Recenze filmu Zimní prázdniny

81%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Leefko
Leefko
355 bodů
9
Definice "feel-good", i přesto, že občas je to dost "feel-sorry". Payne na omezeném prostoru předvádí klasickou hru "dva rozdílní lidé si k sobě musí najít cestu", kterou ale šperkuje takřka k dokonalosti. Přidejte k tomu sondu do doby nejistoty a nerovnosti, fantastické herecké výkony na všech frontách, a emotivní studii charakterů, a máte snímek, který se i přes svou "feel-good" natůru rád uhnízdí ve vaší hlavě, a bude vás tam v tom nejlepším smyslu škádlit...
Bublaga
Bublaga
252 bodů
9
Škoda, že se neudělují Oscaři pro skupinu. Protože tohle trio by si jednoho takového rozhodně zasloužilo! Nesourodá trojice si zůstane o vánočních prázdninách navzájem na krku. Učitel a sršatý morous se zálibou v Antice (Paul Giamatti), problémový student a chytrolín (Dominic Sessa) a sarkasmy trousící a po synovi truchlící vrchní kuchařka (Da'Vine Joy Randolph). Stačí dva týdny a stane se z nich partička, která drží při sobě. Není to uslzené, žádný kýč, prostě pár životem vláčených a n*sraných lidí, kteří na sebe zbyli a vykřesali z toho maximum. Nepostrádá to vtip, hřejivé pohlazení a ty dialogy! To prostě musíte vidět!
kubina28
kubina28
69 bodů
6
Vlastne film formálne krásny, so silným nosným temátom, dobre napísanými postavami, ale čo z toho keď som sa u sledovania nudil. Tempo je rozvleklé, paradoxne až tak, že keď nastane bod charakterového vývoja postavy, tak vám to príde unáhlené... v skutočnosti je tak pomalý, že ho neregistujete.
pipa1234
49 bodů
10
jeden z filmu jehož některé scény nevymažu z paměti.