Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Harry Potter v komiksové podobě zachycuje scény, které se do filmů nevešly
    Téma12. 5. 2018
    Harry Potter v komiksové podobě zachycuje scény, které se do filmů nevešly

    Kniha je vždy lepší než film. Důvod je jasný - film nikdy nemůže obsáhnout vše, co předloha. Vyškrtávání jistých částí fanoušky trápí a mrzí, neboť daná pasáž knižní předlohy může být jejich nejoblíbenější a rádi by ji ve snímku viděli.

  2. Působí roztomile, ale jsou malí, vzteklí a umí být i pěkně sarkastičtí aneb Ze života Jawů
    Téma12. 5. 2018
    Působí roztomile, ale jsou malí, vzteklí a umí být i pěkně sarkastičtí aneb Ze života Jawů

    Opět se vracíme k práci amerického animátora Otise Framptona, jehož kreslené verze filmových scén jsme vám přinesli již dříve. Nyní se ale zamíříme na jeho ztvárnění jedné rasy z legendárních Star Wars – malých Jawů.

  3. Vůně moře a prázdnin na plátně aneb Filmy s nejkrásnější přímořskou atmosférou
    Téma5. 5. 2018
    Vůně moře a prázdnin na plátně aneb Filmy s nejkrásnější přímořskou atmosférou

    Pomalu ale jistě se nám blíží léto a s ním i naše plány na dovolenou. Na krátký čas máme možnost věnovat se jen sobě a našim plánům poznávat svět kolem nás tak, jak nám to vyhovuje a jak sami chceme. Pokud milujete cestování, možná vás zaujme článek věnovaný nádherným přírodním scenériím. Jejich krása láká filmaře i fotografy z celého světa – řeč je o destinacích v italském Toskánsku, francouzské Provence a řeckých ostrovech. Všechna tato místa hrají neodmyslitelnou vedlejší roli ve snímcích, které dýchají pohodou, létem, prázdninami a sluníčkem. A kdo ví, třeba vás článek inspiruje a vydáte se po jejich filmových stopách.

  4. Skutečná místa, kterými se studio Disney inspirovalo pro své pohádky
    Téma5. 5. 2018
    Skutečná místa, kterými se studio Disney inspirovalo pro své pohádky

    Disney ve svých pohádkách a filmech vytváří nádherný barevný svět plný kouzel a fantazie. Nad jejich nádherou nám mnohdy zůstává rozum stát, o to skvělejší je pak zjištění, že mnoho z těchto míst je ve sktuečnosti jen animovanou a trošku upravenou podobou skutečně existujícíh míst a staveb.

  5. Disneyho princezny v podobě olejových maleb inspirovaných starými mistry
    Téma4. 5. 2018
    Disneyho princezny v podobě olejových maleb inspirovaných starými mistry

    Malířka Heather Theurer se pustila oproti jejím kolegům trošku jiným směrem. Rozhodla se, že hrdinky oblíbených animovaných snímků přemaluje do pobody klasických olejových maleb, které jako by právě opustily zdi muzea výtvarného umění.

  6. Představitelé Avengers si zahráli kvízovou soutěž od diváků. Jak dopadli?
    Téma3. 5. 2018
    Představitelé Avengers si zahráli kvízovou soutěž od diváků. Jak dopadli?

    Avengers: Infinity War má premiéru za sebou a představitelé hlavních rolí jedou propagační kolečko. A zatím se jim rozhodně daří, neboť třetí Avengers válcují kina po celém světě a po sedmi dnech od premiéry si již přišli na 808,4 milionů dolarů!

  7. Postavy, které Marvel nedůstojně rychle odkopl a měl by to napravit
    Téma29. 4. 2018
    Postavy, které Marvel nedůstojně rychle odkopl a měl by to napravit

    Marvel si umí s postavami pohrát. Umí je krásně použít a zrecyklovat v různých snímcích, čímž zajišťuje jejich pospolitost v rámci marvelovského univerza. Tím je skutečně výjimečný a stejně výjimečné je i ono vzájemné propojení snímků, které si sice lze pustit odděleně, ale v širším měřítku to má úplně jiný říz.

  8. Animované hity zblízka: 15. část – Ratatouille
    Téma28. 4. 2018
    Animované hity zblízka: 15. část – Ratatouille

    Ratatouille zavádí diváky do jídlem provoněné Francie. Krysák Remy je gurmánem od čumáku až po špičku svého ocasu a je odhodlaný jít za svým kulinářským snem.

  9. Animované hity zblízka: 14. část – Univerzita pro příšerky
    Téma26. 4. 2018
    Animované hity zblízka: 14. část – Univerzita pro příšerky

    Příšerky s.r.o. se - s ohledem na úspěch v kinech - dočkaly pokračování. A jak už to tak bývá, na jedničku to úplně nestačilo, ale i tak se jedná o kvalitní a pěkný zářez.

  10. Skrytý význam filmových plakátů. Přijdete na něj?
    Téma25. 4. 2018
    Skrytý význam filmových plakátů. Přijdete na něj?

    Udělat filmový plakát chce své umění. Některé sází jen na herecké obsazení, příslušné motto doplněné o zajímavou grafiku. Ale někdy se tým grafiků vydá jinou cestou a vytváří nejen skvělé umělecké dílo, ale i počin, který má svůj význam.

  11. Magická hlubina slaví 30. narozeniny. Kde jsou dnes její tvůrci a jak vypadají?
    Téma25. 4. 2018
    Magická hlubina slaví 30. narozeniny. Kde jsou dnes její tvůrci a jak vypadají?

    Od vzniku Magické hlubiny brzy uběhne již neuvěřitelných 30 let a přesto mě nikdy nepřestane přímo magicky bavit. Nádherné a přitom poněkud zvláštní a vtipné vyprávění ze světa volného potápění mě vždy okouzlí natolik, že bych nejraději okamžitě zabalila kufry, celou rodinu a vydala se na slunné pláže Středozemního moře.

  12. Princezna Leia nemá jen zhýralou kostymérku, ale i jiné zvláštnosti
    Téma24. 4. 2018
    Princezna Leia nemá jen zhýralou kostymérku, ale i jiné zvláštnosti

    Leia Organa je nesmazatelnou součástí světa Star Wars. Všichni si ji pak automaticky spojí se dvěma věcmi – ulítlými účesy a odvážnými kostýmy. Princezna Leia má ale o dost bohatší historii i řadu dalších tajemství. A my vám jich pár povíme!

  13. Animované hity zblízka: 13. část – Coco
    Téma23. 4. 2018
    Animované hity zblízka: 13. část – Coco

    Pixar se v posledních letech nebojí zkoušet něco nového, čerpat z jiných kultur, tradic a přibližovat animovaný svět i dospělým. A pohádka Coco je toho důkazem.

  14. Animované hity zblízka: 12. část – Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
    Téma20. 4. 2018
    Animované hity zblízka: 12. část – Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

    Vaiana a její plavba po moři uchvátila hlavně naprosto dokonalou animací a výpravou. Příběh sice občas pokulhával, ale i tak je to velmi hezké dobrodružství ukazující dětem zase úplně jinou kulturu za zvuků krásné hudby.

  15. Návrat rozzuřených ptáků do kin nás čeká v roce 2019
    Filmy19. 4. 2018
    Návrat rozzuřených ptáků do kin nás čeká v roce 2019

    Angry Birds si celosvětově přišli na solidních (pokud jde o adaptaci herního fenoménu) 350 milion dolarů. To je dostatečně tučný důvod pro to, aby vzniklo pokračování. A jak studio Sony Pictures informovalo, dočkáme se ho již příští rok.