Recenze filmu Temný rytíř

92%

Komentáře a recenze 212

Dle počtu bodů
Kocka_11
Kocka_11
702 bodů
10
Za mňa najlepší komiksový film. Suverénne. Prekonáva aj všetkými chválené filmy ako Infinity War či Endgame. Christian Bale potvrdzuje, že v roli Batmana je perfektný (pre mňa osobne neprekonateľný). Ani na sekundu počas celého filmu neuhnete z presvedčenia, že on je skutočne tým Batmanom a hlavne Bruceom Wayneom. No aj napriek výbornému Baleovmu hereckému výkonu stále nedosahuje na najväčšiu kvalitu tohto filmu a tou je Joker v podaní Heatha Ledgera. Jedna z jeho posledných rolí sa stala jeho najlepšou a právom za ňu dostal Oscara. Joker nie je čisto komický ani čisto zlý, je to vyslovene psychopat, ktorý zabíja len tak pre nič a scéna kde ho Batman zbije vo vyšetrovačke a on sa mu len tak vysmeje do tváre je absolútne perfektná. Týmto dvom hercom výborne sekunduje ostatné obsadenie filmu napr. Gary Oldman, Aaron Eckhart, Morgan Freeman či Michael Caine. No a poslednou čerešničkou na torte je režisér filmu Christopher Nolan, ktorý už ako tradične, natočil ďalší fantastický film.
  • scenár
  • Heath Ledger ako Joker
  • celé herecké obsadenie
  • réžia
  • príbeh
  • koniec filmu
RafCapone
RafCapone
694 bodů
10
Když to vidím po x letech a konečně chápu děj, rozumím celé geniálnosti, příběhových zápletek a zvratů.
Kuroni
Kuroni
652 bodů
10
Bezkonkurenční batmanovský film spadající do trilogie režieéra Christophera Nolana, který je královnou mezi mravenci. Povedený akční a krimi snímek s propracovanou zápletkou, skvostnými hereckými výkony a skvělým soundtrackem.
Ethan Hunt
Ethan Hunt
620 bodů
10
Perfektní pokračování na první díl, který naznačil jaký bude další záporák, i když jsem tohle věděl, tak jsem z tohle snímku vřele překvapen svojí scénáristickou propracovaností. V nějakých scénách bych zapomněl, že se koukám na komiksový film, což neberu, že je špatně ba naopak. Tento film má asi nejvíce přirozený humor, co jsem kdy viděl, mnoho skvělých nezapomenutelných hlášek. Vynikající zpracování hlavního záporáka Jokera z komiksů jeho šílenost byla ve filmu znát. Hodně silný závěr do dalšího dílu, což beru jako plus. Harvey Dent: Buď zemřeš jako hrdina nebo žiješ tak dlouho, že se z tebe stane padouch.
chilli.off
chilli.off
599 bodů
10
Geniální. Prostě geniální. Špičková hudba, geniální záběry. Miluju měnící se formát obrazu, z normálního filmového střihu na úplně plný obraz. To jak je Heath Ledger fenomenální asi nemusím ani zmiňovat
adam-tesar
adam-tesar
595 bodů
10
Pokračování Batmana je opravdu fascinující. Příběh je napsán velmi poutavě a není vteřiny kdybyste se nudili. Nechybí vtipné, dramatické ani téměř hororové chvilky, což hodně oceňuji.Atmosféra v Gothamu je perfektní a moc se mi líbí, že Nolan se pokusil udělat Batmana mnohem reálnějšího než jeho předchůdci. Christian Bale jako Batman samozřejmě nezklamal.Ovšem výkon Heatha Ledgera je přímo geniální a jeho Joker je trochu překvapivě to co táhne film.
minimoj
587 bodů
dobrý
LucylaEwing
LucylaEwing
519 bodů
10
Coolervoucí klasika!
Fricino
Fricino
509 bodů
8.5
Asi nejlepší film z celé trilogie. Joker neskutečný!
Kašpárek
Kašpárek
507 bodů
8
Temný rytíř se povedl. Jednoznačným kladem je Heath Ledger a režie Nolana. Atmosféra také komorně příjemná. Dobrá hudba. Celkově to šlape. Pouze pár menších výhrad. Pro fanoušky Batmana je film samozřejmě nutností.