Recenze filmu Temný rytíř

92%

Komentáře a recenze 212

Dle počtu bodů
pateta
461 bodů
Opět slavný netopýří muž. Trochu strašidelná masko, ale ok. Komplexní děj, hutný, neohlíží se zpátky, má neustále navrch nad diváky, rozjíždí se rychle a pořád zvyšuje obrátky, bez nějakých vrcholů a propadů. Nejpřekvapivější je, že Ledger Jokera nijak nepřehrává.
Liki12
446 bodů
9
Po zhlédnutí prvního dílu jsem byl naprosto přesvědčen, že Nolan už sám sebe netrumfne, avšak byl jsem rychle vyveden z omylu. Druhý díl je akčnější, napínavější a šílenější. Temná a chladná atmosféra zde přímo čiší a působí skvěle. Co se týče herců tak Balea si velice vážím, pro svoje role vždy udělá maximum a zde bych si lepšího Batmana nedokázal představit. Naopak Ledgerovi filmy jsem nikdy moc nesledoval, ale po tomto výkonu má můj naprostý respekt. Výborně se vžil do role psychopata s bledou tvaří a zjizveným úsměvem a dovedl ho téměř k dokonalosti. Celý film je do detailu promyšlen a má pořád náskok nad diváky. A co víc, po dalších zhlédnutí vám sem tam vyplyne nějaká drobná souvislost nebo informace, která vám předtím, při hltání hlavní děje unikla. Tento film se rozhodně zařadil mezi mé nejoblíbenější.
Batista
Batista
445 bodů
10
Batman: Dark knight od Nolana je neskutečný film, jízda od začátku do konce s opravdu promyšleným příběhem. Heat Ledger zahrál Jokera dokonale. Skvěle natočené, obzvlášť IMAX scény. Hudba od pana Zimmera je nepopsatelná. Prostě za mě velké ANO!
mil0
mil0
445 bodů
9
Temný rytíř je epicky temný film o boji dobra a zla. Bale je skvělý jako Batman a Ledger je nejlepší Joker. Film je plný napětí, akce a filozofie. Film má pěkný vizuál a hudbu má strhující. Je to film, který vás vtáhne do světa a nechá vás bez dechu.
  • Ledgerův Joker je jedna z nejlepších filmových postav všech dob
  • Baleův Batman je komplexní a uvěřitelný hrdina
  • Film je inteligentní a hluboký
  • Film je napínavý a akční
  • Film je vizuálně nádherný a hudebně úchvatný
  • Film se může zdát dlouhý a komplikovaný
  • Film má několik pár scén a postav
Llucinka
411 bodů
10
Pane Ledger, klobouček dolů :)
Žid Baribal
Žid Baribal
410 bodů
4
Nevím jak někdo může ocenit Baleův herecký talent, když jen tupě //mlátý nácki do hlavy po vzoru punkerman// mlátí figuríny, a párkrát se zamračí do kamery, kdyby ten film měl třeba 70% tak bych mu možná dal 3*, ale 90%, mě pomalu nutí dát 1*. Jedna hvězda je za vizuál a druhá je za Oldmana a Freemana....30%
Dzany
Dzany
408 bodů
10
Šílený Joker, statečný Batman, odvážný Dent, spravedlivý Gordon, starostlivá Rachel, hláškující Alfred, geniální Fox, namyšlený Reese, zkorumpovaní policisté, oslabená mafie, nolanovská režie, temná atmosféra, skvělá kamera a to vše podtržené výztižným soundtrackem, který čtvrt roku Zimmer vypiplával k dokonalosti. Na tomhle filmu miluji vše, každou vteřinu, každou scénu, každé slovíčko, každý dialog, každou notu. Každopádně vrchol tohohle skvostu je pro mě jednoznačně záběr na smějícího ho se, padající ho Jokera (ostatně všechny scény s Jokerem jsou geniální). Dark Knight na mě měl opravdu obrovský dopad a stále má. Pro mě naprosto, bezkonkurenčně, definitivně a stoprocentně nejlepší film. Děkuju Pane Nolane. 110% Do konce života si budu vyčítat, že sem tohle neviděl na velkém plátně...
jirka-knobloch
jirka-knobloch
379 bodů
10
Po druhom zhliadnutí dvíham hodnotenie na maximum - jednak preto, že je to skutočne o triedu lepšie ako (inak vynikajúci) BB, a hlavne kvôli epickému rozmachu a scenáristickej prepracovanosti, ktorá vyplytvala nápady a zápletky na tri filmy. Mnohé výhrady však zostávajú - kvôli šialenému tempu mnoho scén emocionálne nedoznie (Gordonovo zmŕtvychvstanie), najlepšia akčná scéna je uprostred filmu (hoci na druhý pokus som prišiel na chuť aj záveru so "sonarovým efektom"), toľkokrát oslavovaná hudba si vlastne vystačí s jedným motívom a Rachel/Maggie je chudiatko taká škaredá a nevýrazná, že na mňa osobne vôbec nefunguje scéna, ktorá má byť emocionálnym vyvrcholením filmu. Napriek všetkému ide o jeden z vrcholov komiksového žánru a obrovský kus špičkovej scenáristickej, režijnej a hereckej práce.
Leonardo
Leonardo
368 bodů
10
Jednička byla takovej klasickej komiks a trojka zase jen dojížděla. Ale dvojka, to je úplně jinde. A to sem myslel, že po tom nabušenym úvodu nebude kam stoupat a pak nastoupil naplno
  • úvod!
  • Joker
  • soundtrack
  • tempo
  • nic
polopaticky
361 bodů
Heath Ledger ve své životní roli Jokera.