Pestrobarvec petrklíčový

62%
Pestrobarvec petrklíčový

Na chátrajícím šlechtickém sídle žije sběratelka motýlů Cynthia se svou milenkou Evelyn a ve svém svébytném a poněkud výstředním světě se oddávají sadomasochistickým hrátkám. Cinefilní lahůdka se vyznačuje podmanivou erotickou atmosférou, výraznou hudební složkou a odkazy na sexploatační filmy 60. a 70. let. (Aerofilms)




Recenze: Pestrobarvec petrklíčový

Kinobox.cz
30%

Tento film by se mi pravděpodobně docela líbil, pokud by měl něco mezi pěti a sedmi minutami. Ale takhle - ne, děkuji. Je to v mých očích zbytečná pocta něčemu a citace něčeho, co mě ani ve své původní historické podobě nikdy moc nezajímalo.


hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
O tom, že ani lesbičkám, které si všelijak obzvláštňují vztah, se nemusí vyhnout partnerská krize. Život Adele to zrovna není, je to takové intelektuální drama plné keců o motýlech, ale nenudil jsem se. Rozhodně zajímavé.
Renfield
Renfield
2 831 bodů
5
Na Pestrobarevce jsem se podíval hlavně proto, že se mi líbil debut Petera Stricklanda Katalin Varga. Film to určitě špatný není, ale pro mě osobně kvalit zmiňovaného debutu nedosahuje. Možná je to tématem, které mě zrovna neoslovilo, nebo délkou. Na to, že se toho neděje mnoho, je to dlouhé až příliš. Atmosféru tvořenou hlavně hudbou si film udržuje, stejně tak herecké výkony jsou dobré. Ale viděl bych to spíše na povídku.
naineko
naineko
1 556 bodů
10
50 shades in real Příjemný, neokoukaný film, který si jede svým tempem ve svém vlastním vesmíru. Jako bonus dekonstrukce dominantně-submisivních vztahů.

Dodatečné informace

Původní název:
The Duke of Burgundy (více)
  • Velká Británie Pestrobarvec petrklíčový
  • Velká Británie The Duke of Burgundy
  • Velká Británie Motýle
Premiéra v ČR:
16. 4. 2015
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
1 mil. USD
Čeština:
Pestrobarvec petrklíčový je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch