Recenze filmu Maverick

79%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 150 bodů
9
Maverick je v mých očích nejlepší westernovou komedií všech dob. Gibson je ve filmu zcela neodolatelný a to říkám z pohledu muže. Už od prvních minut je film naladěný na pozitivní vlnu,kterou si drží po celou dobu trvání. Jodie Foster je velmi krásné zpestření a James Garner jakožto zástupce staré školy nejde pro pořádnou hlášku daleko.
Chrustyn
Chrustyn
43 483 bodů
6
Příjemná westernová komedie spojená s podrazáckou komedií, ve které září sympatický Gibson a krásná Foster. I když je film zábavný přišel mi docela dlouhý a chyběly mi v něm nějaké vyloženě povedené scény.
Pete69
Pete69
31 824 bodů
6
Maverick má u diváků hodně vysoké hodnocení, ale já tento komediální western nikdy nemusel. Po letech jsem mu dal znovu šanci a je to pro mě stále mírně nadprůměrný snímek. Podfukáři, léčky a spletitý příběh, kde čekáte na to, jak vše dopadne.. Nějak se mi ale nelíbil Mel Gibson, kterého mám jinak moc rád, do této role mi neseděl.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 499 bodů
8
Vynikající a stylová komedie se špičkovým obsazením. Jak nesnáším Gibsona coby režiséra a člověka, jeho polopsychopatičtí sympaťáci mají pořád šťávu. Navíc skvělý poker!
kunafix
kunafix
20 072 bodů
6
Myslim, že dost kvalitní western, ve kterym najdete všechno, co k divokýmu západu patří - pistolníky, zloduchy, poker, indiány, dostavníky, podvodníky a navíc docela dost humoru. Vše totiž je tak trochu jiné, než by se od westernu čekalo... Jodie Foster sice není moje oblíbená, ale tady se k ní role fakt hodila. Ostatně všichni herci byli vybraní dobře a Gibson si se sebou fakt pohrál (s rolí, né s šulinem) a Maverick se povedl. Viděl jsem to podruhé a vim, že poprvé mě to moc nebavilo. Podruhé jsem si to užil a převládla spokojenost.
Sheldon
Sheldon
16 079 bodů
8
Zábavný hollywoodský snímek mísící komedii, romanci, a to vše v režii zkušeného hollywoodského řemeslníka Richarda Donnera, který své profesi dokonale rozumí. ve filmu je sice ve finále řada hodně přehnaných a bombastických scén, ale je to velká zábava. Film je adaptací úspěšného televizního seriálu.
lamps
lamps
15 311 bodů
8
Moc sympatické parodování základních westernových vzorců. Nechybí poker, bankovní loupeže, akce na dostavníku, přestřelky ani indiáni. A dohromady to překvapivě dobře odsýpá, nutno dodat s vydatnou výpomocí všech skvělých herců (pobavil hlavně odvázaný indián Graham Greene a kratičká role Dannyho Glovera, vtipně odkazující k Smrtonosné zbrani). Chvílemi se příběh trochu drolí do úzce propojených epizod, ale fakt pěkně se na to kouká a atmosféra Divokého západu na vás zaručeně a opojně dýchne.
avenis
avenis
10 626 bodů
7
Vychytaná oddechovka. Všimli jste si krátké sekvence,kdy Gibson sundá šátek z obličeje bankovního lupiče Glovera, chvilku se na sebe dívají a v Gibsonově tváři se mihne odraz toho, co mu jde hlavou:"Tebe jsem už někde viděl..." Vtipný odkaz na sérii Smrtonosných zbraní.
Jodie Foster tahle role moc nesedne. Zato Graham Greene v roli moderního indiána je k sežrání.
(5.9.2013)
indián Joseph k Maverickovi poté, co v indiánské řeči předstírali vyjednávání: "Co to bylo za tyjátr? Málem jsem zhebnul."
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
dickie donner patri k najuniverzalnejsim reziserom (dokazal si poradit s horrorom, komixovym filmom ci akcnym thrillerom) a v pohodicke zvlada i westernovu komediu, co vobec nie je prekvapujuce ked ma po boku solidnych spoluhracov ako gibson, goldman a zsigmond (ale ani zvysok vobec nezaostava hlavne stara garda ako garner a coburn su vynikajuci). cely film ma neodolatelny sarm rannych devedesiatok (takze akcna scena na koci sa zaobide bez CGI a len s poctivou kaskaderskou pracou) ale urcite nie je genialny (iritoval ma maverickov obcasny monolog a dve country odrhovacky ktore posobia vedla hudby randyho newmana ako past na oko), mozno nepravom dost zabudany film...
p.a.douch
p.a.douch
8 476 bodů
8
Pěkná westernová komedie. Donner režíruje bez problémů, ale mohl více stříhat. O 15 minut méně by filmu slušelo. Pro fanoušky westernů je radost znovu vidět Garnera, Coburna ve westernu. Byl jsem rád za jejich návrat a už kvli nim to stojí za zhlédnutí.
  • Coburn, Garner, P. L. Smith