Milan Rozšafný

Milan Rozšafný

Autor
Šéfredaktor Kinoboxu. Narozen v roce 1988, vystudoval obor Komunikace v médiích. Psaní o filmech a seriálech se věnuje od roku 2012. Prošel redakcemi Moviezone.cz, TVZone.cz a webů televize Prima, externě spolupracoval s Esquire.cz. Je jedním z autorů knih Encyklopedie fantasy filmu a Encyklopedie hororového filmu. Milovník akčňáků, gangsterek, fantasy i sci-fi filmů.

Články autora

  1. Našel nový Highlander záporáka? Proti Cavillovi se možná postaví Michael Fassbender
    Filmy13. 2. 2024
    Našel nový Highlander záporáka? Proti Cavillovi se možná postaví Michael Fassbender

    Tak se zdá, že se nová verze Highlandera konečně brzy začne točit. Reboot slavné značky dostal na starosti režisér Johna Wicka Chad Stahelski a do jedné z hlavních rolí si vyhlédl Henryho Cavilla, který v nedávném rozhovoru přiznal blížící se natáčení i brzký start jeho šermířského tréninku. A už se začíná ve velkém spekulovat, komu se ve filmu nejspíš postaví. Kolem role záporáka totiž začíná kroužit Michael Fassbender.

  2. Kate Winslet vládne a klidně vás zmlátí. V traileru na Režim se mění v krutou diktátorku
    Seriály13. 2. 2024
    Kate Winslet vládne a klidně vás zmlátí. V traileru na Režim se mění v krutou diktátorku

    Oscarová herečka Kate Winslet už řadu let nevyhledává charakterní role pouze na velkém plátně, ale také v televizi, konkrétně na HBO. A tato spolupráce se jí doposud vyplácela. Mildred Pierceová (Mildred Pierce) i Mare z Easttownu (Mare of Easttown) se staly oceňovanými minisériemi a herečka si za svůj herecký výkon v obou rolích odnesla jak cenu Emmy, tak Zlatý glóbus. A zdá se, že nadcházející sezónu by mohla svou sbírku rozšířit o další cenné kovy. Politická novinka Režim (The Regime), jež se opět objeví na HBO, totiž vypadá i v nové ukázce zatraceně nadějně.

  3. Top kina ČR: Franta mimozemšťan diváky neoslnil, na české hity dotírá Nicholas Winton
    Filmy12. 2. 2024
    Top kina ČR: Franta mimozemšťan diváky neoslnil, na české hity dotírá Nicholas Winton

    Česká kina měla uplynulý víkend získat potřebný divácký doping v podobě Franty mimozemšťana, to však vyšlo tak napůl. Česká sci-fi komedie sice stanula na prvním místě návštěvnosti, čekal se od ní ale daleko lepší výsledek. Po vlažnějším startu se navíc velké divácké přízni těší životopisný film Jeden život (One Life).

  4. TV sledovanost: Policie Hvar ztrácí diváky, Smysl pro tumor drtí konkurenci. Tomáš Klus pohořel
    Téma12. 2. 2024
    TV sledovanost: Policie Hvar ztrácí diváky, Smysl pro tumor drtí konkurenci. Tomáš Klus pohořel

    Minulý týden se na obrazovky televize Nova novými díly vrátily osvědčené seriály Specialisté a Zlatá labuť, z nichž úspěch zaznamenali hlavně oblíbení kriminalisté. Víkendu pak již klasicky dominovala Česká televize s pořadem Peče celá země a populárním seriálem Smysl pro tumor, který zřejmě přišel o svou „nováckou“ konkurenci v podobě Policie Hvar.

  5. Planeta opic zotročuje lidstvo a otvírá novou kapitolu. Z epického traileru budete mít husí kůži
    Filmy12. 2. 2024
    Planeta opic zotročuje lidstvo a otvírá novou kapitolu. Z epického traileru budete mít husí kůži

    Prequelová trilogie legendární opičí značky slavila úspěch už od Zrození Planety opic (Rise of the Planet of the Apes), na kterou následně úspěšně navázal režisér Matt Reeves sequely Úsvit planety opic (Dawn of the Planet of the Apes) a Válka o planetu opic (War for the Planet of the Apes). Příběh opičího vládce Caesara již ale skončil a blížící se „čtyřka“ Království Planeta opic (Kingdom of the Planet of the Apes) bude začátkem nové příběhové kapitoly. A ve své nejnovější upoutávce fanoušky zcela pohltí.

  6. Návrat Deadpoola v krvavém traileru! Ježíš Marvelu láká na střet s Wolverinem
    Filmy12. 2. 2024
    Návrat Deadpoola v krvavém traileru! Ježíš Marvelu láká na střet s Wolverinem

    Ve Spojených státech proběhl v neděli večer sportovní svátek jménem Super Bowl, což znamená pro filmové fanoušky jediné – velký přísun trailerů či spotů na největší blockbustery následujících měsíců. Nejočekávanější a již teď nejsledovanější upoutávku pak má na kontě napjatě vyhlížený návrat Deadpoola, který se se svým třetím dobrodružstvím oficiálně připojí k MCU a vzal s sebou i samotného Wolverina. Třetí díl nově nese název Deadpool & Wolverine a teaser rozhodně plní svůj účel.

  7. VOD tipy: Nová Mission: Impossible, návrat videoherní klasiky i nenáviděná marvelovka
    VOD9. 2. 2024
    VOD tipy: Nová Mission: Impossible, návrat videoherní klasiky i nenáviděná marvelovka

    Tento víkend můžete na streamech dohnat dva velké blockbustery loňského roku, z nichž vám ovšem jeden může přivodit slušný bolehlav. Na své si přijdou i fanoušci počítačových her, kvalitních kriminálek a romantiky.

  8. Blíží se nástupce Hry o trůny? První reakce na epického Šóguna lákají na krvavé bitky a intriky
    Seriály9. 2. 2024
    Blíží se nástupce Hry o trůny? První reakce na epického Šóguna lákají na krvavé bitky a intriky

    Už na konci února vtrhne na streamovací služby ambiciózní historický seriál Šógun (Shōgun) na motivy oceňované knihy Jamese Clavella, který nás zavede do historie Japonska a krvavé války jednotlivých klanů a samurajů. Upoutávky lákaly na vskutku velkolepou podívanou, v níž nebude nouze o intriky, politické pletichaření a krvavé souboje. Dokáže ovšem seriál naplnit potenciál knižní předlohy a velká očekávání? Podle prvních reakcí rozhodně ano.

  9. Christopher Nolan už viděl druhou Dunu. Přirovnává ji k nejlepšímu dílu Star Wars
    Filmy9. 2. 2024
    Christopher Nolan už viděl druhou Dunu. Přirovnává ji k nejlepšímu dílu Star Wars

    Už (nebo spíš v tomhle případě konečně) na konci února vtrhne do kin napjatě očekávaná druhá Duna (Dune: Part Two), která po výtečných trailerech slibuje opravdu mimořádnou sci-fi událost a podívanou, která zkrátka potřebuje velké plátno. Marketingové kolečko okolo blockbusteru Denise Villeneuva navíc jede naplno a film už viděl i jeden z nejoblíbenějších režisérů současnosti, co si navíc díky Oppenheimerovi možná za pár týdnů dojde pro prvního Oscara, Christopher Nolan. A ten rozhodně nešetřil chválou.

  10. Nečekaný návrat Rosse a Rachel! Hvězdy Přátel baví fanoušky v novém videu
    Seriály7. 2. 2024
    Nečekaný návrat Rosse a Rachel! Hvězdy Přátel baví fanoušky v novém videu

    Na poli seriálů byste asi našli jen málo divácky oblíbenějších párů, než jakým byli Ross a Rachel v legendárních Přátelích (Friends) v podání Davida Schwimmera a Jennifer Aniston. Celá přátelská partička se sice kvůli úmrtí Matthewa Perryho bohužel před kamerou už nikdy nesejde, právě představitelé komplikovaného páru však vtipným způsobem opět spojili síly a zahráli si v nové reklamě.

  11. Tragická smrt na place nové marvelovky. Při nehodě zemřel člen štábu
    Seriály7. 2. 2024
    Tragická smrt na place nové marvelovky. Při nehodě zemřel člen štábu

    Ve studiu Marvel nezažívají nejlepší období. Nejen, že jejich loňské komiksovky skončily až s výjimkou třetích Strážců galaxie (Guardians of the Galaxy Vol. 3) obřím propadákem, ale po nedávném rozsudku Jonathan Majorse přišlo universum i o svého velkého záporáka Kanga a fanoušci aktuálně čekají, jakým směrem se značka bude nadále ubírat. A nyní musí studio řešit tragickou událost, kterou nechce zažít opravdu nikdo. Během příprav na natáčení seriálu Wonder Man zemřel jeden z členů štábu.

  12. Krvavý Medvídek Pú se vrací. Pokračování otřesného hororu se snaží děsit ve směšném traileru
    Filmy6. 2. 2024
    Krvavý Medvídek Pú se vrací. Pokračování otřesného hororu se snaží děsit ve směšném traileru

    Jsou náměty, které zní zábavně na papíře, ale před kameru by se nikdy dostat neměly. Mezi ně rozhodně patří horor Medvídek Pú: Krev a med (Winnie the Pooh: Blood and Honey), jenž se řadí mezi to nejhorší, co se loni dostalo do českých kin. Premisa udělat z legendárních pohádkových postaviček děsivé zrůdy sice zpočátku způsobila virální humbuk, nakonec ale všechny diváky odpudila. Druhý díl je přesto za rohem.

  13. Top kina ČR: Aristokratka je pořád ve varu a vládne. Třese se před nástupem Franty mimozemšťana
    Filmy5. 2. 2024
    Top kina ČR: Aristokratka je pořád ve varu a vládne. Třese se před nástupem Franty mimozemšťana

    Uplynulému víkendu v českých kinech sice chyběla velká novinka, výrazně ale do něj promluvily páteční pololetní prázdniny. Do kin tak ve velkém zavítali rodiče s dětmi a navýšili tím návštěvnost Wonky a Ptáků stěhováků. Potřetí za sebou se však z vítězství stejně radovala česká Aristokratka ve varu.

  14. Zalez do spacáku sází na atmosféru letních prázdnin. Doplácí na klasické primácké neduhy
    Recenze5. 2. 2024
    Zalez do spacáku sází na atmosféru letních prázdnin. Doplácí na klasické primácké neduhy

    Zdá se, že si tuzemské televize usmyslely, že zimní čas je ideální k tomu, aby nás ve velkém zásobovaly letními seriály plnými slunce a vody. Asi aby nám byla menší zima. Jenže zatímco seriály Na vlnách Jadranu a Policie Hvar nás zavedly až do Chorvatska, novinka televize Prima Zalez do spacáku, která startuje v pondělí večer, si vystačí jen s letním kempem u řeky Ohře. Její pokusy přenést na nás prosluněnou atmosféru jsou ale možná ještě krkolomnější než u zmiňovaných kolegů.

  15. TV sledovanost: Hvar popularitu Smyslu pro tumor neohrozil. V sobotu stále vládne pečení
    Téma5. 2. 2024
    TV sledovanost: Hvar popularitu Smyslu pro tumor neohrozil. V sobotu stále vládne pečení

    V neděli proběhl na televizních obrazovkách souboj tří konkurenčních seriálů. Divácky oblíbený Smysl pro tumor našel nového vyzyvatele, po Sedmi schodech k moci z minulého týdne se totiž o slovo přihlásila také Policie Hvar, na kterou Nova velmi sázela. Jenže ani nová detektivka ze slunného Chorvatska nedokázala úspěšnou dramedii ohrozit. Jaké další tituly slavily minulý týden v televizi úspěch?