Nejvykořisťovanější celebrita Britney Spears dostane životopisný film. Víc uškodit jí už nemůže

Nejvykořisťovanější celebrita Britney Spears dostane životopisný film. Víc uškodit jí už nemůže
Britney Spears: Život pod dohledem | Voyo
Několikaleté období absolutní slávy Spears nechtěně zažehnala drogovou závislostí a osobními excesy, jež ji ve světle neúprosné medializace a štvavé společenské kampaně nicméně trochu staví do role vykořisťované oběti. V průběhu rané dospělosti dokonce ztratila svéprávnost na úkor vlastních rodičů, s nimiž se poté dlouho soudně přela. Bitvu za vlastní soukromí a svobodu vyhrála a uchovala si věrný fandom, avšak spousta lidí přece se znepokojením sleduje její profily na sociálních sítích, kam polonahá (což je ještě eufemismus) dvojnásobná maminka přidává momentky dokládající její duševní nestabilitu.
Britney Spears
Britney Spears

Herečka, Výkonná producentka

4.8
Virální tanec v bikinách a s kuchyňskými noži snad nebude součástí plánované filmové biografie, která ještě nedostala datum premiéry a bude hledat ideální hereckou představitelku. V tom má Hollywood bohaté zkušenosti, jelikož životopisy zasloužilých osobností hudební branže se v posledních letech nezadržitelně kupí. Aktuálně se hodně mluví o portrétech Boba Dylana s tváří Timothéeho Chalameta, Michaela Jacksona, jehož ztvárňuje jeho synovec Jaafar, nebo Madonny, která bude Julii Garner dle vlastního scénáře i režírovat.
Takovou příležitost kontroverzní Britney jistě nedostane, režie se ostatně chopí zkušený Chu, jenž na celovečerní platformě začínal taneční sérií Let's Dance. Natočil také extravagantní Podfukáře 2 nebo zásadní asijsko-americký hit Šíleně bohatí Asiati. V listopadu půjde do kin první část jeho fantaskního duetu Čarodějky, tedy filmové verze jevištního muzikálu, který vychází z románu Wicked – díla volně inspirovaného postavami a motivy z Čaroděje ze země Oz.
Britney Spears
Britney Spears v roce 2001
Britney Spears a Madonna v roce 2003
Wicked - Part One
Šíleně bohatí Asiati
Hudba tudíž režisérovo portfolio zásadně utváří a životopis Spears zjevně zakotví v mainstreamu vedle Bohemian Rhapsody, Whitney Houston, Boba Marleyho a dalších žánrovek, které chtěly své objekty spíš ikonizovat a vzdát jim poctu. Britney je nicméně stále naživu, což jí před dvěma lety v souvislosti s probíranou autobiografií ještě vadilo, a navíc sotva vstoupila do středního věku. Její raná kariéra i osobní příběh jsou ale plodné nejen pro paparazzi, nýbrž i pro filmaře, přičemž kniha v širším kontextu promlouvá o rozsáhlejší problematice kolem emancipace a osvobození od zábavního průmyslu, který občas zanechá trvalé stopy.
Jon M. Chu
Jon M. Chu

Režisér, Herec

5.3
„The Woman in Me poprvé odhaluje její neuvěřitelnou cestu a sílu, která je jádrem jedné z největších osobností v historii popové hudby," stojí v popisu knihy. "Napsaná s pozoruhodnou otevřeností a humorem, průlomová kniha Britney Spears vrhá světlo na trvalou sílu hudby a lásky — a na důležitost toho, aby žena konečně vyprávěla svůj vlastní příběh, a to za svých vlastních podmínek." Jaké herečce by podle vás mohla úloha Britney Spears připadnout?
Prohlédněte si žebříček nejlepších filmů roku 2024 podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
Zdroje: ComingSoon, Deadline