Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Čeká nás nová bitva trpaslíka s obrem! Na plátna kin se vrací Tom a Jerry
    Filmy18. 10. 2018
    Čeká nás nová bitva trpaslíka s obrem! Na plátna kin se vrací Tom a Jerry

    Studio Warner Bros. se rozhodlo, že nastal ten správný čas vrátit do kin slavné kreslené rivaly Toma a Jerryho. O filmovou podobu se přitom Warneři snaží již od roku 2009, kdy se jim podařilo získat práva.

  2. Takhle jste První světovou válku dosud nespatřili! Režisér Pána prstenů "odcestoval" mezi frontové vojáky
    Filmy18. 10. 2018
    Takhle jste První světovou válku dosud nespatřili! Režisér Pána prstenů "odcestoval" mezi frontové vojáky

    Knihy a archivy jsou plné všemožných dokumentů a dobových reálií, díky kterým se dochovalo svědectví o hrůzách 1. a 2. světové války. Lidstvo nesmí nikdy na nic takového zapomenout, stejně jako na ty, kteří za svou vlast pokládali své životy.

  3. Seriálový Sherlock odložen na neurčito. Vystřídá ho Drákula!
    Seriály17. 10. 2018
    Seriálový Sherlock odložen na neurčito. Vystřídá ho Drákula!

    S boudoucností Sherlocka to vypadá bledě, ale tvůrci a strůjci jeho úspěchu Mark Gatiss a Steven Moffat si nemohou naříkat, že by se nudili. Tato dvojice má naopak plné ruce práce se stávajícími projekty a v současné době navíc finišuje se zcela novou minisérii.

  4. Harley Quinn je vlajkovou lodí DC! Po filmu se dočkáme i seriálu
    Seriály17. 10. 2018
    Harley Quinn je vlajkovou lodí DC! Po filmu se dočkáme i seriálu

    Postava ulítlé Harley Quinn si získala důvěru DC a Warner Bros. A stane se minimálně na několik následujících měsíců (možná i let) vlajkovou lodí jejich universa. Před nedávnem jsme se dozvěděli, že se tato komiksová hrdinka objeví v dalším celovečerním filmu s názvem Birds of Prey.

  5. Michael Douglas a Alan Arkin se nevzdávají a hodlají ve svém věku dobýt Hollywood!
    Seriály16. 10. 2018
    Michael Douglas a Alan Arkin se nevzdávají a hodlají ve svém věku dobýt Hollywood!

    Hollywood přeje mladým, krásným a perspektivním jedincům. Kdo by chtěl koukat na seschlé mumie, že? Mládí vpřed! Tak to vždy bylo a nejspíše i bude, ale víte jak těžké a kruté to vlastně je? Nikdo z nás si nechce příliš připouštět, že jednoho dne budeme staří a svět kolem už o nás nebude jevit ani ten nejmenší zájem.

  6. Magickou značku A113 najdete snad v každém americkém animáku. Co znamená?
    Téma13. 10. 2018
    Magickou značku A113 najdete snad v každém americkém animáku. Co znamená?

    O Pixarech a jejich skrytých detailech ve filmech bylo napsáno již mnoho řádků, to samé platí pro studio Disney. Většinou jde o to, že vidíme ve snímku nějaký detail, který připomíná jiný film studia. Jenže je tu ještě značka A113.

  7. Ciri nakonec uhájila svou podobu! Seriálový Zaklínač zná obsazení
    Seriály12. 10. 2018
    Ciri nakonec uhájila svou podobu! Seriálový Zaklínač zná obsazení

    Jako prvního jsme se dozvěděli představitele zaklínače Geralta a pak už jen kusé zprávy o tom, kdo by ho mohl doplnit v dalších rolích. Nejvíce asi všechny fanoušky Andrzeje Sapkowského znepokojila informace o tom, že představitelka Ciri nebude "bílá."

  8. Disney pokračuje ve svých plánech, nově oživeným animákem bude Lilo & Stitch!
    Filmy11. 10. 2018
    Disney pokračuje ve svých plánech, nově oživeným animákem bude Lilo & Stitch!

    Animované havajské dobrodružství Lilo & Stitch se stalo nejčerstvějším přírůstkem na seznamu filmů, které hodlá studio Disney přepracovat do hrané podoby.

  9. Velké plány s Letopisy Narnie aneb Co všechno nás vlastně čeká?
    Seriály11. 10. 2018
    Velké plány s Letopisy Narnie aneb Co všechno nás vlastně čeká?

    Netflix oznámil, že má v plánu natočit několik televizních seriálů založených na sedmi knihách C. S. Lewise "Letopisy Narnie". Rozsáhlý projekt je součástí nedávno uzavřené smlouvy se společností The C. S. Lewis Company. Před uzavřením dohody byla vysílací práva rozptýlena mezi různé držitele, což je nyní minulostí a mají jen jednoho majitele.

  10. Prohnilí Římané nás budou v kinech učit děsivé historii
    Filmy10. 10. 2018
    Prohnilí Římané nás budou v kinech učit děsivé historii

    Možná jste zaznamenali, že v televizi běží seriál pro děti s názvem Děsivé dějiny (Horrible Histories). Populární série stanice BBC se začala vysílat v roce 2009 a vychází ze stejnojmenných knih Terryho Dearyho, který se snaží podat historii komickou formou s použitím metody "zábava a šok".

  11. Magie, moderní doba a dětský Artuš. Je tu další filmová verze slavné legendy
    Filmy10. 10. 2018
    Magie, moderní doba a dětský Artuš. Je tu další filmová verze slavné legendy

    Skoro to vypadá, jako by měli nějaké výročí nebo se v Británii rozhodli, že je čas pozvednout morálku a vytáhnout na světlo nejslavnější hrdiny. V poslední době nás totiž filmaři bohatě zásobují moderními adaptacemi slavných legend. Král Artuš: Legenda o meči (2017) či nejnovější Robin Hood (2018) hovoří za vše, přesto nás čeká další přírůstek!

  12. Jon Favreau přestavuje první hraný Star Wars seriál
    Seriály9. 10. 2018
    Jon Favreau přestavuje první hraný Star Wars seriál

    Před několika málo dny začalo natáčení prvního hraného seriálu ze světa Star Wars. Jeho tvůrce (jako scenárista i výkonný producent) Jon Favreau oznámil, že seriál ponese název The Mandalorian a že jednotlivé epizody budou režírovat například Taika Waititi (Thor: Ragnarok), Bryce Dallas Howard, Rick Famuyiwa (Matroš) nebo Deborah Chow (Mr. Robot).

  13. Nabušená upoutávka ke Smrtelným strojům Petera Jacksona slibuje hodně nevšední podívanou
    Filmy9. 10. 2018
    Nabušená upoutávka ke Smrtelným strojům Petera Jacksona slibuje hodně nevšední podívanou

    Tým stojící za strhující filmovou podobou Pána prstenů se opět sešel a natáčí další adaptaci knižní předlohy. Tentokrát Phillipa Boyens, Fran Walsh a Peter Jackson přepsali knihy Philipa Reevea a jejich Smrtelné stroje právě míří na plátna kin.

  14. Tom Hanks má slunce v duši aneb Jeho pan Rogers na první fotce z natáčení
    Filmy6. 10. 2018
    Tom Hanks má slunce v duši aneb Jeho pan Rogers na první fotce z natáčení

    Jeden z nejoblíbenějších a nejsympatičtějších herců opět udělal krok k tomu, aby ho svět miloval ještě více. Tom Hanks právě natáčí nový snímek s názvem You Are My Friend podle životního příběhu věčného optimisty Freda Rogerse.

  15. Práce na Gambitovi nekončí, tvůrce slibuje superhrdinskou romanci!
    Filmy4. 10. 2018
    Práce na Gambitovi nekončí, tvůrce slibuje superhrdinskou romanci!

    Na přípravách spin-offu X-Menů s názvem Gambit pracuje studio Fox již pořádně dlouho. Přes pět let byl projektu upsán i Channing Tatum jako hlavní hrdina, ale toho věčného čekání už měl plné zuby a od filmu nakonec odešel.