Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu

73%
Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu
Nekompromisní seriál, který dokumentuje teroristické útoky z 11. září od zrodu Al-Káidy v 80. letech až po ráznou americkou reakci na domácí půdě i v zahraničí. (Netflix)



hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
Překvapivě objektivní, místy možná až dost kritický dokumentární seroš o 9/11 a následné dvacetiletce. 8/10
celticek
celticek
5 916 bodů
6
Solidní rekapitulace událostí z 11.9.2001. Bavil mě hlavně začátek v Afghánistánu, plánování útoků. Precizní práce. Nikdo mi nevymluví, že o ropu nejde. Respekt obětem, statečným z letu 93, záchranným složkám. USA vůbec nenapadlo, že by se něco takového mohlo stát, přitom indicie měli už od útoků na ambasádu a dokonce i na samotné garáže WTC. Dalo se na to podívat. Budoucnost ovšem růžová není. Bude to ještě horší. Fajn, že to nebylo tak proamerické. Prasácký vstup do Iráku a nakonec i mír s Talibanem. Usáma by měl radost.
HonzysKISS
HonzysKISS
4 041 bodů
8
Nejdřív musím potvrdit to, co tu všichni píšou. Opravdu mírné zklamání toho, že se dokument nezaměřuje hlavně na dvojčata, ale je to celkově o terorismu. Záběry na dvojčata a po nich je tu opravdu bohužel minimum. Hodně se o 9/11 v dokumentu zmiňují, ale padne tu taky jak vznikla Al-kaida a celkově se spíš mluví tak deset let před hlavními útoky. Především o Afghánistánu nám řeknou hodně, jak to mají s Amerikou. Dokonce ani o dopadení Bin Ládina toho moc neřekli, to mě taky zklamalo. Každopádně je to ale i tak pěkně natočený. Dal bych devět bodů z jedenácti, ale tak 80/100

Dodatečné informace

Původní název:
Turning Point: 9/11 and the War on Terror (více)
  • USA Zlomové okamžiky: 11. září a válka proti terorismu
  • USA Turning Point: 9/11 and the War on Terror
Premiéra v ČR:
1. 9. 2021
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch