Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Jet Li, Li Gong a Donnie Yen se stanou součástí Legendy o Mulan
    Filmy18. 4. 2018
    Jet Li, Li Gong a Donnie Yen se stanou součástí Legendy o Mulan

    Natáčení hrané verze Legendy o Mulan by mělo začít v průběhu příštího roku s tím, že premiéra je stanovena na 27. března 2020. Filmaři pracují na scénáři a dávají dohromady herecké obsazení, které se začíná plnit zajímavými jmény.

  2. Animované hity zblízka: 11. část – Hledá se Dory
    Téma18. 4. 2018
    Animované hity zblízka: 11. část – Hledá se Dory

    Od premiéry Hledá se Nemo uplynulo 15 let. Dva roky zpátky se v kinech nehledal ztracený neposlušný synek, ale jeho roztomilá zapomnětlivá adoptivní tetička, které se jakýmsi zázrakem podařilo vzpomenout na své rodiče.

  3. Do kin míří adaptace komiksu, který byl označen jako "dílo konkurující Pánu prstenů"
    Filmy17. 4. 2018
    Do kin míří adaptace komiksu, který byl označen jako "dílo konkurující Pánu prstenů"

    Studio 20th Century Fox plánuje filmovou adaptaci jednoho z nejlepších komiksů posledních let. Poprvé vyšel v roce 2008 a hned si odnesl cenu Willa Eisnera za nejlepší komiks pro mládež. Mluvíme o komiksu Myší hlídka od Davida Petersena.

  4. Když knedlíček ožije aneb Pixar představuje nový kraťas Bao
    Filmy17. 4. 2018
    Když knedlíček ožije aneb Pixar představuje nový kraťas Bao

    Premiéra snímku Úžasňákovi 2 se blíží a s nimi do kin samozřejmě zamíří i nový krátký film studia Pixar. Jmenuje se Bao a režírovala ho Kanaďanka čínského původu Domee Shi, první ženská režisérka krátkého snímku pro studio Pixar.

  5. Úžasňákovi 2: První oficiální trailer - Bob má krizi a Helen novou práci
    Filmy16. 4. 2018
    Úžasňákovi 2: První oficiální trailer - Bob má krizi a Helen novou práci

    Od prvních zpráv, že se studio Pixar rozhodlo vyslyšet fanoušky a natočit další snímek s rodinkou Úžasňákových v hlavní roli, se na ně těšíme. První teaser trailer jsme si prohlédli již loni v listopadu a před dvěma měsíci i jeho prodlouženou verzi.

  6. Apple doufá, že mu k úspěchu pomohou Reese Witherspoon a Jennifer Aniston
    Seriály14. 4. 2018
    Apple doufá, že mu k úspěchu pomohou Reese Witherspoon a Jennifer Aniston

    Možná jste již zaznamenali skutečnost, že se do oblasti zábavního a televizního průmyslu hodlá ve velkém zapojit i společnosti Apple. Není to zas tak šokující zjištění, neboť zakladatel společnosti Steve Jobs měl v filmům vždy blízko (tedy mininálně těm animovaným, protože pomáhal vzniknout studiu Pixar).

  7. Proč stále ještě čekáme na trailer k Aquamanovi?
    Filmy13. 4. 2018
    Proč stále ještě čekáme na trailer k Aquamanovi?

    Břímě viny na svá ramena převzal režisér James Wan, který uvedl, že on je tím důvodem, proč na plnohodnotný trailer k očekávané komiksovce Aquaman ze stáje DC Comics stále ještě čekáme, ačkoli se jeho premiéra pomalu ale jistě blíží.

  8. Několik módních a designových zajímavostí o snímcích Pixaru
    Téma12. 4. 2018
    Několik módních a designových zajímavostí o snímcích Pixaru

    Většina z nás ví, že filmy studia Pixar už nejsou tím, čím bývaly. Nedá se jim ale upřít, že animace je stále perfektní, pořád jde o nadprůměrné kousky. To, co ale umí Pixar rozhodně nejlépe, jsou detaily, které do svých filmů tvůrci studia vkládají. Na filmy se můžete dívat stále dokola a stejně vždy najdete něco, čeho jste si předtím nevšimli. Je jedno, v jakém světě se animátoři pohybují, vždy je vše propracované do těch nejmenších detailů. A právě o těchto detailech budeme nyní hovořit.

  9. Animované hity zblízka: 9. část – Na vlásku
    Téma11. 4. 2018
    Animované hity zblízka: 9. část – Na vlásku

    Přiznávám bez mučení, že Na vlásku miluji a jakmile zazní dutý zvuk pánvičky, začnu se smát. Tato pohádka se podle mého názoru dokonale povedla a nikdy si ji nenechám ujít. Locika a Evžen jsou úžasný pár a my se teď v našem seriálu koukneme na jejich snímek podrobněji:

  10. Pokud posloucháte Beatles, budete mít radost, vzniká o nich nový televizní seriál!
    Seriály9. 4. 2018
    Pokud posloucháte Beatles, budete mít radost, vzniká o nich nový televizní seriál!

    Pokud patříte mezi fanoušky slavné britské skupiny The Beatles, možná jste zaznamenali, že o nich vyšel grafický román od Viveka J. Tiwaryho s názvem The Fifth Beatle: The Brian Epstein Story. Jak název napovídá, vypráví tento komiks životní příběh manažera Briana Epsteina, který byl jedním z hlavních strůjců jejich úspěchu.

  11. Animované hity zblízka: 8. část – Raubíř Ralf
    Téma9. 4. 2018
    Animované hity zblízka: 8. část – Raubíř Ralf

    Raubíře Ralfa dost často milují i dospělí, zvláště s ohledem na nostalgii spojenou s videohrami, které se ve snímku objevují. Každopádně jde o krásně barevnou podívanou, na kterou se nám také podařilo najít nějaké zajímavosti:

  12. Infinity War: Vsadíte si na to, jaký Avenger s největší pravděpodobností zemře?
    Téma8. 4. 2018
    Infinity War: Vsadíte si na to, jaký Avenger s největší pravděpodobností zemře?

    Jakmile dojde na Infinity War, doje i na varování, že musíme počítat s úmrtími. Dávno víme, že nás někteří hrdinové MCU opustí a je jen otázkou jací to budou a zda cestou milosrdnou (důchodovou) nebo tou tragickou, které se tolik bojíme. Nikoho tedy asi příliš nepřekvapí informace, že už na "odchod" superhrdinů vznikají i sázky. Tak co, na koho byste si vsadili vy? Mezi možné padlé se téměř s naprostou jistotou řadí Iron Man, Captain America a Thor. Kdo je v pořádnků dál? Hawkeye se v promu k Infinity War zatím vůbec neobjevuje a Vision je v traileru v přímému přenosu ničen! S velkou pravděpodobností můžeme říci, že přežijí jen Spiderman, Black Panther a Strážci Galaxie... ještě tu ale moc jmen zbývá.

  13. Animované hity zblízka: 7. část – Já, padouch
    Téma8. 4. 2018
    Animované hity zblízka: 7. část – Já, padouch

    Snímky Já, padouch patří mezi animovanými filmy k něčemu svěžímu, neotřelému a jedinečnému. A to nejen proto, že jsou opravdu dobře natočené, ale i proto, že nespadají pod Disneyho a dokáží dokonce Myšímu domu i konkurovat.

  14. Disneyho princezny v úžasném anime provedení
    Téma8. 4. 2018
    Disneyho princezny v úžasném anime provedení

    Pokud jste si mysleli, že studnice inspirace na téma Disneyho princezny vyschla, tak vám musíme sdělit, že nikoli. Lidská fantazie je skutečně neuvěřitelná a tak mohou i nadále vznikat další zajímavé práce pro naši potěchu.

  15. Marvel stále mlží o Fázi 4. Zapojí se mezi Avengers Deadpool a Wolverine?
    Filmy7. 4. 2018
    Marvel stále mlží o Fázi 4. Zapojí se mezi Avengers Deadpool a Wolverine?

    Studio Marvel před deseti lety stvořilo unikátní filmový vesmír. Práce na něm byla propracovaná a naplánovaná do nejmenších detailů na mnoho let dopředu a jen díky tomu do sebe snímky zapadají jako jednotlivé dílky velké skládačky. Za těch deset let jsem si zvykli i na dostatek informací o tom, jaké filmy nás v budoucnu čekají. Nyní se pomalu blíží tzv. Fáze 4 a my nevíme vůbec nic. Proč to?