Trailerové novinky 3#

Trailerové novinky 3#

Trailer: Muži v říji

Je to kvalitativní kompromis paradoxně díky tomu, že se tvůrci téhle ukázky tak moc chtěli vyhnout obvyklým trailerovým chybám, až vytvořili nové. Plusy? Je z toho pochopitelný příběh. Má to originální pojetí hlasového doprovodu. Není tam žádný trapný moment a herci působí přirozeně. Mínusy? Má to naprosto nulovou gradaci. Hlasový projev je možná originální, ale značně podivný. A není tam moc vtipných momentů. Je to zkrátka hozená mince, která dopadla na hranu a není jasné, jakým směrem se překlopí. První ohlasy na film jsou nicméně pozitivní a to bude zřejmě v případě návštěvnosti rozhodující. Upoutávka sice nebolí, skutečný tahák to ale není.
Hodnocení traileru: 50%
Více informací o filmu naleznete na kartě filmu.

Trailer: Stínu neutečeš

trailerove-novinky-3-1
Dobře, domýšlíme si. Zřejmě je to o osamělých osmdesátnících, kteří mají nějakého toho ducha z války v šatníku a jakási omladina jim do toho strká nos. „Zřejmě“ používám proto, neboť z ukázky není moc pochopitelné, kdo má s kým jaký vztah a kdo kde vlastně s kým bydlí, případně nemluví. Zkrátka tomu chybí jasnější koncept. Že to neskončí v trailerovém koši je zásluhou režisérky Lenky Kny, která servíruje poměrně zajímavé obrázky (je milé vidět u českého autora, že někdy slyšel o hloubce ostrosti). Těžko říct, co čekat od výsledky, na víc, než zajímavé stylistické cvičení to zatím nevypadá. Třeba ale Stínu neutečeš v kinech v říjnu překvapí.
Hodnocení traileru: 50%
Více informací o filmu naleznete na kartě filmu.

Teaser: Zemský ráj to na pohled

trailerove-novinky-3-2
No a nakonec tu máme kratičký pohled na novinku Ireny Pavláskové (Čas dluhů, Čas sluhů), který je skutečně pouhou ochutnávkou před samotným hlavním vchodem. Teaser se skládá ze čtyř kratičkých záběrů, z nichž pouhá nahá záda vyloudí pozvednuté obočí. Jde zkrátka čistě o to si připomenout, že se „opravdu natáčí ten film, jehož scénář získal Cenu Sazky za nejlepší nerealizovaný scénář za rok 2006“. Doufejme, že plnohodnotný trailer bude na výběr scén nápaditější.
Hodnocení traileru: 40%
Více informací o filmu naleznete na kartě filmu.
Související články:
Trailerové novinky 2#
Trailerové novinky
Téma: Filmový trailer (VIDEO)