Ikonický seriál 24 hodin se dočká filmu. Do kin míří i ohnivá klasika s Kurtem Russellem

Ikonický seriál 24 hodin se dočká filmu. Do kin míří i ohnivá klasika s Kurtem Russellem
24 hodin | 20th Century Fox Television
Grazer doma leští Oscara za Howardovu Čistou duši, přičemž Imagine s populárním režisérem pracovala na řadě jeho filmů včetně Grinche, Rivalů, Třinácti životů nebo zmíněného Ohně. Ve své době špičkový blockbuster, který sesbíral tři oscarové nominace v technických kategoriích, pojednává o znesvářené bratrské dvojici profesionálních hasičů (Kurt Russell a William Baldwin), která musí spojit síly při vyšetřování a likvidaci požárů se žhářským pozadím. Ve filmu, jenž při rozpočtu 40 milionů dolarů v kinech utržil 150 milionů, si zahráli také Robert De Niro, Donald Sutherland či Jennifer Jason Leigh.
Oheň
Oheň
  • Google Play
  • iTunes
  • Rakuten
75%
Dokud Joseph Kosinski nenatočil emocionální a chlapácké Hrdiny ohně, právě Howardův snímek byl nejvýmluvnějším hollywoodským testamentem hasičské odhodlanosti. Roku 2019 přitom vzniklo pokračování Oheň 2, které navzdory účasti Baldwina se Sutherlandem málokdo zaznamenal a ještě méně lidí by jej doporučilo. Grazer si i proto brousí zuby na moderní remake, v němž si má zahrát aktuální hvězda předělávek a legacy sequelů Glen Powell. „Imagine vždy manévrovalo v oblasti vysoké pravděpodobnosti úspěchu v kinech,“ řekl producent v rozhovoru pro CNBC. „To je pro nás skvělé, v průběhu víc jak třiceti let jsme vybudovali přes stovku různých produktů a brandů včetně Ohně, který se chystám udělat s Glenem Powellem,“ překvapil dosud utajovanou informací.
24 hodin
24 hodin
  • Disney+
68%
Pětatřicetiletý Powell je relativně novou plakátovou senzací branže, která žije z nostalgických konceptů, v nichž hercův frajerský úsměv rozeznívá vzpomínky na cool hrdiny stříbrného plátna. Předvedl to ve fenoménu Top Gun: Maverick či v romantické komedii S tebou nikdy, která v tržbách pokořila hranici 100 milionů dolarů jako první žánrovka svého druhu od roku 2016 (nakonec hladce přešla i dvoustovku). Právě teď si na Texasana můžete do kina zajít v pokračování katastrofické klasiky Twister, kde si osedlává tornáda s množným číslem Twisters. Kromě toho se objeví ještě v remaku kultovního Běžícího muže od režiséra Edgara Wrighta (Baby Driver).
Grazer, jenž hovořil o snižující se vůli riskovat, volně navázal zmínkou o filmovém pokračování legendárního seriálu 24 hodin. „Plánujeme velmi zajímavý film ve spolupráci s Disneym a Foxem,“ prohodil směrem k novátorské akční krimi, v níž Donaldův syn Kiefer Sutherland v letech 2001 až 2014 podstupoval protiteroristické mise v průběhu jediného dne. Každá epizoda se odehrávala v reálném čase a seriál si vysloužil celkem68 nominací na Emmy, z nichž rovnou dvacet proměnil. A to včetně ceny pro mimořádnou dramatickou sérii a hlavního herce z roku 2006.
Oheň (1991)
Oheň (1991)
Oheň (1991)
24 hodin
24 hodin
Roku 2008 měl premiéru přidružený televizní film s podtitulem Vykoupení, přičemž seriál od 20th Century Fox Television stojící na úsvitu zlaté televizní éry vedle Rodiny Sopránů či Ztracených inicioval řadu zahraničních i domácích napodobenin. Seriálový spinoff 24 hodin: Nezastavitelný ovšem roku 2017 prošuměl. O nadcházejícím projektu, který Grazer spíš ledabyle zmínil, zatím bohužel nic nevíme. Sutherlandovi je 57 let a těžko říct, zda by se byl alespoň pro jeden poslední film ochotný vrátit. „Formáty pozdních devadesátých a nultých let jsou dnes velmi důležité, protože streamovací služby a studia mají averzi riskovat,“ dodal Grazer, čímž zpečetil další vlnu nepříliš populárního trendu. Minimálně v Powellově případě ale retro věci vychází, zvědavost je tudíž na místě.
Podívejte se na žebříček nejlepších blockbusterů podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: Variety, Kinobox