Filmové finále Peaky Blinders se blíží. Cilliana Murphyho doplní žádaná herečka z Duny

Filmové finále Peaky Blinders se blíží. Cilliana Murphyho doplní žádaná herečka z Duny
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu | BBC One
Oficiální datum, kdy by se snímek měl objevit v kinech či na streamu, jsme se ale pořád ještě nedozvěděli. Netflix, který se stal globálním distributorem seriálu, natáčení filmu definitivně odklepl teprve minulý měsíc. Produkce by měla probíhat letos v září a je jasné, že po krátkém a výběrovém promítání v kinech najde snímek své hlavní odbytiště na populární streamovací platformě.
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
  • Netflix
91%
Příběh filmu by se měl odehrávat několik let po skončení událostí seriálu, a to konkrétně během druhé světové války. Víc ale zatím známo není. Jasné však je, že se pod scénář nepřekvapivě podepsal sám Knight a že se režie ujme Tom Harper, jenž natáčel polovinu první série. A s Netflixem má zřejmě dobré vztahy, vždyť loni pro platformu natáčel nepříliš zdařilý akčňák Rachel Stoneová: Sázka na Srdce s Gal Gadot.
Pochopitelně se vrátí také Cillian Murphy v hlavní roli Tommyho Shelbyho. O případné účasti Toma Hardyho a dalších seriálových tváří zatím nic známého není, jedna velká castingová aktualita se však nyní přece jen objevila.
Rebecca Ferguson
Duna: Část druhá
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
Peaky Blinders - Gangy z Birminghamu
Ve filmu by se totiž v zatím nespecifikované roli měla objevit i Rebecca Ferguson, již jsme letos už viděli jako Lady Jessicu v druhé Duně. Ferguson se loni objevila i v zatím poslední Mission: Impossible, příští rok se jí dočkáme i ve sci-fi thrilleru Mercy po boku Chrise Pratta a ještě předtím ji uvidíme v druhé řadě seriálu Silo na platformě Apple+. Čtyřicetiletá herečka je tedy na roztrhání a její momentální věhlas snad napomůže tomu, aby se na poslední chvíli podařilo na palubu přilákat ještě nějaká zvučná jména. A hlavně co nejrychleji začít s produkcí – vždyť fanoušci už na další nášup po relativně otevřeném konci šesté série nějakou dobu čekají.
Filmového zakončení milovaného seriálu bychom se tedy měli dočkat někdy během příštího roku. Zatím se podívejte na náš žebříček nejlepších seriálů, které jsou na Netflixu k vidění – a Gangy z Birminghamu se zde pochopitelně nacházejí velmi vysoko.
Zdroj: Deadline