Stálo to všechny prachy světa, přesto vystřižení Kevina Spaceyho film nezachránilo

Stálo to všechny prachy světa, přesto vystřižení Kevina Spaceyho film nezachránilo
Kevin Spacey ve filmu Všechny prachy světa | TriStar Pictures
Studio chtělo stihnout původně plánovaný termín premiéry a nehodlalo zbytečně ztrácet čas. Ridley Scott proto povolal na plac Christophera Plummera (kterého chtěl paradoxně pro roli od začátku, ale studio si prosadilo Spaceyho) a za deset dnů udělal potřebné přetáčky. Snímek o víkendu vstoupil do amerických kin a navzdory dobrým recenzím diváky nezaujal. Těžko říct, jestli škodu napáchala mediální komedie, která se po obvinění Spaceyho spustila, nebo zkrátka nebyla na těžkopádné drama o silvestrovském víkendu nálada. Film si každopádně odnesl jen 5.6 milionů a skončil až sedmý. Hrálo se sice od pondělí, takže má celkem 12, ale to ho nespasí. Stál totiž padesát a podle všeho diváky vůbec nezajímá (možná, kdyby studio vsadilo na verzi se Spaceym, vyvolalo by to větší odezvu).
Všechny prachy světa jsou současně jedinou novinkou v TOP10. Nový díl Star Wars znovu žebříčku vévodil a celosvětově pokořil miliardu. Současně se poslední víkend stal Poslední z Jeidů nejúspěšnějším filmem v amerických kinech za rok 2017 (konečné číslo je 533 milionů). Až neuvěřitelně dobře si vede nové Jumanji. Snímek si oproti minulému víkendu dokonce polepšil o 38% a celosvětově má již třetinu miliardy. Takové tržby vážně nikdo netipoval.
Došlo ještě na jeden nečekaný (a rovnou rekordní) úspěch a postaral se o něj Největší showman s Hughem Jackmanem. Ten měl minulý víkend hodně slabý start za 8,8 milionů (a za celé svátky 19). Čekalo se, že půjde o propadák. Jenže o druhém víkendu si polepšil o rovných 73 % a utržil 15,2 milionů. Takový nárůst ve druhém víkendu ještě žádný film v široké distribuci neměl. Snímek má momentálně na amerických tržbách 54 milionů, celosvětově 89. Stál 84, takže už to pro studio nevypadá zdaleka tak černě.
Hugh Jackman, Zac Efron
Jumanji: Vítejte v džungli!
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.