Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. První obrázek ze snímku Aeronauts: Eddie Redmayne a Felicity Jones mají hlavy v oblacích! A to doslova
    Filmy3. 9. 2018
    První obrázek ze snímku Aeronauts: Eddie Redmayne a Felicity Jones mají hlavy v oblacích! A to doslova

    Nejdříve se setkali jako manželé Hawkingovi v Teorii všeho (2014), nyní se Felicity Jones a Eddie Redmayne setkávají na filmovém plátně podruhé a opět v příběhu podle skutečných událostí.

  2. Turecké aerolinky najaly hrdiny filmů LEGO - poučí vás o bezpečnosti letu!
    Téma3. 9. 2018
    Turecké aerolinky najaly hrdiny filmů LEGO - poučí vás o bezpečnosti letu!

    I aerolinky se snaží nalákat cestující, aby letěli právě s nimi a nepřecházeli k jiným společnostem. V Turkish Airlines se rozhodli, že ke spolupráci přizvou hrdiny filmů LEGO.

  3. Vánoce se blíží, udělejte si radost novou stavebnicí na téma Star Wars: Impérium vrací úder!
    Téma1. 9. 2018
    Vánoce se blíží, udělejte si radost novou stavebnicí na téma Star Wars: Impérium vrací úder!

    Společnost LEGO vydala zcela novou stavebnici s názvem Betrayal at Cloud City. Pomocí plastových kostiček si budete moci postavit úžasnou scénu a model Oblačného města se všemi jeho hosty včetně Dartha Vadera!

  4. Anthony Hopkins znovu exceluje - nový Král Lear se představuje v prvním traileru
    Filmy31. 8. 2018
    Anthony Hopkins znovu exceluje - nový Král Lear se představuje v prvním traileru

    Další adaptace tragédie Williama Shakespearea míří na Amazon PrimeVideo v režii Richarda Eyreho (Garderobiér). A jak už to s klasikou v posledních letech bývá, mění se pozadí hry a slavný příběh je zasazen do fiktivní budoucnosti.

  5. Tak tohle se nepovedlo! Chyby v animovaných filmech
    Téma30. 8. 2018
    Tak tohle se nepovedlo! Chyby v animovaných filmech

    O chybách v hraných filmech existují celé webové stránky, materiálů je více než dost, v těch animovaných se zase hledají tzv. Easter eggs, tedy skrývačky s odkazy na další animáky. Dneska to ale zkombinujeme a podíváme se na chyby v animovaných filmech. Ani mistři animátoři samozřejmě nejsou dokonalí a jelikož pracují v různých skupinách s tím, že každá má na starosti něco jiného, snadno se tak stane, že se vyrojí nějaká ta chybka. Není to sice moc časté, ale děje se to.

  6. Úspěšný seriál The Alienist se dočká druhé série
    Seriály28. 8. 2018
    Úspěšný seriál The Alienist se dočká druhé série

    Minisérie stanice TNT The Alienist se stala v zámoří hitem, její tvůrci proto dostali zelenou a mohou začít natáčet druhou sérii.

  7. Reálné podoby těchto kreslených postaviček byste skutečně potkat nechtěli!
    Téma28. 8. 2018
    Reálné podoby těchto kreslených postaviček byste skutečně potkat nechtěli!

    Miguel Vasguez se zabývá 3D animací s důrazem na co největší realističnost. Ve svém projektu zkusil překreslit do co nejreálnější podoby několika animovaných postaviček známých z film a televizních seriálů jako Spongebob nebo Phineas & Ferb.

  8. Top Gun 2 ohlašuje další část hereckého obsazení na palubě
    Filmy27. 8. 2018
    Top Gun 2 ohlašuje další část hereckého obsazení na palubě

    Studio Paramount Pictures pilně pracuje na přípravách k natáčení druhého dílu akčního filmu Top Gun s podtitulem Maverick. V hlavní roli stíhacího pilota Petea "Mavericka" Mitchella se stejně jako v roce 1986 představí Tom Cruise.

  9. Jaké by to bylo žít ve světě superhrdinů? Nic moc!
    Téma26. 8. 2018
    Jaké by to bylo žít ve světě superhrdinů? Nic moc!

    Všichni bychom se občas rádi stali superhrdiny. A s ohledem na současné světové dění si přejeme, aby superhrdinové žili a pomohli nám se všemi těmi hrozbami, konflikty, válkami atd. Nebylo by fajn, aby Superman pomáhal našim kosmonautům objevovat vesmír nebo se zachraňováním planety? Batman by mohl pomáhat s noční kriminalitou jako doposud, Avengers by řešili ozbrojené konflikty, Thor by mohl zajistit spolupráci s dalšími civilizacemi a zajistit nám dost tolik potřebného deště... Hezká představa, že?

  10. Zabili je kvůli chování! Herci zlobili, tak to odnesly jejich role
    Téma24. 8. 2018
    Zabili je kvůli chování! Herci zlobili, tak to odnesly jejich role

    Snad ve všech slavných seriálech došlo k výměně hereckého obsazení. Některé role se přeobsadí, jiných se zbaví tvůrci seriálů jinak, nejčastěji smrtí. A přesně o tom bude dnešní speciál. Když se herci v soukromí dopustí nějakého velkého přestupku, skandálu nebo jiných závažných situací, se kterými produkční společnosti nechtějí mít nic společného, většinou herec letí na hodinu. A je jedno, jak moc velká hvězda to je, viz. poslední případ s Kevinem Spaceym. Řešení je pak jednoduché, příslušná postava je vyškrtnuta a poslána do věčných lovišť.

  11. Hrdinové Disneyho filmů ve 3D geometrické podobě. Poznáte je?
    Téma19. 8. 2018
    Hrdinové Disneyho filmů ve 3D geometrické podobě. Poznáte je?

    Několik postaviček klasických pohádek od studia Disney se dočkalo velmi netradiční a originální podoby díky argentinskému designovému a grafickému studiu 2veinte.

  12. Co myslíte, jsou takhle hezčí? Oblíbené kreslené hrdinky v reálnějším vydání
    Téma18. 8. 2018
    Co myslíte, jsou takhle hezčí? Oblíbené kreslené hrdinky v reálnějším vydání

    O Disneyho hrdinkách jsme toho napsali hodně. Asi žádné kreslené postavičky nepřitahují tolik pozornosti jako právě ony. Jsou vděčným tématem umělců i grafiků celého světa.

  13. Disneyho princezny v jiných šatech i účesech
    Téma14. 8. 2018
    Disneyho princezny v jiných šatech i účesech

    Také vás občas napadá, proč animátoři zobrazují kreslené postavičky stále v jedněch a těch samých šatech? Občas mě to až zaráží, úplně ten důvod nechápu.

  14. Chcete mít zaručený úspěch v kinech? Nechte Toma Cruise pořádně proběhnout
    Téma11. 8. 2018
    Chcete mít zaručený úspěch v kinech? Nechte Toma Cruise pořádně proběhnout

    Také se občas ptáte, kde na všechny ty blbosti berou lidé čas? Je až neuvěřitelné s čím dokáží přijít. No a nyní se zaměřili na Toma Cruise. Na základě nečekané studie jeho filmů bylo zjištěno, že mezi úspěchy jeho filmů a časem, kdy herec na plátně běží, je přímá úměra.

  15. V Hollywoodu už je neuvidíte, hned na začátku kariéry se totiž rozhodli, že ji rychle utnou
    Téma10. 8. 2018
    V Hollywoodu už je neuvidíte, hned na začátku kariéry se totiž rozhodli, že ji rychle utnou

    Nejhorší natáčení je prý s dětmi a zvířaty. Své by o tom asi mohli vyprávět sami režiséři, i když se určitě najde řada z nich, která tomu dává spíše přednost. Snadné to nemají ale ani dětští herci. Sen o herectví a realita bývají dost odlišné a ne každý se s tím cirkusem kolem sžije. Navíc jsou tu kamarádi, škola, koníčky... Není snadné to všechno skloubit a udělat tak, aby byli všichni spokojení, navíc s tím bývá taková práce, že to většina lidí raději vzdá a řekne si, že stačilo a že jim to za to nestojí. Navíc dětská sláva bývá dosti dvousečnou zbraní, která dokáže poznamenat na celý život.