Blíží se horolezecké Mlčení jehňátek? Charlize Theron bude šplhat po skalách a unikat lovcům

Blíží se horolezecké Mlčení jehňátek? Charlize Theron bude šplhat po skalách a unikat lovcům
The Old Guard: Nesmrtelní (2020) | Netflix
Stejně jako v případě obou dílů Old Guard by mělo jít o projekt pod dohledem Netflixu. Naděje však budí hlavně jméno režiséra – islandský rodák Baltasar Kormákur se totiž survival thrillerem Everest zapsal jako zdatný žánrový tvůrce. Obstojně dopadly i jeho akční thrillery 2 zbraně či Kontraband, v roce 2007 navíc díky mysteriózní detektivce Severní blata vyhrál hlavní karlovarskou soutěž.
Baltasar Kormákur
Baltasar Kormákur

Herec, Producent

6.5
Podle scénáře Jeremyho Robbinse, který se dosud podepsal jen pod pár epizod hororového seriálu Očista (2018-2019), by měl Kormákur natočit příběh horolezkyně, kterou se kdesi v divočině bude snažit někdo ulovit. K tomu odkazuje i pracovní název Apex, označující v angličtině jednak vrcholek skaliska, ale také predátora na vrcholu potravního řetězce.
Právě Robbinsův scénář podle informací webu Deadline zaujal všechny zúčastněné. Hlavouni Netflixu projevili touhu jej zfilmovat a text zlákal ke spolupráci i Kormákura (jenž si jinak spoustu svých filmů, především tedy těch menších, napsal sám) a Theron, oba svou víru v projekt současně ztvrdili i producentskou pozicí.
Charlize Theron
Michelle Yeoh, Charlize Theron, Kerry Washington
nekdy-vam-muze-jediny-filmovy-zaber-zmenit-zivot-navzdy
Zrůda
Šílený Max: Zběsilá cesta
Scénář si v zasvěcených kruzích vysloužil nálepku mixu mezi slavným psychologickým thrillerem Mlčení jehňátek a Free Solo (či také Bez jištění na El Capitan), strhujícím oscarovým dokumentem o lezení bez jištění na jedno z nejslavnějších horolezeckých míst světa.
Což je rozhodně velmi sympatická společnost a projekt vypadá zajímavě i díky tomu, že jde o ambiciózní žánrové dílo, za nímž nestojí silná značka či již dávno existující franšíza. Podobných originálních kousků bychom v kinech (či aspoň na streamovacích službách) rádi vídali co nejvíce. Tak snad se podaří jednání s Kormákurem i Theron brzy finalizovat a přistoupit k produkci.
Zatím se podívejte aspoň na nejlepší filmy, které jsou momentálně na Netflixu k vidění.
Zdroje: Deadline, JoBlo