Spídy jde do restartu

Spídy jde do restartu
spidy-jde-do-restartu-1
Se čtvrtým Spider-Manem to bylo od počátku složité. Režisér Sam Raimi odmítal návrat do série (po rozpačité trojce se nebylo čemu divit), Tobey Maguire odhodlaně prohlásil, že bez Raimiho do projektu nejde a o Kirsten Dunst se zase zpočátku nezajímalo studio. Protože situace vypadala bídně, byl scenárista James Vanderbilt (Zodiac) pověřen tím, aby napsal naprosto nový, na předchozích dílech nezávislý příběh. A začalo se od nuly. Pak zřejmě v Sony rozhodli pro poslední pokus, zamávali Raimimu před nosem odpovídající cifrou a ejhle, otec série bych ochotný se navrátit ke zatracenému dítěti. Přípravy na oficiálním pokračování původní trilogie. Tak se dělo před rokem. Namísto natáčení se ale všichni zasekli na scénáři. Nedařilo se najít vhodnou látku, neustále se přepisovalo a přepisovalo, přesto v Sony hýřili optimismem a každý týden informovali o novinkách. Tak poslední proběhla médii teprve před týdnem - John Malkovitch je jen krůček od toho, aby si ve čtyřce zahrál záporáka! Vypadalo to tak lákavě. Jenže namísto oficiálního potvrzení přichází tento týden studená sprcha – Spider-Man 4 je oficiálně u ledu a na scénu opět přichází scénář Jamese Vanderbilta.

Ano, je to jak z blbého filmu. Co se stalo? Raimimu došla trpělivost. Nekonečné dohady se studiem nakonec vyvrcholily k tomu, že Raimi oznámil, že by film nestihl natočit včas a nenachází v něm žádnou kreativní výzvu. Tudíž odchod. Po něm se přirozeně odpojil od projektu i Tobey Maguire a restart je tudíž  pro Sony jedinou možnou volbou, jak ve velmi výdělečné sérii pokračovat. Nový Spider-Man by měl do kin dorazit v létě roku 2012 a skutečně se pojede od nuly, tedy od školních let. Nabízí se otázka, jestli to má vůbec smysl. První a druhý díl  patří k tomu nejlepšímu ve svém žánru a nejde o nijak starou sérii (třetí díl se prohnal kiny před pouhými třemi lety). Studio kontruje tím, že nový start mít smysl bude, neboť se pojede v temnější tónině podle nových Batmanů (u kolika blížících se restartů už tohle padlo?). V Sony už zřejmě zapomněli na to, že se filmový Spider-Man stal tolik populárním právě proto, že byl na komiksový film velmi realistický. Co myslíte, je dobrý nápad restartovat tak mladé série?
Víte že?...
...ještě počátkem 90. let se počítalo s tím, že Spider-Mana bude točit James Cameron? Ten údajně plánoval obsadit Michaela Biehna jako Petera Parkera a Arnolda Schwarzeneggera jako Dr. Octopuse.