Letošní Elsa překvapí! (+ trailery)

Letošní Elsa překvapí! (+ trailery)
Hlavně má letos Česká televize víc než vyrovnanou konkurenci v oblasti, které dosud jasně dominovala – a sice v dramatické tvorbě. Televize Nova loni totiž zabodovala cyklem Soukromé pasti a seriálem Comeback nejen u diváků ale i u odborníků. Bude letos poprvé veřejnoprávní televize pokořena?
Velkým překvapením pro diváky bude nejspíš i vskutku nečekaná dvojice moderátorů, Petrů Čtvrtníčka a Novotného. „Když mě Petr Vachler s tou nabídkou oslovil, nepřekvapilo mě to, doslova mi to vyrazilo dech,“ přiznává Petr Novotný, ale spolupráci s nenapravitelným recesistou Petrem Čtvrtníčkem si pochvaluje. „Petr chrlí nápady jeden za druhým a takovou spolupráci mám rád. Každý nápad sice není geniální, ale když se člověk přestane stydět, pak začnou vznikat dobré věci.“ Největší problém prý byl v tom, že jsou oba stejní. „Nejdřív děláme lehčí věci a ty těžší necháváme na konec,“ vysvětluje Novotný, „takže se stalo to, co by se stávat nemělo: Když jsme byli nejvíc unavení, přišly na řadu nejtěžší výstupy.
Udělujeme ceny napříč televizemi, tak jsme chtěli i moderátory napříč televizemi,“ vysvětluje režisér Petr Vachler svoji neobvyklou volbu. „Jen mě mrzí, že nepůjde o přímý přenos, ale jenom o záznam, vítězové si totiž potlesk zaslouží.
Letos může navíc padnout několik rekordů. Diskusní pořad Na plovárně usiluje o sedmé vítězství, čímž by ustanovil nové maximum. Nevyhrál jen v letech 2003 a 2008, jinak pokaždé. Viktor Preiss letos může dorovnat tři herecké triumfy kolegy Vladimíra Dlouhého a režisér Jiří Strach se díky případnému vítězství, svému už třetímu, může odpoutat v tabulce rekordmanů od dvojnásobného laureáta ceny za nejlepší režii Jaroslava Brabce.
Je s letošním rozhodnutím odborné poroty Petr Novotný, který jako jeden z mála už výsledky zná, spokojen? „Já se na televizi nedívám, tak vám neřeknu,“ odpovídá populární televizní bavič. „Sleduji jen zprávy a fotbal, o víkendu jsem udělal výjimku s tenisem a mám zase na dva roky dopředu vybráno,“ směje se.

Trailer 1:

letosni-elsa-prekvapi-trailery-2

Trailer 2:

letosni-elsa-prekvapi-trailery-3
Související články:
Letošní Elsa pod vedením neobvyklé dvojice (+ nominace)