Millie Bobby Brown musí v hollywoodské variaci na Zdeňka Trošku porazit strašlivého draka

Millie Bobby Brown musí v hollywoodské variaci na Zdeňka Trošku porazit strašlivého draka
Mladá dáma | Netflix
Damsel dle první povedené upoutávky připomíná štědrou hollywoodskou variaci troškovské pohádky s drakem, kde se však princezna dovede ohánět mečem a tuzemskou krajinu střídá rozlehlá jeskyně v horském labyrintu. O režii se postaral Juan Carlos Fresnadillo, jenž si akci i napětí vyzkoušel ve filmech Nezvaní hosté (2011) nebo 28 týdnů poté (2007). Scénář napsal Dan Mazeau, který pomohl zalátat například příběh desátého Rychle a zběsile (2023).
Mladá dáma
Mladá dáma
  • Netflix
69%
Netflixovská hvězda Millie Bobby Brown stojí v čele dalšího projektu streamovacího giganta, jehož se dočkáme v průběhu příštího roku. Oficiální synopse hlásá: „Zodpovědná dívka se provdá za pohledného prince a zjišťuje, že královská rodina ji chce pouze využít ke splacení starobylého dluhu. Když se ocitne v jeskyni s drakem chrlícím oheň, musí se spolehnout na svou intuici a touhu přežít.“
Trailer zdůrazňuje dívčin boj o holé přežití, a ačkoli samotného draka formuje jen naše představivost, bájná stvůra sehraje podobně významnou úlohu jako ve druhém Hobitovi. K němu by Mladá dáma mohla mít výpravou a atmosférou blízko, i když jde o původní látku a zatím nevíme, jaký svět tvůrci hodlají popisovat. Pokud v něm však může být obávaný drak a princezna v nesnázích, lze očekávat hollywoodskou pohádku nesoucí se v duchu odkazu Princezny nevěsty.
Mladá dáma: teaser trailer | Netflix
Královnu ostatně ztvárnila Robin Wright, Jenny z Forresta Gumpa, která se proslavila právě rolí ve vtipné pohádce Roba Reinera z roku 1987. V zámoří do podobných žánrovek moc neinvestují a Damsel, která dle odhadů přišla na střídmých 70 milionů dolarů, by v kinech asi díru do světa neudělala. Na streamu však zaujme jednak přímočarým atraktivním příběhem, který zasadí emancipační ránu drakobijecké zápletce, jednak hereckým obsazením. Vedle Brown a Wright se zde představí také Angela Bassett, nominovaná na Oscara za dvojku Black Panthera, nebo Ray Winstone ze čtvrtého Indiana Jonese.
Snímek měl vyjít už letos v říjnu, ale herecká stávka ho odsunula až na příští rok. Upoutávka zachází díky zvolené retro skladbě s žánrovou sebereflexí a možná se chystá fantaskní verze hororové komedie Krvavá nevěsta, v níž bohatá rodina o svatební noci naháněla nic netušící křehkou nevěstu. Damsel může být velkým překvapením, stejně jako zklamáním. Zatím však máme dost vodítek k tomu, abychom věřili spíš v první možnost.
zdroj: Movieweb
Podívejte se na žebříček nejlepších fantaskních filmů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.