Scary Movie bude pokračovat. Hvězda série prozradila, co by ji přimělo k návratu

Scary Movie bude pokračovat. Hvězda série prozradila, co by ji přimělo k návratu
Scary Movie (2000) | Dimension Films
Nadcházející projekt bude rebootem, i když každý z dosavadních pěti filmů spojovaly maximálně hlavní postavy. Vždy se vyprávěl samostatný příběh v závislosti na tom, z jakých seriózních blockbusterů či hororových trendů se tvůrci rozhodli čerpat. Dvojka si vzala na paškál tematiku prokletých honosných sídel nebo Vymítače ďábla, trojka skloubila Znamení, Kruh či Eminemovu 8. míli, čtyřka obšlehla Válku světů s příměsí Vesnice a pátý díl roku 2013 pochopitelně zacílil na fenomén found footage nebo soudobý remake Lesního ducha.
Anna Faris
Anna Faris

Herečka, Výkonná producentka

6.7
Šestka se začne natáčet na podzim a do kin zamíří v příštím roce, tedy přibližně dekádu poté, co nepřístupné úchylné parodie definitivně vyklidily pozice a přijaly odkaz retro skopičin. Projekt nicméně nemá žádné potvrzené tvůrce ani herecké obsazení. Farris, z níž první díl roku 2000 učinil symbol tehdejších pubertálních komedií, chová k sérii vřelý vztah a ráda by si účast zopakovala. Ovšem jen za předpokladu, že spolu s ní se vrátí také Regina Hall, představitelka Brendy Meeks z původní tetralogie.
„Hrozně ráda bych s Reginou znovu pracovala. Mám ji strašně ráda,“ adorovala Farris třiapadesátiletou kolegyni a komičku, která si s Leonardem DiCapriem zahraje v chystaném filmu Paula Thomase Andersona. „Jestli něco nahradilo vysokou školu jako mého průvodce dospíváním, pak to byly ty čtyři filmy. Sehrály v mém životě klíčovou roli, naučila jsem se druhé respektovat, správně padat, praštit se do hlavy. Taky jak správně cumlat žvýkačky a na kameru je plné krve v ten pravý čas vyplivnout,“ připomněla svou divokou filmovou jízdu.
Scary Movie: Děsnej biják
Scary Movie 3
Scary Movie (2000)
Scary Movie (2000)
Scary Movie 4
Scary Movie nejenže parodovalo významné popkulturní filmy a milníky, ale také mezi tvůrci a herci přibývalo věhlasných jmen z komediální branže. Třetí díl natočil David Zucker, režisér Připoutejte se, prosím! nebo Bláznivé střely, podle scénáře Pata Profta (Žhavé výstřely 2) a Craiga Mazina, jenž dnes šéfuje největším seriálům HBO včetně Černobylu a The Last of Us. Z herců se větších či menších rolí dočkali také Kevin Hart, Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Bill Pullman, Leslie Nielsen nebo hvězda Prciček Shannon Elizabeth.
Reboot tedy má rozprostřený hodně výživný „legacy mustr“, ačkoli dobové požadavky se změnily a dříve populární humor už nemá šanci. Nacházíme se nicméně uprostřed hororové renesance, o čemž letošní sezónu svědčí díla jako Late Night with the Devil, Longlegs nebo Oddity, a pořádně drzá parodie by nebyla od věci. Ideálně se Cindy i s Brendou a také s důmyslnějším konceptem, který by se poučil z minulých slabin a především z mizerné, zdaleka nejméně oblíbené pětky.
Podívejte se také na žebříček nejlepších parodií podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: ComicBook, People