Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Po mocných ženách ovlivňujících politiku se Cate Blanchett v režii Pedra Almódovara ujme manuálu pro uklízečky
    Filmy12. 1. 2022
    Po mocných ženách ovlivňujících politiku se Cate Blanchett v režii Pedra Almódovara ujme manuálu pro uklízečky

    Cate Blanchett v poslední době zaujala rolemi silných žen ovlivňujících společnost. V roli Phyllis Schlafly v minisérii Mrs. America utvářela vysokou politiku, zatímco nedávno ve snímku K zemi hleď! se chopila role známé novinářky. V novém snímku španělského režiséra Pedra Almodóvara ji čeká trošku jiná životní pozice, ve které se s ní život mazlit nebude.

  2. Scott Pilgrim se vrací. Netflix připravuje anime seriál
    Seriály11. 1. 2022
    Scott Pilgrim se vrací. Netflix připravuje anime seriál

    Série grafických románů Scott Pilgrim od Bryana Lee O’Malleyho se dočká nového filmového zpracování. Po hraném snímku Scott Pilgrim proti zbytku světa z roku 2010 si Netflix objednal anime sérii od tokijského animačního studia Science SARU.

  3. Špunti na cestě zařadili jedničku, rozjezd se jim ale příliš nepovedl. Mají nepořádek nejen v dětech a v zeměpisu
    Seriály9. 1. 2022
    Špunti na cestě zařadili jedničku, rozjezd se jim ale příliš nepovedl. Mají nepořádek nejen v dětech a v zeměpisu

    Rodinná filmová komedie Špunti na vodě z roku 2017 zkombinovala nejoblíbenější českou letní kratochvíli – vodáctví – s mužským hlídáním dětí a vznikla z toho jakási letní verze snímku S tebou mě baví svět. Špunti na vodě se těšili vysoké návštěvnosti v kině (vidělo je přes 400 tisíc lidí) a patřili tak k nejúspěšnějším filmům roku 2017. Česká televize se na základně toho rozhodla riskovat a zkusila to se Špunty podruhé v podobě seriálu.

  4. iVysílání si nebude na nic hrát. Bude řešit šikanu, sex a rodičovství bez přetvářky
    Téma8. 1. 2022
    iVysílání si nebude na nic hrát. Bude řešit šikanu, sex a rodičovství bez přetvářky

    Závěrečný článek věnovaný plánovanému programu České televize na jaro roku 2022 je tu. Po tvorbě pro děti, hrané produkci a zábavních vzdělávacích programech přišla řada na výhled pořadů určených pro iVysílání.

  5. Po z Kung Fu Pandy učitelem, návrat Pana Tau, tradice v Chaloupce na vršku a výlety s Českopisem. Nové pořady na Déčku
    Téma7. 1. 2022
    Po z Kung Fu Pandy učitelem, návrat Pana Tau, tradice v Chaloupce na vršku a výlety s Českopisem. Nové pořady na Déčku

    Ve svém rozsáhlém jarním přehledu plánovaných premiér Česká televize samozřejmě nezapomněla ani na dětské publikum. I na Déčko míří pořádná dávka nových pořadů a dalších sérií oblíbených animovaných seriálů.

  6. Jaroslav Plesl si bere kulturní památky, Tomáš Hanák technické, Josef Polášek parní vlaky a Kamil Střihavka nás seznámí se svými hudebními ikonami. Vše na ČT
    Téma5. 1. 2022
    Jaroslav Plesl si bere kulturní památky, Tomáš Hanák technické, Josef Polášek parní vlaky a Kamil Střihavka nás seznámí se svými hudebními ikonami. Vše na ČT

    Další část plánovaného jarního programu České televize je tu. Tentokrát se zaměřením na nehrané, dokumentární a zábavné pořady. Diváci a divačky se dočkají nejen dalších řad svých oblíbených pořadů, ale i několika zcela nových.

  7. I policejní vyjednavač může být sexy. Televizní novinky budou patřit kriminálkám a dětem
    Téma4. 1. 2022
    I policejní vyjednavač může být sexy. Televizní novinky budou patřit kriminálkám a dětem

    S novým rokem přichází na řadu nejen bilancování toho uplynulého, ale i prozrazování plánů na rok nadcházející. Česká televize nezůstala pozadu a vydala rozsáhlý seznam toho, co pro své publikum připravila na jaro 2022.

  8. Stíny v mlze – další želízko České televize v ohni kriminálních případů. Již dnes na ČT
    Seriály3. 1. 2022
    Stíny v mlze – další želízko České televize v ohni kriminálních případů. Již dnes na ČT

    „Tyhle fáze vyšetřování nesnáším. Nemáme nic, nevíme nic, netušíme, kterým směrem se vydat… Je to jako lovit stíny v mlze,“ tak se představuje nejnovější kriminální seriál z dílny ČT, který zamíří na obrazovky již dnes večer.

  9. Úzkosti a jejich lidé aneb Jak jeden zločin může změnit úplně vše
    Recenze2. 1. 2022
    Úzkosti a jejich lidé aneb Jak jeden zločin může změnit úplně vše

    Netypickou oslavu příchodu nového roku v podobě šestidílné seriálové adaptace románu Fredrika Backana Úzkosti a jejich lidé připravil na konec prosince Netflix.

  10. Recenze: Marie Terezie III – epilog jedné velké lásky
    Seriály1. 1. 2022
    Recenze: Marie Terezie III – epilog jedné velké lásky

    Koprodukční minisérie České republiky, Slovenska, Maďarska a Rakouska s názvem Marie Terezie dospěl do svého finále. Na Nový rok si Česká televize připravila premiéru pátého, závěrečného dílu tohoto výpravného projektu.

  11. Nejlepší animované snímky roku 2021
    Téma31. 12. 2021
    Nejlepší animované snímky roku 2021

    Je tu začátek nového roku a s ním i ohlédnutí se za rokem minulým. Nebyl nijak snadný a v mnohém omezil náš běžný způsob života, včetně návštěvy kin a dalších kulturních vyžití. Naštěstí to ale neznamenalo, že bychom se nedočkali kvalitních snímků nebo seriálů.

  12. Lednový Netflix slibuje poslední řadu seriálu Ozark, animovaný Riverdance, ale i válečná a romantická dramata
    VOD28. 12. 2021
    Lednový Netflix slibuje poslední řadu seriálu Ozark, animovaný Riverdance, ale i válečná a romantická dramata

    Prosinec je u konce, což znamená jediné – začít se těšit na premiéry na Netflixu v nastávajícím měsíci. V lednu 2022 na nás čeká opět mnoho nových filmů a seriálů, stejně jako nové řady těch stávajících. Vyberte si proto sami, co vám zpestří začátek nového roku.

  13. Netflix poodhalil plány na příští rok
    VOD27. 12. 2021
    Netflix poodhalil plány na příští rok

    V roce 2021 si Netflix připravil pro své předplatitele mnoho nových filmů a seriálů. Některé u diváků a divaček propadly, jiné se blýskly nečekanými úspěchy. A nejinak tomu bude určitě i v roce 2022. Také příští rok nás čeká mnoho programů ve vlastní produkci Netflixu, je tedy nejvyšší čas si o nich něco říci.

  14. Jak si nevzít princeznu je mnohem těžší, než byste si mysleli. Štědrovečerní pohádka nás naučí, že hrát si s osudem se nevyplácí
    Recenze24. 12. 2021
    Jak si nevzít princeznu je mnohem těžší, než byste si mysleli. Štědrovečerní pohádka nás naučí, že hrát si s osudem se nevyplácí

    I letos si Česká televize připravila novou štědrovečerní pohádku. Ta letošní se jmenuje Jak si nevzít princeznu a vznikla v koprodukci se Slovenskem a Německem. A docela se povedla.

  15. Zpívej 2 ukazuje, jak by měl vypadat správný muzikál
    Recenze24. 12. 2021
    Zpívej 2 ukazuje, jak by měl vypadat správný muzikál

    Studio Illumination se rozhodlo ještě na sklonku roku vypustit do kin svou filmovou novinku – muzikál Zpívej 2, pokračování poměrně úspěšného snímku z roku 2016. A dvojka je dokonce o dost lepší.