Past

59%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 511 bodů
6.5
Není to vůbec špatný film. Příběh napsal život sám a jsou tam i silné momenty. Bohužel film utrpěl pravděpodobně nižším rozpočtem a je to znát. Dobré téma přenesené do kvality chvílemi připomínající televizní inscenaci. Zuzana Stivínová se role chopila zdatně a určitě si neudělala ostudu. S dalšími herci už to tak slavné není. Celkově je to slušná, místy mrazivá podívaná a další film do řady filmů ukazující zrůdnost minulého režimu.. mě toto téma nikdy neomrzí a je třeba si to připomínat, i když jsem padesátá léta nezažil... 65% sorry...
avenis
avenis
9 073 bodů
9
Televizní film je málokdy tak dobrý, jako tento. O co tvůrcom šlo, to tam je a bezezbytku. Jedna z výborných českých hereček chce opustit republiku, ale režim ji nehodlá pustit. A tvrdě ji za to potrestá. Dnešní otupělost vůči této naší historické epoše už nad tím mává rukou, ale právě dnes je třeba porovnávat současnost s komunistickou minulostí a uvědomovat si podobnost. Jsme tam zase! Jen o jednu vývojovou šroubovici výš. Pro mne je tento TV film hodně kvalitní a Stivínová (i ostatní) podali velmi dobrý výkon. Jestli za pár let nebude "Past 2020" k nalezení, bude to jen potvrzením mých slov.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 027 bodů
6
Je to zas takový ryze televizní snímek, poplatný své době, jak je známe z ČT. Sterilní, o Jiřině Štěpničkové se prakticky nic nedozvíme, jen že byli komunisti zlí, což už víme. Zuzana Stivínová zazářila více v řadě jiných rolí. Nejlepší byl snad malý Adam Vojtek.