Břímě Stranger Things a šikana od starších. Žena roku Millie Bobby Brown hledí vpřed

Břímě Stranger Things a šikana od starších. Žena roku Millie Bobby Brown hledí vpřed
Millie Bobby Brown | Netflix
Fantaskní hororový seriál Stranger Things je rovněž příběhem o dospívání, které Brown se svou fiktivní postavou částečně sdílí. Obě disponují pozoruhodným nadáním a charismatem, které má vliv na blízké okolí a následně na celou společnost. Zatímco Eleven vychovali jako telepatickou zbraň, která se svým trýznitelům vzepřela, Millie vedla její matka i babička k emancipovanému postoji a ke svobodomyslnosti.
Millie Bobby Brown
Millie Bobby Brown

Herečka

7.4
Sama o sobě stále chová pochybnosti, přestože je už sedm let obdivovanou hvězdou a na Instagramu ji dychtivě sleduje 67 milionů lidí. Učí se na sobě milovat věci, které vždy považovala za negativní a jež jí okolí vyčítalo. Nejvíc to pocítila právě ve světlech reflektorů a během tiskových konferencí, kdy ji dospělí napomínali za to, že je příliš hlasitá a skáče do řeči svým parťákům. V podstatě jí zakazovali mít vlastní názor a na YouTube vznikl celý kanál vyhrazený pro videa, na nichž pubertální dívka žoviálně vstupuje do vyprávění kamarádů.
„Jsme děti, mluvíme jeden přes druhého,“ hájí se držitelka dvou nominací na prestižní cenu Emmy. „Trestali mě za mluvení, sdílnost a hlasitost,“ dodává. Osočovali ji z toho že si chce za každou cenu ukrást pozornost, slýchávala výrazy jako „idiot, hlupák a spratek“. To ve třinácti letech není jednoduché a Brown od té doby na veřejnosti odmítá promluvit, dokud není přímo tázaná.
Stranger Things (2016)
Stranger Things (2016) | Netflix
Také kvůli tomu nikdy neměla moc přátel a začala si pečlivě vybírat, koho do svého života pustí. Bongiovi si ji získal díky tomu, že ji konečně přiměl milovat vlastní slabiny, které jej prý okouzlily. Jinak má však v oblibě především zvířata, o jejichž ochranu se aktivně zasazuje. Stala se také vůbec nejmladší ambasadorkou dobré vůle UNICEF v historii organizace.
Pochází ze čtyř sourozenců, s nimiž spolupracuje na knižních projektech a také na vlastní společnosti. Vydává knihu Nineteen Steps inspirovanou jejími rozhovory s babičkou, která přežila druhou světovou válku v chudé londýnské čtvrti. Millie už ve třinácti založila produkční společnost PCMA a se sestrou Paige pro ni vyhledávají literární zdroje pojednávající o ženách. Zfilmování se tak dočkala Enola Holmes, již si Millie pro Netflix zahrála ve dvou úspěšných snímcích z let 2020 a 2022.
Je hyperaktivní a naučila se vystupovat jako silná žena v soukromí i na plátně. Proto chce vyprávět příběhy o odvaze a tužbách žen. Po načtení odborné literatury přijala myšlenky feminismu, který chápe jako vyšlapání nových příležitostí. V tomto ohledu se obzvlášť těší na ukončení Stranger Things, s nimiž se svět rozloučí po premiéře chystané páté série. Pro Brown to bude jako zakončit vysokou školu, kterou studuje online, a hledět dál do budoucna. „Stranger Things mi sebraly hodně času a bránily mi vytvářet příběhy, pro které chovám největší vášeň. Jsem tudíž připravená rozloučit se,“ vysvětlila.
Mladá dáma
Mladá dáma | Netflix
Jedním dechem uznává, že díky Stranger Things získala potřebné finanční zdroje a stala se lepší herečkou. Oplakávat poslední klapku však nehodlá a věří, že s kamarády a kamarádkami z natáčení se bude i nadále scházet. Nově produkovala dobrodružné fantasy Damsel, v němž se coby udatná princezna postaví drakovi po boku Robin Wright a Angely Bassett. Zahraje si rovněž vedle Chrise Pratta v očekávané postapokalyptické sci-fi bratrů Russoových (Avengers: Endgame) The Electric State.
Millie Bobby Brown zatím dokazuje, že v budoucnu se bez Stranger Things obejde. Jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace to však nebude mít lehké. Jasně naznačila, že výběr projektů se bude odvíjet od jejích osobních preferencí a pocitu bezpečí, který jako sledovaná dětská herečka mnohdy nepoznala.
zdroj: Glamour

Čtete nás rádi? Podpořte nás, prosím, v hlasování o Křišťálovou lupu. Děkujeme.