Kdy bude premiéra Nesbøva Sněhuláka?

Kdy bude premiéra Nesbøva Sněhuláka?
Michael Fassbender
V roce 2010 se filmaři rozhodli zfilmovat Lovce hlav, detektivní příběh, ve kterém je Roger Brown jedním z nejspěšnějších lovců hlav (vyhledávač talentů) v Norsku a zároveň vášnivý zloděj uměleckých děl.
Snímek, který režíroval Morten Tyldum (Kód Enigmy) a ve němž se v hlavních rolí objevili Aksel Hennie (Marťan) a Nikolaj Coster-Waldau (Hra o trůny), se v roce 2011 setkal s poměrně pochvalnou kritikou a vydělal si i slušné peníze. Přenesení další knihy na filmové plátno bylo tedy jisté.
Michael Fassbender
Michael Fassbender
Zájem o zfilmování dalšího románu projevil samotný Martin Scorsese a vybral si sedmou knihu série Sněhuláka. Později byl však nucen od projektu odejít, jelikož měl plné ruce práce s Vlkem z Wall Street (2013) a Silence (2016). Na jeho místo usedl švédský režisér Thomas Alfredson (Jeden musí z kola ven).
Do hlavní role vyšetřovatele Harryho Holea byl obsazen Michael Fassbender, jenž momentálně připravuje očekávanou herní adaptaci Assassin's Creed. Její natáčení by mělo skončit zhruba za dva měsíce a v polovině ledna příštího roku bude Fassbender v Oslu na stopě Sněhulákovi.
Premiéra je stanovena na 13. října 2017.