Mistr hororu nás bude opět děsit. Jeho novinka se inspiruje filmovými klasikami

Mistr hororu nás bude opět děsit. Jeho novinka se inspiruje filmovými klasikami
Stáhni me do pekla (2009) | Universal Pictures
Web Deadline informoval o tom, že si Raimi plácl s pohlaváry 20th Century Studios a pod jejich vlajkou natočí hororový thriller s názvem Send Help (tedy Pošlete pomoc). Tedy, ono pomyslné plácnutí prý zatím není zcela definitivní a projekt se nedočkal oficiálního schválení, řešení jsou však v plném proudu a zdá se, že nic zásadního nebrání realizaci prvního Raimiho hororového příspěvku od úspěšného počinu Stáhni mě do pekla z roku 2009.
Sam Raimi
Sam Raimi

Režisér

7.7
Snímek by se ideálně měl výhledově objevit i v kině a pod scénářem je podepsána dvojice Damian Shannon a Mark Swift, kteří společně napsali filmovou Pobřežní hlídku, ale také příspěvky do zavedených hororových franšíz Pátek třináctého a Freddy versus Jason.
Jejich příběh by prý měl kombinovat prvky snímků Misery nechce zemřít a Trosečník, což jsou bezesporu zajímavé inspirační zdroje. Je tudíž možné, že se dočkáme vyprávění o nebohém člověku, který by rád unikl svým věznitelům, jenže nemá kam a za kým. Jestli tohle nezní jako nadějný hororový námět, tak už nic.
kdo-natoci-novy-evil-dead
komentare-tydne-virtuozni-utok-na-divakovy-smysly
Smrtelné zlo 2
smrtelne zlo probuzeni
Stáhni mě do pekla
Bude určitě zajímavé sledovat, jak se jedna z největších žijících ikon hororového žánru se svým dalším dílem popasuje. Předloňské pokračování Doctora Strange totiž bylo spíše zakázkou a podobně bychom mohli uvažovat i jeho předešlé režijní štaci, totiž disneyovce Mocný vládce Oz. Zato tady by mohlo jít o mnohem srdečnější záležitost, což podporuje i fakt, že se podle webu AV Club o tomto námětu a Raimiho zapojení hovořilo už před dlouhými pěti lety.
Doufejme, že nyní se tedy věci dají konečně do pohybu a mnoha fanoušky milovaný režisér si po letech připíše další hororový hit. Zatím se podívejte na náš žebříček nejlepších aktivních režisérů, kde Raimiho rovněž najdete.
Zdroje: Deadline, AV Club