikly pod mým dohledem a některé ne. Vznikly už dříve jako součást materiálu pro sběratelský set k fázi jedna ( o něm jsme psali zde ). Ale třeba Rocket Racoona už jsem s Charliem Wenem předělali. Už nevypadá jako na obrázku,," uvedl Gunn na adresu svého nového projektu.
Strážci Galaxie
Strážci Galaxie | Concept Art
Navíc se režisér přiznal, že jeho úkolem bylo i vyřešit otázku toho, jak zařídit, aby mluvící mýval vypadal reálně a přitom nepůsobil směšně. "Studoval jsem skutečné mývaly a udělali jsme s nimi i několik záběrů, hráli jsme si s nimi, krmili je a dělali rozličné věci, abychom získali různé chování. Je velmi důležité, aby náš Racoon nebyl jen kreslená postavička, ale skutečný hrdina. Ve vesmíru není nikdo jako on, byl vytvořen jako bojující stroj."
Strážci Galaxie
| Concept Art
Ačkoli podobnost s Hvězdnými válkani Gunn popřel, přiznal, že je tam jistá podobnost s Avengers (2012), tedy jen v něčem. Půjde o stejně objemný a velkolepý snímek. Ale odehrává se ve vesmíru, takže bude velmi rozmanitý.
Natáčení začne v červnu a premiéra je v plánu na srpen 2014. V roli Petra Quilla se představí Chris Pratt, Dave Batista jako Drax Ničitel a Michael Rooker jako Yondu. Pro roli Gamory byla oslovena Zoe Saldana.