Martina „Miňonka“ Krejzlová

Martina „Miňonka“ Krejzlová

Autor
Narozena 1981 v Plzni. Vystudovala teorii a filosofii mediální komunikace na FF Západočeské univerzity v Plzni. Než začala pracovat pro Kinobox.cz měla vlastní filmový blog, na kterém ji objevil kolega Tomáš Chvála a oslovil ji s nabídkou spolupráce. V Kinoboxu působí od roku 2013.

Články autora

  1. Líbily by se vám kreslené krásky v moderní realitě?
    Téma3. 2. 2019
    Líbily by se vám kreslené krásky v moderní realitě?

    Nevím, jak jsou na tom kluci, ale snad všechny holčičky si hrají na princezny a touží po tom, aby měly stejné šaty, účesy a mohly si na své oblíbené hrdinky hrát.

  2. Dva v jednom aneb Nerozluční filmoví hrdinové
    Téma2. 2. 2019
    Dva v jednom aneb Nerozluční filmoví hrdinové

    Máloco nás pobaví tolik jako neštěstí druhých či lidská tvořivost, která umí být vtipná, nápaditá i dechberoucí. Dnes se seznámíme s prací ilustrátorky, která si říká Dada a velmi ráda kombinuje různé věci a postavy do jediného celku.

  3. Stvořili je a přesto je nenávidí aneb Když režisér natočí film, o jaký vážně nestál
    Téma1. 2. 2019
    Stvořili je a přesto je nenávidí aneb Když režisér natočí film, o jaký vážně nestál

    Natáčení filmu je poměrně složitá kooperace ohromného množství lidí a tím, kdo nad tím vším drží ochranou ruku, je samozřejmě režisér. To on je tu od toho, aby vše klapalo a všichni dělali to, co mají a kdy to mají dělat. Není tedy divu, že právě režisér je tím, kdo to nejvíc schytá, pokud se ve finále ze snímku vyklube propadák.

  4. Deset let uteče jako voda. Jak se nám za tu dobu změnily filmové postavy?
    Téma1. 2. 2019
    Deset let uteče jako voda. Jak se nám za tu dobu změnily filmové postavy?

    Možná jste v minulých dnech zaznamenali na sociálních sítích další vlnu šílenství v podobě tzv. desetileté výzvy označované hashtagem #10yearchallenge. Každý k tomu přistoupil po svém a na světě je několik skutečně zábavných kousků. Stranou ale nezůstal ani filmový průmysl a komiksy. Jak moc těch deset let ovlivnilo či neovlivnilo vzhled známých hrdinů a postav?

  5. Bumblebee to má spočítané! Jeho filmové sólo jedničkou neskončí
    Filmy30. 1. 2019
    Bumblebee to má spočítané! Jeho filmové sólo jedničkou neskončí

    Legendární žlutý brouk, který se dokáže přeměnit na toho nejúžasnějšího a nejsympatičtějšího Autobota z planety Cybertron, se dočkal vlastní sólovky. Její autoři se snažili vytvořit preguel k již existujícím filmům o Transformerech a vdechnout mu náladu 80. let.

  6. Postřehli jste v Aquamanovi tyto skrývačky?
    Téma30. 1. 2019
    Postřehli jste v Aquamanovi tyto skrývačky?

    Aquaman se opravu studiu Warner Bros. povedl. Jedná se o velmi dobrou komiksovku, která baví a která si svůj obrovský úspěch zasloužila. Zisky Aquamana stále rostou, studio již připravuje druhý díl a diváci na "jedničku" stále chodí do kina.

  7. Přesně tohle jsme čekali - další Aquaman už se rozjel!
    Filmy29. 1. 2019
    Přesně tohle jsme čekali - další Aquaman už se rozjel!

    S miliardovým ziskem to ani jinak nešlo. Warner Bros. a DC se konečně trefili do černého a z takového úspěchu, jaký se Aquamanovi podařil, je nutno vytěžit co nejvíce (a přirozeně co možná nejdříve). Ostatně, již od pradávna se říká, že je potřeba kout železo, dokud je žhavé. A to Aquaman tedy rozhodně je!

  8. Originál versus dabing: Český Aquaman nemá takové háro ani tetování
    Téma28. 1. 2019
    Originál versus dabing: Český Aquaman nemá takové háro ani tetování

    Aquaman to dokázal a filmy DC a Warner Bros. se konečně aspoň trošku přiblížily Marvelu. Arthur Curry si totiž na nic nehraje, nebere se ani trošku vážně a těží z toho maximum. Je to zábava v pravém slova smyslu, která je proložená úžasnými triky, jednoduchým příběhem, úžasným podmořským světem a skvělým soundtrackem.

  9. Disneyho princezny s netradičními společníky - v doprovodu pokémonů
    Téma27. 1. 2019
    Disneyho princezny s netradičními společníky - v doprovodu pokémonů

    Pokémoni prožili velký návrat, zvláště díky slavné herní aplikaci, která uchvátila celý svět. A brzy se podívají o do kin v novém filmu Pokémon: Detektiv Pikachu (kde mluví žluťáska Deadpool!). Není tedy divu, že se změnám nevyhnuly ani princezny.

  10. Roboti seriálu Westworld jako Terminátor, Robocop, Bender a další
    Téma25. 1. 2019
    Roboti seriálu Westworld jako Terminátor, Robocop, Bender a další

    Seriál Westworld je inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1973, který napsal a natočil Michael Crichton. O víkendu jsme se konečně dočkali dalšího traileru na druhou sérii. Ta dorazí v dubnu a čekaní si zkrátíme následující galerií.

  11. Originál versus dabing: Jak vypadají české hlasy Avengers?
    Téma24. 1. 2019
    Originál versus dabing: Jak vypadají české hlasy Avengers?

    Thor, Iron Man, Black Widow, Captain America, Hulk a Hawkeye to jsou hrdinové, se kterými jsme se před sedmi lety seznámili v první týmovce. Od té doby se řady Avengers notně rozrostli a z původní šestky se nám počet zvýšil na úctyhodných 15 a pokud bychom chtěli zahrnout i Strážce Galaxie, jsme rovnou na 21!

  12. Deadpoola není nikdy dost, tak proč si ho nedat v seriálové verzi?
    Seriály20. 1. 2019
    Deadpoola není nikdy dost, tak proč si ho nedat v seriálové verzi?

    Červeno-černý tlučhuba má před sebou velkou budoucnost, tedy pokud si udrží standard, břitký humor a neotřelý ráz, který bude diváky i několik následujících let bavit.

  13. Captain Marvel a její hrdinové. Kdo je kdo?
    Filmy20. 1. 2019
    Captain Marvel a její hrdinové. Kdo je kdo?

    Premiéra Captain Marvel se pomalu blíží a studio Marvel tak nyní vydalo zcela novou sérii charakterových plakátů, díky niž si můžeme prohlédnout všechny hlavní hrdiny příběhu. Kdo je ale kdo? Pojďme si jednotlivé postavy trošku představit.

  14. Spider-Man: Daleko od domova - otevře novou kapitolu marvelovských filmů?
    Filmy19. 1. 2019
    Spider-Man: Daleko od domova - otevře novou kapitolu marvelovských filmů?

    Premiéru prvního traileru máme za sebou a nyní nám nezbývá než čekat, jak se vlastně do té naší Prahy Peter dostane, když se nám v Infinity War rozpadl na prach...

  15. Konečně Disney pro chlapy - takhle sexy princezny ještě nikdy nebyly!
    Téma15. 1. 2019
    Konečně Disney pro chlapy - takhle sexy princezny ještě nikdy nebyly!

    Disneyho princezny jsme si již představily v nepřeberném množství podob. A inspirace umělcům po celém světě stále nedochází. Dnes vám představíme nový projekt amerického tvůrce jménem Jeffrey "Scott" Campbell.