Recenze filmu Lovci hlav

79%

Komentáře a recenze 43

Dle počtu bodů
Renfield
Renfield
2 931 bodů
8
Severský thriller v hlavní roli s blonďatým Stevem Buscemim? A zase v režii bratří Coenů? Ono to tak opravdu vypadá. Aksel Hennie je Buscemimu docela podobný a film je to dostatečně mrazivý, brutální, i komediální. Ale vážně, seveřané opět nezklamali, tedy spíše Morten Tyldum nezklamal a natočil výborný thriller, který i přes pomalejší rozjezd postupně nabírá na tempu a stejně tak přibývá i černého humoru. Roger Brown mi přišel jako docela nesympatická postava, za to ale velice dobře zahraná. Stejně tak kvalitní je i hudba a kamera umocněna nádhernými místy, kde se film natáčel. Na co určitě nezapomenu je například jízda na traktoru a především možná spíše komparzní role policejních dvojčat. Správní severští policajti.
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
6
Moja recenzia na román, podľa ktorého film vznikol: http://kritickyrubrikon.jilekonline.eu/2011/11/jo-nesb-stelesnenie-norskeho.html
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7
Odpočinková krimi...bez většího nadšení...je spousta jiných filmů severní provenience , které sto jí za to , aby se o nich psalo , aby se k nim člověk vracel....nu což...možná příště
farb
farb
2 064 bodů
7
Hmm... Asi jsem před projekcí neměl číst knihu - průměrný film a naprosto průměrná adaptace. I tak ale příjemně brutální osvěžení českých kin. 7/10.
zapalik
zapalik
1 508 bodů
10
Neříkám, že neexistuje lepší film nebo že tenhle nemá chyby. Přesto mu dávám plný počet hvězd za to, jak mě dokázal ze začátku zmást (vypadalo to původně na nějaké severské Dannyho parťáky) a hlavně jak se snímku podařilo vtáhnout mě do děje. Chvílemi jsem opravdu ani nedýchal nebo zíral s otevřenou pusou ;-)
Meky
Meky
1 419 bodů
8
Filmy ze Skandinávie? Jooo ty já můžu. Na ně vsázím často a alespoň u mě si filmy z Norska, Švédska či sousedících Dánů drží velice solidní nadprůměry. Lovci hlav jsou předem neodhadnutelní, stejně jako samotný název. Já spíše čekal něco na způsob filmu Loupež po Italsku a podobně, kdy je náplní filmu plánovaní, plánování a zase plánování a na konci velké finále. Ovšem tento film se začne po pár desítkách minut ubírat úplně jiným směrem, až do takové míry, že sledujeme svižný thriller, s množstvím vyšperkovaných akčních sekvencí a dějem, který se v průběhu několikrát překvapivě přelije do jiné sklenice. Sice jsem několik minut před koncem již odhadl vykonstruovanou pointu, nicméně nezkazilo mi to dojem a skutečně se povedla. Film je syrový a poměrně brutální (nebojí se ukázat nechutnosti) a snadno diváka pohltí. Herci hrají famózně, tedy kromě z mého pohledu lehce pokulhávajícího Pana Lanistera (Hra o trůny). Závěr? Další velmi kvalitní kousek z Norska!
premontgomery
premontgomery
1 154 bodů
7
Takové severské drsné Fargo.
Michal m
Michal m
1 101 bodů
6
Asi příliš srovnávám s knihou. Zpracování naturalistické, ale celkově nezajímavé
javor6
javor6
567 bodů
10
- Ten film dal vše, co fanda filmů potřebuje. Jednoduše zamotaný příběh, díky norsko dánské koprodukci i neokoukané xsichty, dobré herecké výkony a hlavně chytrost. Lovci hlav jsou prostě šikovným thrillerem, který mrazí ale i baví. Pokud si chcete oddychnout od Hollywoodu nějakou pořádnou kvalitou, Lovci jsou výbornou výplní - M6
tyna-berbrova
270 bodů
8.5
Prostě film ze severu. Oosbitý humor a vůbec celý film. Je to tak divné, až je to skvělé. Už je to docela delší doba, co sjem to viděla a prostě nejvíce si pamatuji ruličku toaleťáku použitou jako šnorchl :-)