Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Taron Egerton vypadá jako filmový Elton John zářivě a stylově
    Filmy2. 10. 2018
    Taron Egerton vypadá jako filmový Elton John zářivě a stylově

    Jeho hity si již zazpíval, zachraňoval mu kůži jako Kingsman a nyní si zahraje samotného Eltona Johna. Taron Egerton nejdříve zpíval v animovaném snímku Zpívej (2016) a nyní se stal hlavním hrdinou životopisného filmu o jednom z největších hitmakerů světa s názvem Rocketman (2019).

  2. Deadpool s přístupností od 13 let!!! Aneb puberťáci se konečně dočkali
    Filmy1. 10. 2018
    Deadpool s přístupností od 13 let!!! Aneb puberťáci se konečně dočkali

    Studio Fox prozradilo, že o letošních Vánocích se do kin vrátí Deadpool 2 v novém sestřihu. Pouze v tomto období tak bude Deadpool 2 zpřístupněn s ratingem PG-13. Tuto příležitost si samozřejmě nemohl nechat ujít Ryan Reynolds a připravil si na svém Twitteru opět originální narážku.

  3. Jste ve stejném znamení jako vaše oblíbené princezny od Disneyho?
    Téma1. 10. 2018
    Jste ve stejném znamení jako vaše oblíbené princezny od Disneyho?

    Švédská umělkyně tvořící pod označením grodansnagel na svém profilu na stánkách Deviantartu představila projekt, ve kterém ztvárnila Disneyho princezny podle znamení zvěrokruhu.

  4. Holmes & Watson: Komediální verze detektivní legendy v prvním traileru!
    Filmy29. 9. 2018
    Holmes & Watson: Komediální verze detektivní legendy v prvním traileru!

    Seriál Sherlock si získal srdce diváků po celém světě a přidal na oblíbenosti už tak nesmírně populárního detektiva Sherlocka Holmese. A protože fantazii se meze nekladou, jeho nejnovější filmové dobrodružství bude komediální.

  5. Vánoce se šmahem blíží a s nimi i věčné vánoční hity. Jeden z nejslavnějších se navíc dočká i filmové podoby!
    Filmy29. 9. 2018
    Vánoce se šmahem blíží a s nimi i věčné vánoční hity. Jeden z nejslavnějších se navíc dočká i filmové podoby!

    Ano, řeč je o hitu skupiny Wham Last Christmas! Z rádií se na nás valí každé svátky a jelikož už si bez něj neumíme Vánoce představit stejně jako bez vánočního kapra, rozhodli se filmaři, že je načase nám tuto píseň ještě trošku dozdobit a dopřát nám i její filmovou podobu.

  6. DC chce na Marvel a Avengers zaútočit ženskými zbraněmi. A to doslova!
    Filmy26. 9. 2018
    DC chce na Marvel a Avengers zaútočit ženskými zbraněmi. A to doslova!

    Studio Warner Bros. se nevzdává a hodlá do filmového boje vyslat nové hrdiny ze světa DC komiksů. I když v případě nového filmového projektu s názvem Birds of Prey půjde spíše o hrdinky.

  7. Lisbeth Salanderová se ocitá v pavoučí síti svého dvojčete! Nový trailer k Miléniu 4 je tu
    Filmy26. 9. 2018
    Lisbeth Salanderová se ocitá v pavoučí síti svého dvojčete! Nový trailer k Miléniu 4 je tu

    Romány Stiega Larssona uchvátily svět stejně jako jejich netradiční hrdinka Lisbeth Salanderová. Bohužel se jejich autor nedočkal uznání za svého života a Mikael Blomkvist a Lisbeth se dalších příběhů z jeho pera nedočkali. Přesto žijí dál a to díky Danielovi Lagercrantzovi, který na žádost nakladatelství Norstedts napsal další dvě knihy s hrdiny původní trilogie.

  8. Ředitel Disneyho Bob Iger vzal vinu za Star Wars na sebe a omluvil se fanouškům
    Téma25. 9. 2018
    Ředitel Disneyho Bob Iger vzal vinu za Star Wars na sebe a omluvil se fanouškům

    Na jaře letošního roku se fanoušci dočkali samostatného snímku o Hanu Solovi s názvem Solo: Star Wars Story. A ačkoli to vypadalo na slušný propadák, nakonec si snímek došel pro slušných 72% v hodnocení a fanoušci ho hodnotí spíše lépe než hůře. Přesto to propadák byl a to hlavně s ohledem na tržby. Síla se probouzí si došla pro 2 miliardy, Rouge One pro miliardu a stejně tak Poslední z Jeidů. Solo si ale vysloužil jen necelých 400 milionů. V čem je tedy problém?

  9. Dobře se dívejte! Tuhle šifru fanouškům předhodili režiséři Avengers 4!
    Filmy25. 9. 2018
    Dobře se dívejte! Tuhle šifru fanouškům předhodili režiséři Avengers 4!

    Avengers spějí ke svému konci a s nimi i předešlé generace filmů studia Marvel. Pro studio je tak velmi důležité, aby se na veřejnost nedostalo nic, co by mohlo ohrozit jejich plány a zkazit všem překvapení. Je tu ale vždy lidský faktor...

  10. Animovaná evoluce slavných herců i filmových postav
    Téma23. 9. 2018
    Animovaná evoluce slavných herců i filmových postav

    Každý z nás se vyvíjí a spolu s námi jde kupředu i vše, čemu se věnujeme. Výsledky naší práce za nás hovoří mnohdy hlasitěji a jednoznačněji než naše slova. Stejně je to i ve světě filmu, herci se vyvíjí a s nimi i jejich kariéra. A stejně tak jako my jsme hrdí na naše úspěchy, jsou na svou práci hrdí i herci. Z toho nejlepšího co vytvoří se často stávají tzv. ikonické role, podle kterých jsou pak snadno rozpoznatelní.

  11. Disneyho princezny v kombinaci se Star Wars? Tohle by si zasloužilo vlastní film!
    Téma22. 9. 2018
    Disneyho princezny v kombinaci se Star Wars? Tohle by si zasloužilo vlastní film!

    Star Wars a Disney patří v současné době do jedné rodiny, jejich styly jsou ale poměrně odlišné. To ale rozhodně neodradilo Isaiaha Stephense, který se rozhodl, že oba světy naprosto skvělým způsobem propojí. Výsledkem je série obrázků zachycující Disneyho hrdiny v jednotlivých scénách z filmů Star Wars.

  12. Kreslené postavičky v hororovém hávu vám zničí ideály
    Téma21. 9. 2018
    Kreslené postavičky v hororovém hávu vám zničí ideály

    Všichni animátoři netvoří jen roztomilé nebo vtipné postavičky, nad kterými nám naše infantilní srdíčko zaplesá. Někdy mají chuť to vzít z trošku jiného soudku a vytvořit něco, co v nás vyvolá spíše opačné emoce a možná nás i znechutí.

  13. Filmoví hrdinové v okřídlené podobě
    Téma20. 9. 2018
    Filmoví hrdinové v okřídlené podobě

    Máme tu další návštěvu DeviantArtu, zdroj nevyčerpatelné inspirace. Tentokrát vám představíme práci grafičky známé jako 4steex. Ta se ve svém projektu soustředila na přepracování filmových hrdinů do podob sov. Jak by jako sova vypadala princezna Leia, Iron Man či Pokémon?

  14. Bez Kačera Skrblíka a Donalda by neznikl Indiana Jones, Nolanův Počátek ani komiks manga!
    Téma19. 9. 2018
    Bez Kačera Skrblíka a Donalda by neznikl Indiana Jones, Nolanův Počátek ani komiks manga!

    Kačer Donald začal svou filmovou kariéru v roce 1934 a od té doby se v různých podobách prohání po televizních obrazovkách nebo plátnech kin dodnes. V době II. Světové války dokonce pomáhal i s vojenskou propagandou! Svou bohatou historii má ale hlavně založenou v komiksových příbězích, které vycházejí i u nás.

  15. Superman na kanapi a Spider-Man vyhozený ze hry, i to patří k superhrdinům!
    Téma18. 9. 2018
    Superman na kanapi a Spider-Man vyhozený ze hry, i to patří k superhrdinům!

    Těžko si představit, že jste super 24 hodin denně 7 dní v týdnu! I komiksové postavy jsou jen lidé a jako takoví jsou součástí našeho světa. Jako malí museli chodit do školy a jako dospělí mají neustále nabitý diář a jsou pořád na cestách, takže chvíle klidu a odpočinku jsou pro ně svátek stejně jako pro nás.