Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Tomuhle říkám kreativní karanténa. Pár přefotil slavné filmové scény!
    Téma25. 4. 2020
    Tomuhle říkám kreativní karanténa. Pár přefotil slavné filmové scény!

    To, že sedíte doma a nemůžete normálně pracovat, ještě neznamená, že musíte přestat být kreativní, vtipní a vynalézaví. Naopak, daná situace nám otevřela v mnohých ohledech oči a poskytla nové možnosti, kterých se můžeme chopit. Dvojice, o které teď budeme psát, se toho zhostila skvěle a vytěžila z dané situace maximum.

  2. Ryan Reynolds a Hugh Jackman zakopali válečnou sekeru. Sakra!
    Téma24. 4. 2020
    Ryan Reynolds a Hugh Jackman zakopali válečnou sekeru. Sakra!

    Ryan Reynolds versus Hugh Jackman, po pravdě ani nevím, ke komu bych tyto dva zápolící kohouty přirovnala. Jejich škádlení přes sociální sítě nemá v současné chvíli konkurenci a asi máloco baví fanoušky tak vydatně jako jejich špičkování. Skoro jako by ti dva byli manželé. :-)

  3. Chris Hemsworth si střihl další snímek s týmem Avengers
    Filmy22. 4. 2020
    Chris Hemsworth si střihl další snímek s týmem Avengers

    Když natáčíte tak dlouho se stejnými lidmi, je jasné, že mezi vámi vzniknou pouta, která by se při krátkodobé záležitosti neuskutečnila. A o týmu pracujícím na snímcích pro společnost Marvel to platí stejně. Není tedy velkým překvapením, že spolu pak tito lidé jdou rádi do dalších projektů, jelikož se znají a ví, co od sebe mohou čekat.

  4. Potkat je osobně? To nechcete. Nejobávanější filmoví psychopati
    Téma22. 4. 2020
    Potkat je osobně? To nechcete. Nejobávanější filmoví psychopati

    Dnes slaví herec Jack Nicholson 83. narozeniny. Představitel řady památných rolí si v roce 1980 zahrál v Kubrickově Osvícení duševně vyšinutého spisovatele pronásledujícího vlastní rodinu. Pojďme si při té příležitosti připomenout nejen jeho, ale též další filmové psychopaty, kteří vešli do dějin kinematografie.

  5. Herci tak podobní, že jim fanoušci vymysleli vlastní film
    Téma22. 4. 2020
    Herci tak podobní, že jim fanoušci vymysleli vlastní film

    Všichni je známe, baví nás ve filmech či seriálech a rádi se na ně díváme. Došlo vám ale někdy, jak moc jsou si někteří herci a herečky podobní? Jeden uživatel Tumblr jménem Dontbugmeimantisocial si toho všiml a pěkně nám to shrnul.

  6. Nejvýdělečnější snímek ve virtuálním světě aneb Trollové 2 lámou rekordy
    VOD20. 4. 2020
    Nejvýdělečnější snímek ve virtuálním světě aneb Trollové 2 lámou rekordy

    U DreamWorks mají alespoň nějaký důvod oslavovat! Jejich animovaný snímek Trollové: Světové turné si svou premiéru v kinech sice neodkroutil, ale i tak sklidil úspěch. Z Trollů 2 se totiž stal nejvýdělečnější snímek ve virtuálním světě.

  7. Nový seriál ze světa Star Wars se zdrží
    Seriály20. 4. 2020
    Nový seriál ze světa Star Wars se zdrží

    Šest týdnů příprav na natáčení a pak šmitec. Takový osud stihl plánovaný seriál ze světa Star Wars jménem Cassian Andor, který společnost Lucasfilm připravuje pro službu Disney+.

  8. Tihle herci vás dostanou i jako malíři!
    Téma19. 4. 2020
    Tihle herci vás dostanou i jako malíři!

    Většina talentovaných lidí nemá talent jen na jednu věc. Řada herců umí i krásně zpívat či tancovat. A někteří umí i nádherně malovat a vytvářet zajímavá umělecká díla i v dalších oblastech výtvarného umění jako sochařství, loutkářství či plastice.

  9. Herec Sean Bean už odmítá umírat
    Téma17. 4. 2020
    Herec Sean Bean už odmítá umírat

    O tom, zda je Sean Bean skutečně nejzabíjenějším hercem, se diskutuje již dlouho, a kolegové o tom napsali i několik článků. Fanoušci tohoto sympaťáka dokonce založili v roce 2014 iniciativu #dontkillseanbean, aby už Seanovy postavy přestali filmaři zabíjet.

  10. Dočkáme se jich ještě letos? Další animované snímky v ohrožení
    Filmy16. 4. 2020
    Dočkáme se jich ještě letos? Další animované snímky v ohrožení

    Odkládání premiér animovaných filmů s ohledem na koronavirus a zavřená kina se netýká jen Disneyho, ale i dalších studií. DreamWorks už bylo s Trolly a jejich světovým turné těsně před premiérou, takže zareagovat moc nešlo. Dost podobně odpadl i snímek Frčíme od Pixaru. Oba snímky nakonec šly do videopůjčovny, což je něco, čemu se budou nejspíše chtít všichni vyhnout.

  11. Wonder Woman 1984: Téměř o 70 let starší, ale stále stejně krásná
    Filmy15. 4. 2020
    Wonder Woman 1984: Téměř o 70 let starší, ale stále stejně krásná

    Nejzářivější hrdinka komiksu DC má před sebou premiéru druhého dílu. Je to sice už obehraná písnička, ale nedá se nic dělat, i na Wonder Woman 1984 si budeme muset počkat o chvíli déle, než se původně plánovalo. To ovšem neznamená, že se nemůžeme těšit a hromadit informace.

  12. Originál versus dabing: Jak vypadají čeští herci, kteří mluví postavy v Teorie velkého třesku?
    Seriály15. 4. 2020
    Originál versus dabing: Jak vypadají čeští herci, kteří mluví postavy v Teorie velkého třesku?

    Jeden z nejúspěšnějších komediálních seriálů současnosti spěje ke svému konci a řadu skalních fanoušků to asi mrzí. I pro mne je TBBT srdeční záležitostí, ale zastávám názor, že v nejlepším je vždy lepší skončit a u tohoto seriálu to podle mého názoru platí dvojnásob. Jeho výjimečnost nevězí jen ve skutečně originálním vtipu, netradičnosti a úžasných postavách, ale i v tom, že se tvůrcům skutečně velmi dlouho daří držet laťku velmi vysoko. O důvod víc se s Leonardem, Sheldonem a dalšími rozloučit včas.

  13. Disneyho animáky na vedlejší koleji. Jaké další premiéry se odsouvají?
    Filmy15. 4. 2020
    Disneyho animáky na vedlejší koleji. Jaké další premiéry se odsouvají?

    Jelikož se posouvají premiéry všech snímků, dalo se celkem očekávat, že se tak stane i v těchto případech. Nikdo ani přesně neví, kdy a za jakých podmínek, pro kolik lidí (atd.) se kina vůbec otevřou. Jakákoliv data týkající se uvádění nových filmů jsou proto ve hvězdách.

  14. Nová filmová Duna se připomíná. Je tu první fotka!
    Filmy14. 4. 2020
    Nová filmová Duna se připomíná. Je tu první fotka!

    Nejnovější filmová adaptace slavného sci-fi románu Duna od Franka Herberta v režii Denise Villeneuvea se připomněla a ukázala, že některé práce pokračují dál. Díky tomu si nyní můžeme shrnout, co vlastně o novém projektu dosud víme.

  15. Karanténa v podání filmových hrdinů
    Téma13. 4. 2020
    Karanténa v podání filmových hrdinů

    Jak by to vypadalo, kdyby musely do karantény i filmoví a kreslení hrdinové? Inu, asi všelijak, záleží na druhu jedince a jeho povaze. Svou odpověď se na to snažila najít francouzská výtvarnice Linda Bouderbala.