Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. K Avengers: Endgame vedou všechny titulkové scény!
    Téma28. 4. 2019
    K Avengers: Endgame vedou všechny titulkové scény!

    Avengers: Endgame obsazují česká kina. Příprava pro ty, co se na film teprve chystají, musí být naprosto dokonalá. Pokud jste si nedali nám doporučený filmový maraton, který by vás na premiéru připravil dostatečným způsobem, máme tu pro vás zkrácenější verzi.

  2. Podle Kevina Smithe vznikne ve Star Wars nové náboženství!
    Téma27. 4. 2019
    Podle Kevina Smithe vznikne ve Star Wars nové náboženství!

    Režisér Kevin Smith patří mezi celebritami k největším fanouškům komiksů a filmů Star Wars. Má i své pořady, ve kterých se komiksům a Star War pravidelně věnuje, takže samozřejmě nemohl chybět ani na pořádané Star Wars Celebration, kde byla fanouškům nabídnuta skutečně bohatá dávka novinek, včetně nejnovějšího traileru a oficiálně zveřejněného názvu Epizody IX.

  3. Studio Ghibli hledá lidi - chce natočit Miyazakiho poslední film
    Filmy27. 4. 2019
    Studio Ghibli hledá lidi - chce natočit Miyazakiho poslední film

    Studio Ghibli v současné době hledá nové talenty. Důvodem je ta nejlepší zpráva pro všechny fanoušky tohoto japonského animačního studia a hlavně pro milovníky filmů Hayaa Miyazakiho. Studio začalo připravovat jeho poslední film a potřebuje animátory.

  4. Hra o trůny v plyšovém podání je prostě kouzelná
    Téma27. 4. 2019
    Hra o trůny v plyšovém podání je prostě kouzelná

    Seriál Hra o trůny je plný násilí a to je přesně důvod, proč se rozhodli hrdinové úspěšného loutkového seriálu Sezame, otevři se zasáhnout a Lannistery naučit ohleduplnějšímu chování a respektu vůči druhým.

  5. Nejmocnější superhrdinské obleky Marvelu
    Téma22. 4. 2019
    Nejmocnější superhrdinské obleky Marvelu

    Milujeme superhrdiny z různých důvodů, nejčastěji je to ale kvůli jejich schopnostem, díky kterým jsou schopní porážet zlo a natřít to každému, kdo se třeba jen zle podívá. Někdy ale musí těmto schopnostem pomoci i oblečení, které mají hrdinové na sobě. Těžko si představit Supermana bez jeho pláštíku nebo Batmana bez oušek. Kromě nesporného estetického prvku má ale jejich oblečení svůj důvod a v mnoha případech i funkci, která může být i další superhrdinskou schopností navíc.

  6. Star Wars útočí - Mandalorian, virtuální realita, atrakce v Disney parku i nová hra!
    Téma21. 4. 2019
    Star Wars útočí - Mandalorian, virtuální realita, atrakce v Disney parku i nová hra!

    Tématem poslední doby jsou výlučně Avengers, takže když stránky médií zaplní i jiné téma, které se netýká Marvelu, je to poměrně příjemné. Na druhou stranu nutno uznat, že zůstáváme ve stejných vodách a tuna nových informací a zpráv se týká další renomované a velmi výdělečné značky - Star Wars.

  7. Star Wars jako hračka. Co na vás čeká při rozbalení výročních stavebnic?
    Téma18. 4. 2019
    Star Wars jako hračka. Co na vás čeká při rozbalení výročních stavebnic?

    Společnost LEGO slaví 20 let od vydání první stavebnice s tématikou Star Wars. U této příležitosti se rozhodla vydat sérii pěti nových výročních stavebnic.

  8. Universal Pictures pohnul s Croodsovými i muzikálem Zpívej
    Filmy17. 4. 2019
    Universal Pictures pohnul s Croodsovými i muzikálem Zpívej

    Studio Universal Pictures se rozhodlo, že je nejvyšší čas pohnout s úspěšnými animáky a vypustilo do světa zprávu, že v příštím roce a přespříštím roce do kin vypustí snímky Croodsovi 2 a Zpívej 2.

  9. Trailer: Workoholička, unavená matka a domácí puťka slaví padesátiny
    Filmy16. 4. 2019
    Trailer: Workoholička, unavená matka a domácí puťka slaví padesátiny

    Za kamerou si to již párkrát zkusila díky režii epizod pro seriály "Mighty B" nebo "Parks And Recreation". Nyní přichází herečka, komička a scénáristka Amy Poehler s filmovým režijním debutem. Stala se jím komedie pro stanici Netflix s názvem "Wine Country".

  10. Co spojuje 2750 sušenek a Hru o trůny?
    Téma15. 4. 2019
    Co spojuje 2750 sušenek a Hru o trůny?

    Včera odstartovala poslední série Hry o trůny. Ještě předtím připravila společnost HBO pro nedočkavé fanoušky stopovačku po celém světě, v níž mohli ti nejvěrnější hledat 6 železných trůnů. Je tu ale ještě jedna parádička spojená s fenoménem Hry o trůny.

  11. Kdyby film zůstal věrný předloze... Disney by mnohdy zas až tak roztomilý nebyl
    Téma15. 4. 2019
    Kdyby film zůstal věrný předloze... Disney by mnohdy zas až tak roztomilý nebyl

    Studio Disney má nezaměnitelný rukopis, kterého se drží většina jeho animátorů i designérů. Přesto se v některých případech původní návrhy podstatně liší od toho, co se nakonec dostane k divákovi.

  12. Možná nejsou až tak mrtví, jak jsme si mysleli!
    Téma15. 4. 2019
    Možná nejsou až tak mrtví, jak jsme si mysleli!

    Filmová smrt dokáže být milosrdná. I když šokující, pravda. Nad smrtí Vinnetoua jako dítě zapláčete, jako dospělý jen zamáčknete slzu a podíváte se do plánů studia, zda se nechystá dvojka. :-) Inu, už jsem si za ty roky zvykli, že ve filmu umí naši milovaní hrdinové mnoho věcí, včetně zmrtvýchvstání.

  13. Televizní Příšerky s.r.o. - co o nich zatím víme?
    Seriály14. 4. 2019
    Televizní Příšerky s.r.o. - co o nich zatím víme?

    Natáčení nového televizního seriálu vycházejícího z filmu Příšerky s.r.o. (2001) pro službu Disney+ je v plném proudu. Pořad se jmenuje "Monsters at Work" a hlas hlavním postavám propůjčí herci, kteří je namluvili i v originálním filmu. Jmenovitě se vrací John Goodman, Billy Crystal, John Ratzenberger, Jennifer Tilly a Bob Peterson.

  14. Jak šel čas s Avengers? Nejen zelený svalovec se změnil
    Téma13. 4. 2019
    Jak šel čas s Avengers? Nejen zelený svalovec se změnil

    Studio Marvel se v současné době nese na neuvěřitelně úspěšné vlně. Avengers hýbou světem filmu i sociálních sítí. Ještě předtím než si Marvel namastil kapsy a představil nám to, na co fanouši komiksů čekali tak strašně dlouho, tu byly první verze filmů.

  15. Animované hity zblízka: Kung Fu Panda
    Téma13. 4. 2019
    Animované hity zblízka: Kung Fu Panda

    Na televizní obrazovky se vrací populární čínský medvídek v prvním animovaném filmu "Kung Fu Panda" (2008). Pojďme si připomenut pár "špeků" ze zákulisí vzniku oblíbené filmové série. PŮVODNÍ TEXT: Kung Fu Panda je jednoduše geniální, a to jak pro děti, tak pro dospělé. Po je dokonalý a jeho apetit nezná mezí. Upřímně, postavit na této žravosti a totální neohrabanosti celý film je vskutku úžasný nápad. A co víc, funguje to! Navíc si k tomu přidejte ty jeho kukadla. :-)