Pokračování Jump Street má mít geniální scénář. Vyhlíží Tatum spojení s ikonickou sci-fi sérií?

Pokračování Jump Street má mít geniální scénář. Vyhlíží Tatum spojení s ikonickou sci-fi sérií?
22 Jump Street | Columbia/Sony
„Je tu takový projekt, který už je napsaný. A lepší scénář ke třetímu filmu jsem jaktěživ nečetl,“ přiživil čtyřiačtyřicetiletý herec stále doutnající možnost na výrobu 23 Jump Street v rozhovoru pro ComicBook.com. Spolu s Jonahem Hillem by okamžitě souhlasil s dalším návratem policistů Schmidta a Jenka, přestože další pracovní exkurzi mezi školou povinné studenty už komplikuje zralý taťkovský věk herců. To ale moc nevadilo ani v minulé dekádě, větší část humoru beztak stála na kontrastní image a specifické, pro hrdiny už dost obtížně vstřebatelné nátuře střední, respektive vysoké školy, kde protagonisté pátrali po původu nové rozšířené drogy.
21 Jump Street
21 Jump Street
  • Filmbox+
  • Canal+
  • Google Play
  • +2
78%
S myšlenkou na zapojení Mužů v černém přišel čtyřicetiletý Hill, jemuž logicky přišlo, že svět 21 Jump Street otevírá náruč nečekaným hostovačkám a zesměšňování žánrových pravidel včetně budování nesouvislých sérií. „Já jsem měl tu myšlenku. Pochybuji ale, že ten film někdy vznikne,“ vrátil se Hill v rozhovoru pro Toronto Sun k daným plánům, jež prosákly na veřejnost kvůli hacknutému emailu z roku 2014.
„Je v tom hodně byrokracie, záležitosti spojené s papírováním. Je opravdu složité to natočit, i když jsme se o to pokoušeli,“ potvrdil nyní Tatum, jenž se už 11. července představí po boku Scarlett Johansson v romantické konspirační komedii Vezmi mě na Měsíc. Ze zavedených sérií jej v posledních letech živí pouze striptérské Bez kalhot, které v režii Stevena Soderbergha dostalo minulý rok už třetí díl. Oblíbený herec, jenž si sám ze sebe rád vystřelí, by nicméně jednotku Jump Street pod vedením Ice Cuba toužil znovu provětrat. „S Jonahem bych do toho okamžitě šel, on se také nebrání," dodává.
Jonah Hill, Channing Tatum
Jonah Hill, Channing Tatum
Jonah Hill, Channing Tatum
Muži v černém
Muži v černém: Globální hrozba
Záludné překážky by jistě nekladli ani u Sony, neboť oba dosavadní filmy si vedly skvěle nejen u kritiky. Jednička utržila přes 200 milionů dolarů a dvojka, která v kinech otevřela s druhým nejlepším výsledkem pro mládeži nepřístupnou komedii, vydělala dokonce 327 milionů. Tehdy ovšem kormidlo pevně svírali Phil Lord a Christopher Miller, z nichž následná práce v animovaných stájích Warner Bros. a Sony učinila žádané hvězdy. Celovečerní film spolu od roku 2014 ovšem nerežírovali, a pokud existuje kvalitní scénář, mohli by být teoreticky svolní.
Studio přitom možná nesdílí entuziasmus ohledně Mužů v černém, jejichž původní trilogie s Willem Smithem a Tommy Lee Jonesem samozřejmě představuje drahocenné zboží. Roku 2019 ovšem těžce pohořel ambiciózní spin-off Muži v černém: Globální hrozba s Chrisem Hemsworthem a Tessou Thompson. Tradiční pokračování 21 Jump Street je ale jiná pohádka, kde by se mohl ujmout i bláznivý sci-fi koncept. Tehdy už by však šlo o čistou parodii, která by možná přišla o vlastní originální tvář.
Podívejte se na žebříček nejlepších komedií podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: The Hollywood Reporter, ComicBook