Nejočekávanější seriály léta: Vrátí se Rod draka, brutální The Boys i oceňovaný Medvěd

Nejočekávanější seriály léta: Vrátí se Rod draka, brutální The Boys i oceňovaný Medvěd
Nejočekávanější seriály léta | Amazon Prime/Max/Hulu
Stejně jako filmová studia, i streamovací hráči si na léto chystají velké značky a čekají nás premiéry v mnoha případech nejočekávanějších titulů roku. Vrátíme se tak znovu do světa Hry o trůny, mezi zvrácené superhrdiny a Netflix se hodlá rozloučit se dvěma svými milovanými hity. Bude toho zkrátka dost, tak si pojďme ty nejvyhlíženější kousky letních měsíců probrat. Sluší se ovšem připomenout, že v následujícím výčtu narazíte jen na seriály, které mají potvrzené datum premiéry.
Streamovací služby mají přitom často ve zvyku ohlašovat data premiér jen několik týdnů předem, takže nás může v červenci či srpnu čekat ještě nějaké to překvapení. Je totiž dosti pravděpodobné, že Apple TV+ či Amazon mají ještě nějaké ty trumfy v záloze, u druhého jmenovaného je to zejména druhá série Pána prstenů: Prstenů moci.
5. The Umbrella Academy
The Umbrella Academy
The Umbrella Academy
  • Netflix
80%
Velmi netradiční a osobitá komiksovka pojednávající o týmu nevlastních sourozenců Hargreevesových, kteří disponují zvláštními schopnostmi. První dvě série si díky své stylizaci, humoru, sympatickým postavám a hrátkám s komiksovým žánrem získaly velký zástup fanoušků, třetí série ovšem vyvolala rozporuplné reakce a sledovanost hitu začala klesat. Netflix se proto rozhodl, že čtvrtou řadou se adaptace komiksů od Gerarda Waye 8. srpna nadobro uzavře. Co všechno čeká rodinku, která už zabránila konci světa a má za sebou i hrátky s časem? A povede se tvůrcům po minulém klopýtnutí skončit na vrcholu? Nechme se překvapit.
Umbrella Academy
Umbrella Academy
Umbrella Academy
Umbrella Academy
Umbrella Academy
4. Cobra Kai
Cobra Kai
Cobra Kai
  • Netflix
87%
Už 15. července se na obrazovky vrátí i fanoušky milovaný seriálový sequel franšízy Karate Kid, Cobra Kai, taktéž se svou poslední sérií. Tedy aspoň s první částí. Netflix se totiž rozhodl, že finále úspěšného seriálu rozdělí na třetiny a doručí nám vždy jen 5 epizod. První várka pak dorazí právě v létě, druhá 28. listopadu a finálních pěti epizod se dočkáme až v roce 2025. Johnny Lawrence, Daniel LaRusso a jejich dojo mladých karatistů proto musí znovu spojit síly a připravit se na světový šampionát Sekai Taikai. Fanoušci už se teď mohou těšit na další várku skvělých bitek, parádně napsaných postav i šikovné práce s nostalgií i nádechem správně osmdesátkové atmosféry. Tohle loučení, i když prodloužené, bude sakra náročné.
Cobra Kai: Teaser Trailer na 6. sérii | Netflix
3. Banda (The Boys)
Banda
Banda
  • Amazon Prime Video
92%
13. června odstartuje na Amazon Prime jeden z jejich největších a diváky nejmilovanějších hitů – The Boys. Čtvrtá řada pak bude podle prvního traileru pokračovat v reflexi současného stavu rozdělené americké společnosti, kdy mocný Homelander upevňuje svou moc a společně se svými stoupenci prosazuje čím dál brutálnější taktiku proti svým odpůrcům. Butcherovi, jehož zdravotní stav se začíná zhoršovat, a jeho týmu tak nezbývá nic jiného než přemýšlet o zapojení viru, který dokáže superhrdiny zabít. Výborná upoutávka pak láká nejen na další trefnou politickou satiru, ale samozřejmě i vydatnou dávku šíleností a černého humoru, u něhož tentokrát nebudou chybět nezničitelné slepice či vraždící ovce.
Banda 4. série: trailer | Amazon Prime Video
2. Medvěd (The Bear)
Medvěd
Medvěd
  • Disney+
86%
Zprvu nenápadný seriál Medvěd se během dvou řad vypracoval mezi nejoceňovanější dramedie, které se aktuálně nachází v seriálové nabídce. I když oné komediální části (i přes častá ocenění v této kategorii na prestižních cenách) už moc nebylo. Příprava otevření nové restaurace nám totiž dala nejen lahodnou ódu na vaření, ale zejména další neveselý pohled na tuto vyčerpávající profesi, k níž musí člověk cítit opravdovou vášeň a odhodlání, aby ho totálně nesemlela. Navíc se jednalo o emocionálně vyčerpávající psychologickou sondu, která zejména v šesté či finální epizodě dokázala diváka naprosto vyždímat a pak v totální depresi unaveného vyplivnout. Scenáristicky i režijně maximálně vyspělé dílo, u něhož jsou očekávání od třetí série na maximální úrovni. Tato laťka se bude přeskakovat velmi těžko. Premiéra na kabelovce FX byla předběžně oznámena na červen, u nás se na Disney+ snad dočkáme během léta.
Medvěd
Medvěd
Medvěd
Medvěd
Medvěd
Rod draka
Rod draka
  • HBO Max
83%
O prvním místě nemohlo být pochyb. Rod draka svou výtečnou první řadou prokázal, že fantasy svět Hry o trůny ještě má co nabídnout a jeho potenciál je stále veliký. Začátek pádu rodu Targaryenů připomínal shakespearovskou tragédii a svými bravurně napsanými postavami dokázal mnohokrát překvapit. Figurky po šachovnici jsou pak pro druhou sérii jasně rozestavené a všichni ví, co nás čeká – tzv. tanec draků, tedy největší a nejkrvavější válka v historii rodu. Ukázky slibují výtečně propracované motivy a hezky nečernobílé postavy na obou stranách, pořádnou dávku pletich i velkolepých bitev a jeden z největších seriálů letošního roku. Postavíte se na stranu „černých“, nebo „zelených“? Draci se na streamovací službě Max rozletí 16. června.
Rod draka: černý trailer na 2. sérii | HBO Max
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů podle Kinoboxu.