Profilový obrázek

Zoltan

Komentáře 234

Od nejnovějších
  1. Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška
    Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška (2024)
    2
    Kora přivedla k farmářům nejlepší bojovníky v galaxii, kteří pak ve zpomalených záběrech sklidili obilí. Veškeré rozhovory jsou příšerné, k postavám si divák stále nemá šanci vytvořit nějaký vztah. Přitom zdejší herce mám dokonce rád, ale tu mi byla každá postava úplně volná. Druhá polovina, kde se jen válčí, byla logicky záživnější než k uzoufání nudný Farming Simulator z první poloviny, ale že by se objevilo něco když už ne originálního, tak aspoň nějaký WOW moment, tak to vůbec. Nejhorší je, že mě to fakt mrzí, protože tenhle žánr mám rád a ještě horší je, že když už někdo na něj dostane peníze, stvoří tohle.
  2. Princ Mamánek
    Princ Mamánek (2022)
    4
    Na jednu stranu nevšední pohádka s docela povedenými hororovými scénami (duch, setkání se Smrtí) a vlastně ani ne úplně špatným příběhem. Na druhou stranu bylo mnoho scén zbytečně natažených (například ty s totálně otravnými a uřvanými čarodějnicemi, které šišlaly tak, že jsem nerozuměl tak půlku replik), takže se pohádka dost táhla a nedržela při sobě. Vlastně ani nevím jak hodnotit, jsou to takové silnější 2*. Osobně by mi asi více sedlo, kdyby se Budař držel spíš hororovějšího pojetí, čímž by nás uchránil od trapných čarodějnic.
  3. Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně
    Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023)
    2
    Jako má to pár svých momentů a nápadů, u kterých jsem se chvílemi bavil. Jinak je to ale strašný maglajz, u kterého bolely i dialogy. Škoda, tenhle žánr mám rád a dokonce bych i řekl, že tam lze najít ždibec potenciálu, ale když je u kormidla takové vemeno, asi to fungovat nemůže.
  4. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
    Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)
    10
    Prostě musím dát plný počet už jen pro to, že se konečně někdo odvážil takovým způsobem vkročit do světa, ve kterém jsem žil prakticky celou první dekádu tohoto tisíciletí. A nejenom to nepokazit, ale ještě z toho udělat jeden z nejlepších popcornových snímků od prvních Strážců galaxie a zároveň nejlepší fantasy od Pána Prstenů.
  5. Thor: Láska jako hrom
    Thor: Láska jako hrom (2022)
    4
    Trochu to vypadá, jakoby Taika Waititi vlastně nevěděl co natočit, a tak vznikly tři verze Thora - nudná romantická komedie, dětský dobrodružný film a stylový horor s výborným záporákem. Pak se opil a sestříhal to do jednoho mišmaše. Místo aby se soustředil na to nejlepší - tedy tu temnou část příběhu s výborným Christianem Balem, vznikl bizarní kočkopes s ubuleným Thorem. Mimo Gorra tam ještě pár světlých momentů je, ale jinak...
  6. Věc
    Věc (1982)
    8
    Konečně velký rest pokořen. Stále velmi dobře fungující horor se skvělou atmosférou a výbornou hudbou. A přestože efekty již přeci jen trochu zestárly, pořád jsou scény natolik creepy, že chvílemi není člověku u sledování dobře ani dnes :)
  7. Uncharted
    Uncharted (2022)
    6
    Nejzábavnější z celého filmu jsou akční sekvence na začátku a na konci filmu, které svojí přepáleností jako jediné připomínají skvělou herní sérii. Zbytek je spíše zklamání. Příběh je sice klasická neurážející se honba za pokladem, nicméně jím provázejí totálně zpackané charaktery s nevhodně vybranými herci. Chemie mezi představiteli je naprosto nulová a čím je člověk znalejší herní předlohy, tím více vidí odklon od původních charakterů. A právě sympatické a dobře napsané postavy filmu chybí a jsou jeho největším záporem. 5/10
  8. O vánoční hvězdě
    O vánoční hvězdě (2020)
    6
    Solidní pohádka, která nebude sice patřit do zlatého fondu českých pohádek, ale i tak pěkně odsýpá a dokáže pobavit. A Tereza Ramba výborný herecký výkon. Nicméně i tak mám pocit, že se z toho dalo vytřískat trochu víc.
  9. Joker
    Joker (2019)
    0
    Málokdy jsem tak daleko od většinového názoru, ale tohle fakt nedávám. Nesedí mi to v žádném ohledu, od příběhu až po samotnou postavu. Komiksové filmy mám rád, je to super odpočinek, tohle mě míjí tisíckilometrovým obloukem.
  10. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw
    Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019)
    4
    Rychle a zběsile, to byla vždy taková zábavná pitomost, vždy to ale tak nějak fungovalo. Ale to, že Rock udrží rukou na řetězu vrtulník, to už je moc i na tuto sérii :) Po dvojce se jedná asi o nejslabší díl.
  11. Pokoj
    Pokoj (2003)
    0
    Na jednu stranu zážitek, pozorovat herecký výkon Tommyho Wiseau je něco neuvěřitelného a fascinujícího, stejně tak některé scény jsou k popukání. Na druhou stranu je to stále obyčejná srajda s debilním příběhem a několika nekonečnýma sexuálníma scénama, které si Tommy určitě užil daleko víc než znuděný divák.
  12. Wonder Woman
    Wonder Woman (2017)
    6
    Hodinu a půl jsem se docela dobře bavil. Tedy ne že by to byla nějaká hitparáda, ale zábava to byla slušná a Gal Gadot je jako Wonder Woman opravdu nádherná. Jenže pak přišel konec a ten byl tak neskutečně zoufalý, až jsem se lekl jestli nesleduji opět Úsvit spravedlnosti. Digitální zlo. Nakonec se ale v rámci současné DC série jedná o jeden z těch stravitelnějších filmů.
  13. Slíbená princezna
    Slíbená princezna (2016)
    4
    Extrémní úlet, který mohl být povedenou parodií, pokud by tvůrci věděli co točí. Takhle člověk neví jestli sleduje pohádku, komedii nebo horor. Přesto mi tahle podivnost přišla nějakým pofidérním způsobem docela zábavná a těch 100 minut uteklo jako voda.
  14. Rokkazu
    Rokkazu (2003)
    10
    Rokkazu není obyčejná japonská komedie, Rokkazu je Rock 'n' roll. Parádní hudební jízda od začátku do konce se skvělou chemií hlavních představitelů. Zkrátka povedený film, je fajn vidět že i Japonci umí vzít pořádně za struny :)
  15. Bravest Warriors
    Bravest Warriors (2012)
    10
    Nevím co tvůrci berou, jistě to však musí být hodně silná látka, protože něco tak silně ujetého a zároveň mile vtipného se jen tak nevidí :)
  16. Rychle a zběsile 6
    Rychle a zběsile 6 (2013)
    6
    Šestý díl oddychové série mi přijde jako jeden z těch slabších. Akce byla často až přemrštěná a příběh/scénář byl i na poměry série slabší, což je dost blbé hlavně vzhledem k tomu, že ani předchozí dva díly nebyly v tomto ohledu žádné perly - na druhou stranu si je člověk tak nějak užíval, v šestce už tolik nefungovalo. Přesto je to stále vcelku zábavný akčňák se sympatickými hrdiny a na sedmičku se Stathamem se budu těšit.
  17. Ong-Bak 2
    Ong-Bak 2 (2005)
    6
    Film dvou tváří. Akční stránka filmu je boží a člověk má chuť doma házet salta přes sedačky a rozkopat skříně, naopak příběh je totální sranec, na který je nejlepší brzy zapomenout. Celkově jde však o zábavný akčňák, Tony Jaa je masér a prakticky všechny bojové scény rozhodně stojí za podívání. 6/10
  18. Fallout: Nuka Break
    Fallout: Nuka Break (2011)
    6
    Po první sérii za 3*, ale pokud si druhá řada udrží kvalitu posledních dvou dílů, půjdu o hvězdu výš. Na webseriál špičkové zpracování postapo světa, ze kterého překvapivě Fallout opravdu dýchá.
  19. Ošklivka Betty (2000)
    4
    Ultimátní telenovela, kterou rozdýchají jen drsní chlapi s chlupama na hrudi a potetovanou paží. Příběh o dívce se vzhledem na opačné škále krásy než je Mila Kunis, jezdící po Kolumbii ve škodovce. Příběh lásky a nenávisti, proměny ošklivého kačátka do dívky průměrného vzhledu. Herecké výkony par excellence, hlavně hlavní hrdina by zasloužil nějakou překrásnou plyšovou cenu. Scény natahované jak nudle, ve kterých každá informace zazní hned několikrát, aby si ji zapamatoval i spící důchodce. Scénáristický skvost, serál je zároveň velmi vtipným sitcomem, zároveň nervydrásajícím dramatem na úrovni amerických pecek, jako jsou Dallas či Dynastie. Dokonalost!
  20. Colombiana
    Colombiana (2011)
    4
    Tupá, ale jistým zábavným způsobem koukatelná blbina, která nám potvrzuje že Zoe Saldana je neskutečná kočka a Olivier Megaton nehorázný lempl.
  21. Pařba v Bangkoku
    Pařba v Bangkoku (2011)
    6
    První díl podruhé. Sympatická herecká sestava naštěstí zůstala, jen tentokrát nebloudí po nablýskaném Las Vegas, ale po špinavém, smradlavém Bangkoku. Všechno je sprostější, šílenější, vulgárnější, úchylnější, větší a bohužel i horší. Přesto je to stále slušná komedie, která nabídne pár opravdu vtipných zápichů. 6/10
  22. Rychle a zběsile 5
    Rychle a zběsile 5 (2011)
    8
    Filmy ze série Rychle a zběsile beru jako zábavné oddychovky s rychlýma autama, dokonalýma hrdinama a Jordanou Brewster. Pětka má toho všeho vrchovatě a přidá navíc slušné množství dávek z kulometů a jiných hraček. Je akčnější, svižnější a hlavně zábavnější než zbylé díly série, což dokazuje neustálé zlepšování se Justina Lina na režisérském křesle. A Dwayne Johnson tam sedne jak prdel na hrnec. Lepší čtyři hvězdy.
  23. Peklo s princeznou
    Peklo s princeznou (2009)
    6
    Smutné je, že se jedná o jednu z nejlepších pohádek za poslední roky - přitom se ani ona nevyhne křečovitosti. Na druhou stranu pobaví, neunudí k smrti a na Terezku se dobře dívá. Bohužel nejzajímavější linie s Voříškovou a Mádlem je docela upozaděná, ty další jsou spíš průměrné. Někteří herci příšerně přehrávají. Celkově vzato se jedná o průměrnou pohádku, což je víc, než by člověk čekal.
  24. Maškaráda čili Fantom Opery
    Maškaráda čili Fantom Opery (2009)
    10
    Opět výborné. Děj je sice trochu roztříštěný (hlavně v první půlce), ale protože znám předlohu téměř nazpaměť, nějak mi to nevadilo. Nejlepší výkony Tomáš Turek, Jan Vondráček a Miroslav Táborský.
  25. Piráti na vlnách
    Piráti na vlnách (2009)
    10
    Richard Curtis namíchal po Lásce Nebeské další parádní pohodovou oddychovku s nejdokonalejším soundtrackem plným mých nejmilejších hitů šedesátých let a dokonalým obsazením, kterému vévodí Philip Seymour Hoffman. Jeden z nejlepších filmů roku i mého života. 10/10
  26. Pařba ve Vegas
    Pařba ve Vegas (2009)
    8
    Nejlepší komedie za hodně dlouhou dobu. Není nijak zvlášť originální, ale na to se tu nehraje. Pařba ve Vegas je totiž absolutně zábavný, šílený, sprostý a neuvěřitelně vtipný masakr s dokonalou hereckou sestavou, kterou si musí každý zamilovat. A Heather Graham sice táhne na 40, ale furt je to nádherná ženská.
  27. Ve jménu krále
    Ve jménu krále (2007)
    2
    Moje první setkání s Uwe Bollem vlastně nedopadlo tak špatně. V mých očích se jedná pouze o laciné a nudné fantasy...prostě zábavné asi jako hra Dungeon Siege ;-)
  28. X-Men Origins: Wolverine
    X-Men Origins: Wolverine (2009)
    6
    Lepší než X-Men: The Last Stand je Wolverine určitě. Přestože je příběhově spíš podprůměrný, nad trojku x-mena jej povyšuje zábava a svižnost. I přes imbecilní úvod z Loganova dětství je to tedy solidní prequel, který mě ničím neurazil, nicméně na první dva filmy ani zdaleka nemá, ať už jde o akci, příběh či atmosféru. Slabší tři hvězdy.
  29. Rychlí a zběsilí
    Rychlí a zběsilí (2009)
    6
    Tohle měla být dvojka. Samozřejmě nejsou Fast & Furious nějaký scénáristický skvost, nicméně to, co jsem od filmu čekal, se splnilo . Akce, rychlá auta, krásné ženy (Jordana Brewster. Ano, i v prvním díle se mě líbila daleko víc než Michelle Rodriguez.), oddychová zábava a konečně návrat herců z jedničky v čele s hláškujícím Vinem Dieselem jsou hybnou silou tohoto pokračování. Po chvilce uvažování musím uznat. Tohle JE nejlepší díl ze série a svých 8/10 si u mě zaslouží naprosto bez debat.
  30. Inkoustové srdce
    Inkoustové srdce (2008)
    4
    Zklamání. Nečekal jsem fantasy kvalitou se přibližující výtečnému Stardustu, ale alespoň zábavnou oddychovku se zajímavým příběhem, jak se zdálo v traileru. Bohužel se mé přání nevyplnilo a já se po většinu filmu pekelně nudil. První půlhodinka ještě vypadá zajímavě, ale později se film zvrtne v jakési prachobyčejné béčko se špatnými triky a naprosto zbytečnými scénami - třeba role Helen Mirren, jakkoli ji mám rád, byla úplně přebytečná. Mimo začátku můžu pochválit už jen vždy charismatického Paula Bettanyho a mladou Elizu Bennett, která narozdíl od Brendana Frasera umí dobře předčítat :-) Mám už hlad po pořádném fantasy. 4/10
  31. Poslední prázdniny
    Poslední prázdniny (2006)
    6
    Nenáročná, sympatická a pohodová komedie se skvělou Queen Latifah a krásnými Karlovými Varami s jejich Alpami. Příběh je krapet předvidatelný a místy trochu zdlouhavý, nicméně za nudnějšíma scénama se naštěstí vždy objeví nějaká zábavná a vtipná. Není to vrchol žánru, ale svých 6/10 si v klidu zaslouží. A Gérard Depardieu je jen sladkou třešničkou na dortu.
  32. Next
    Next (2007)
    2
    Tak tohle se moc nepovedlo. Na to, jaký je film slátanina se bere pekelně vážně, přitom nabízí jen provařená klišé. A tvrdit, že je Next adaptací povídky Philipa K. Dicka...to už je vrchol...Philip K. Dick takové blbosti nepsal :-)
  33. Comeback
    Comeback (2008)
    8
    Překvapivě zábavný sitcom a rozhodně nejvtipnější seriál TV Nova za poslední hodně dlouhou dobu. Humor je u Comebacku tak trochu na houpačce, celkově však vychází slušný nadprůměr. A u takových "Rolníků" jsem málem spadl smíchy ze židle...