Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Oblíbené komiksové postavy v animovaném podání Tima Burtona? To chcete!
    Téma4. 11. 2018
    Oblíbené komiksové postavy v animovaném podání Tima Burtona? To chcete!

    Byl to právě Tim Burton, kdo se kdysi svým Batmanem postaral o to, že měly komiksové adaptace ve filmovém světě své právoplatné místo. Současně nesmíme zapomínat na to, že filmař proslul specifickým (a nezaměnitelným) vizuálním stylem.

  2. Vznikla verze Deadpoola 2 pro děti a filmaři pro ni natočili úplně nové scény
    Filmy3. 11. 2018
    Vznikla verze Deadpoola 2 pro děti a filmaři pro ni natočili úplně nové scény

    Fanoušci si mohou doma vychutnávat Super Duper Cut a užívat si ještě krvavější prodloužené scény Deadpoola. Pokud jim kinoverze nestačila. Evidentně nestačila producentům a ti se rozhodli, že dají nažrat všem a koza zůstane celá.

  3. Kdy dorazí do kin Ledové království 2?
    Filmy2. 11. 2018
    Kdy dorazí do kin Ledové království 2?

    Ledové království mělo premiéru v roce 2013 a od té doby doslova pobláznilo celý svět. Nejenže je snímek nejúspěšnějším animovaným filmem historie s tržbami 1, 2 miliardy dolarů. Po celém světě se stále prodávají hračky, oblečení a další produkty s tématy této pohádky, vychází knihy, točí se krátké filmy, vzniká muzikál, show na ledě nebo atrakce v Disneylandu.

  4. Liam Neeson mění žánr a stěhuje se do Itálie se svým synem
    Filmy2. 11. 2018
    Liam Neeson mění žánr a stěhuje se do Itálie se svým synem

    Liam Neeson si v několika posledních letech vysloužil hity jako 96 hodin nebo NON-STOP pověst filmového drsňáka první třídy. Neohrožený mstitel by ale ve svém posledním filmu měl změnit zaběhnuté koleje a střihnout si komediální roli.

  5. Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese zfilmují vyvraždění Osaků
    Filmy1. 11. 2018
    Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese zfilmují vyvraždění Osaků

    Leonardo DiCaprio a Martin Scorsese spolu natočili již pět úspěšných filmů a chtějí v této spolupráci pokračovat. Po několika letech se jim konečně podařilo najít další společný projekt.

  6. Vox Lux: Natalie Portman vám dá třeskutou šou
    Filmy1. 11. 2018
    Vox Lux: Natalie Portman vám dá třeskutou šou

    První trailer na snímek Bradyho Corbeta s názvem Vox Lux (2018) je tu. Film si z řady festivalů odnesl smíšené ohlasy a nejčastěji je popisován jako satirický pohled na slávu, ale i tragickou snahu o překonání ztráty a bolesti.

  7. Kingsmani 3 nás vezmou zpátky v čase a brousí si zuby na hvězdnou sestavičku
    Filmy31. 10. 2018
    Kingsmani 3 nás vezmou zpátky v čase a brousí si zuby na hvězdnou sestavičku

    Koncem minulého měsíce jsme se dozvěděli, že se již příští rok dočkáme Kingsmanů 3. Všichni jsme očekávali přímé pokračování s Eggsym v hlavní roli. Nakonec tomu tak nebude a další film v pořadí bude naopak cestovat zpět v čase.

  8. Jak je neznáte: Filmové klasiky v naprosto kouzelném kresleném "Pixar hávu"
    Téma29. 10. 2018
    Jak je neznáte: Filmové klasiky v naprosto kouzelném kresleném "Pixar hávu"

    Netuším, jestli Vás někdy napadlo, jak by oblíbení hrdinové vašich filmů (přístupných většinou až od 18 let) vypadali kreslení ve stylu studia Pixar. Ovšem na světě je minimálně jeden člověk, který z vaší zvědavosti a smyslu pro humor hodlá těžit.

  9. Vychrtlý medvídek Pú a Aquaman od ropy. Svět trpí a s ním i filmoví a komiksoví hrdinové
    Téma27. 10. 2018
    Vychrtlý medvídek Pú a Aquaman od ropy. Svět trpí a s ním i filmoví a komiksoví hrdinové

    Otázka ekologie, globálního oteplování, změny podnebí a životního prostředí už se netýkají pouze pár ekologicky orientovaných jedinců, kteří se paktují s Duhou nebo Green Peace. Týká se to nás všech a začíná to být poměrně ožehavé téma. A není se čemu divit. Lidé pomalu přicházejí na to, že pokud nezačneme s tímto alarmujícím stavem něco dělat, už nás nebudou muset zajímat ani politika ani terorismus, či stále se posouvající odchod do důchodu, protože se sami zničíme a ničeho z toho se jednoduše nedožijeme.

  10. Kocour Tom a jeho ztřeštěné verze ve formě soch. Vyrobit jde skutečně všechno
    Téma26. 10. 2018
    Kocour Tom a jeho ztřeštěné verze ve formě soch. Vyrobit jde skutečně všechno

    Od minulého týdne víme, že se Tom a Jerry dočkají svého filmového návratu v podobě celovečeráku kombinujícího počítačovou animaci s hraným filmem. Osobně mě tato zpráva nijak nenadchla, protože mezi fanoušky Tom a Jerryho příliš nepatřím. Jejich honičky plné násilí mě nikdy příliš nebraly. To, že jsou to ale jedněmi z nejslavnějším kreslených postav jim upřít nemohu a vím, že své publikum si jistě najdou.

  11. Kreslené i filmové postavy podle barev. Takhle jste je ještě neviděli!
    Téma25. 10. 2018
    Kreslené i filmové postavy podle barev. Takhle jste je ještě neviděli!

    Každou kreslenou postavičku charakterizuje určitá podoba, kterou mnohdy nemění – stejný účes, stále stejné šaty, rekvizity atd.. Pravda, asi musí v tom oblečení po několika dnech dost zapáchat, ale čert to vem, naše děti by se bez nás asi taky moc nemyly, takže to neřeší a ani je to nenapadne, jak divné to je. Netýká se to ale jen kreslených postav, i řada filmových postav to tak má.

  12. Chystáte se s přáteli na halloweenský večírek? Nechte se inspirovat filmem
    Téma24. 10. 2018
    Chystáte se s přáteli na halloweenský večírek? Nechte se inspirovat filmem

    Americký svátek Halloween se v našich končinách zabydluje čím dál tím více. Různých večírků a karnevalů přibývá a pokud patříte mezi ty, kteří tomuto trendu podlehli a svátek slavíte, můžete se nechat inspirovat nejen na doma, ale i třeba na nějaký ten večírek nebo filmově laděnou pracovní párty.

  13. Černoši v hlavní roli aneb Nové verze oblíbených kreslených seriálů
    Téma23. 10. 2018
    Černoši v hlavní roli aneb Nové verze oblíbených kreslených seriálů

    Pokud chcete na internetu a sociálních sítích zabodovat, musíte přijít s něčím neotřelým nebo dostatečně kontroverzním. Co ale stále vymýšlet, když se zdá, že všechno už tu v nějaké podobě bylo? Inu těžký oříšek, ale rozhodně není neřešitelný. Kreativita nezná mezí a tak kreslíř Tyron Handy přišel s novým projektem.

  14. Věděli jste, že jsou i jejich? Aneb když se hvězdy tajně podílí na scénářích
    Téma21. 10. 2018
    Věděli jste, že jsou i jejich? Aneb když se hvězdy tajně podílí na scénářích

    Natáčení filmů je mnohdy velmi zdlouhavá práce. Než se snímek podívá do kin, uplyne někdy i několik let, natáčení trvá řadu měsíců a na celém procesu se podílí neuvěřitelné množství lidí. Všichni spolupracují a jejich práce se dost často prolínají. Jediným cílem je dokončit započatou práci.

  15. Od dinosaurů k mikroskopu. Spielbergova adaptace Mikra má nové scenáristy!
    Filmy19. 10. 2018
    Od dinosaurů k mikroskopu. Spielbergova adaptace Mikra má nové scenáristy!

    Michael Crichton a Steven Spielberg dali před 25 lety divákům Jurský park (1993) a nyní je možná zavedou do naprosto opačného světa, do mikro světa!